Categories Zuivelproducten

Welke Wijn Bij Parmezaanse Kaas? (Best solution)

Parmezaan en rode wijn, pas op voor tannines Of sangiovesewijnen zoals de Chianti. Lambrusco, een licht bruisende rode wijn, geproduceerd in dezel fde regio als Parmigiano Reggiano, is een prachtige match. Fruitige Zuid-Italiaanse wijnen, zoals die gemaakt van nero d’Avola druiven, zijn ook fijn bij Parmezaanse kaas.

Welke wijn bij belegen kaas?

Wijn met veel tannines is ideaal met harde en oude kazen, dit is veelal rode wijn. Wijn met meer zuren is ideaal met zachte romige kaas, dit is vaak witte wijn.

Welke wijn bij morbier kaas?

Morbier, de bekende kaas uit de Jura met een aslaagje in het midden, kan zowel met wit als rood. Bij keuze voor rood zou ik een wijn met weinig tannines nemen, zoals een pinot noir uit de Elzas of een rode macon.

Welke wijn is lekker bij brie?

Een witte wijn is heerlijk bij een zachte kaassoort van koemelk. Denk bijvoorbeeld aan een Port Salut, Brie of Camembert. Ga dan wel voor een licht volle en ‘kruidige’ wijn, zoals een Viognier uit de Rhône of een Pinot Grigio uit Italië. Ook een Riesling doet het goed.

You might be interested:  Waar Staat De 48 Voor Bij Kaas? (Question)

Welke wijn bij Reblochon?

Reblochon de Savoie is een milde Franse Alpenkaas die het best gecombineerd kan worden met een droge witte wijn of een frisse, niet te zware rode wijn.

Welke wijn bij taleggio?

Zachte kazen zoals Camembert, Brie of Taleggio zijn heerlijk in combinatie met fruitige, evenwichtige rode wijnen met weinig tannines. Een Pinot Noir is een goede keuze, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een zachte Dolcetto uit Piemonte, een fruitige Zweigelt uit Oostenrijk of een Gamay uit Beaujolais.

Welke wijn bij Italiaanse kaas?

Kies bijvoorbeeld voor een Italiaanse Prosecco of een Cava uit Spanje. Die combinatie werkt verrassend goed! Bij Italiaanse kaas zoals een Parmigiano Reggiano wordt ook vaak een rode wijn geadviseerd. Dat kan ook zeker, maar het is dan wel belangrijk dat de rode wijn niet te veel tannines bevat.

Welke wijn bij Langres kaas?

Kies bij een Epoisse, Munster, Pont- l’Evèque, Livarot, Langres, Maroilles voor aromatische witte wijnen: een meursault, een Riesling, een Gewurztramminer vendage tardive.

Welke wijn bij Saint Marcellin?

Sainte -Maure: droge en fruitige rode of witte wijn. Saint – Marcellin: rode Beaujolais. Saint -Nectaire: rode wijn met de smaak van wilde vruchten (Bourgeuil of Bandol).

Welke wijn bij Tete de Moine?

Een Tête de Moine kaasje kun je prima combineren met bier. Maar wijn is natuurlijk altijd lekkerder. Kies een vrij volle rode, bijvoorbeeld een goede Syrah, want een beetje kruidigheid is fijn.

Wat drink je met kaas?

Bij je kaasplank kun je kiezen voor rode wijn, witte wijn of een versterkte wijn zoals port of dessertwijn. Bij smeuïge romige kazen zijn de wat zuurdere rode wijnen lekker. Een frisse witte wijn past goed bij kruidige kazen en een droge witte wijn doet het goed bij geitenkaas.

You might be interested:  Wat Voor Boter Voor Cupcakes?

Wat drink je bij oude kaas?

Harde oude kazen Cabernet-Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo, Sangiovese, je kunt je hard ophalen als liefhebber van rood. En een goede rode port is eigenlijk altijd een match made in heaven.

Welke wijn bij camembert uit de oven?

Drink er vooral geen zware, tanninerijke rode wijnen bij. Een soepele wijn met wat aardse aroma’s kan een mooie combi vormen. Zoals een rode Loire (Sancerre, Chinon, St. Nicolas de Bourgueil), een lichte Beaujolais, een Oostenrijkse Zweigelt, een Duitse Spätburgunder of een zachte Merlot.

Welke wijn past bij Tartiflette?

Zowel de tartiflette als de raclette zijn vrij zware gerechten. En net daarom kan de juiste wijn schitteren door opnieuw evenwicht aan tafel te brengen. Ideaal zijn frisse witte wijnen of een levendige jonge rode wijn.

Welke wijn past bij schapenkaas?

Geitenkaas en schapenkaas Dit komt omdat deze kazen een hele hoge zuurgraad hebben. Daardoor gaan deze kazen niet goed samen met rode wijn. Een wijntje die ervoor zorgt dat de smaken van geiten- en schapenkaas goed uitkomen is een frisse, witte wijn zoals: Sauvignon blanc of Chenin blanc.

Welke wijn bij Goudse kaas?

Milde kaas Jonge goudse, emmentaler en edammer zijn voorbeelden van milde kaassoorten die goed combineren met een fluweelzachte rode wijn, zoals pinot Noir. De kazen vinden ook een perfecte match in droge silvaner of pinot gris.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *