Categories Zuivelproducten

Welke Wijn Bij Kaas? (TOP 5 Tips)

Bij een witte wijn smaakt een stuk kaas vaak veel lekkerder. Dit, omdat witte wijn de combinatie veel frisser houdt, terwijl rode wijn het geheel veel zwaarder maakt. Ook is een rode wijn van de Pinot Noir, Cabernet Franc, Barbera of Syrah heerlijk bij pittige kazen. Kijk hier wel uit voor kruidnagel en komijn.

Welke wijn bij een kaasplankje?

Blauwschimmelkazen zoals stilton, gorgonzola en roquefort Een stuk blauwschimmelkaas kan wel een lekkere zoete tegenhanger gebruiken. Ga voor een glas rode port, dessertwijn, zoete mousserende wijn of een gewurztraminer uit de Elzas.

Welke wijn best bij kaas?

Zowel zachtere als een heleboel harde kazen passen heel goed samen met bijvoorbeeld een sauvignon blanc, chardonnay of riesling. Zelfs sprankelende wijnen hebben hun favoriete kazen. Het koolzuur van een schuimwijn past bijvoorbeeld heel goed bij een wat kleverige kaas zoals brie of camembert.

Welke wijn bij schimmelkaas?

Kruidenkazen zijn gemaakt voor rosé wijnen. Denk dat bijvoorbeeld aan kazen met tuinkruiden en knoflook. Wat ons betreft is schimmelkaas en port een gouden combinatie. De wat ‘pittige’ smaak van een stuk blauwschimmelkaas matcht perfect bij het volzoete van de port.

You might be interested:  Wanneer Baby Melk? (Correct answer)

Welke wijn bij Truffelkaas?

Wijnen van pinot noir hebben, naast bosfruit, vaak ook een wat ‘aards’ en herfstbos-achtig karakter. Daardoor zijn zij klassieke begeleiders als wijn bij truffel. Truffel heeft immers ook een heel ‘aards’ karakter. Een traditionele Pinot Noir kies je uit de Bourgogne, zoals de Blason Bourgogne Pinot Noir.

Welke wijn bij kaas en charcuterie?

Zo kan je enerzijds gaan voor een fruitige, frisse rode wijn. Doordat deze weinig tannines bevat, overklast de wijn de fijne vleeswaren niet. Denk hierbij aan een Franse beaujolais of jonge Spaanse of Italiaanse wijn. Serveer de rode wijnen licht gekoeld om de smaken van je soorten charcuterie te respecteren.

Welke wijn bij kaas Delhaize?

Als je voor wijn kiest, ga je best voor een veelzijdige wijn die bij alle kazen past zoals een chardonnay of een pinot noir.

Welke wijn bij Borrelplank?

De ideale witte wijn voor bij de borrel is fris en fruitig. Ze zijn niet te gecompliceerd en sluiten goed aan bij de meeste borrelhapjes. Deze wijnen zijn vaak niet te zuur en hebben een niet te ronde smaak. De ideale rode wijn voor bij de borrel is een soepele wijn met weinig zuren en tannines en een medium body.

Welke wijn bij Epoisse kaas?

Hierbij past een uitgesproken aromatische wijn, droog of zoet, bijvoorbeeld Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris of Viognier. Ook de rozijn- en nootachtige aroma’s in Coteaux du Layon, Tokaji Aszú, aged Tawny en enigszins zoete Amontillado (Sherry) sluiten goed aan bij dit eigenwijze kaasje.

Welke wijn past bij Roquefort?

En welke wijn moet je nou serveren bij een kaasplankje. Je kunt moeilijk allerlei verschillende wijnen serveren bij een gecombineerd plankje. Het begint al met de vraag of je rode of witte wijn gaat schenken.

You might be interested:  Wat Is Gerookte Kaas? (Correct answer)

Welke wijn bij pasta met gorgonzola?

Welke wijn bij ‘Tagliatelle met gorgonzolasaus’? Kies voor een Pinot Grigio! De pasta heeft, net als de wijn, een lichtromig en filmende structuur. De aroma’s van peer passen goed bij het ziltige van de gorgonzola.

Welke wijn past bij schapenkaas?

Geitenkaas en schapenkaas Dit komt omdat deze kazen een hele hoge zuurgraad hebben. Daardoor gaan deze kazen niet goed samen met rode wijn. Een wijntje die ervoor zorgt dat de smaken van geiten- en schapenkaas goed uitkomen is een frisse, witte wijn zoals: Sauvignon blanc of Chenin blanc.

Welke wijn bij Munsterkaas?

Munsterkaas uit de Vogezen (Elzas) of époisses en ami du chambertin uit de Bourgogne zijn – vooral wat ouder – zeer sterk ruikende kazen. Dit komt omdat de korst een aantal weken met brandy ingewreven is. Een uitmuntende combinatie hierbij is een aromatische gewurztraminer.

Welke wijn bij coquilles met truffel?

Pure gebakken of gegrilde coquilles doen het beter met rijkere witte wijnen, omdat ze dan iets karamelliseren. Denk aan houtgerijpte Chardonnay uit koel klimaat en aan witte Bourgogne in het bijzonder, aan Chenin Blanc uit de Loire, of bijvoorbeeld houtgerijpte Assyrtiko of houtgerijpte witte Etna.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *