Categories Zoetekauw

Suiker Te Laag Wat Te Doen?

Wat kan ik zelf doen bij een te lage bloedsuiker?

  1. Drink een groot glas frisdrank leeg (géén light frisdrank).
  2. Of drink een groot glas water leeg met daarin een flinke scheut limonadesiroop of een lepel suiker (goed roeren).
  3. Of eet 6 tabletten druivensuiker.

Wat gebeurt er als je suikerspiegel te laag is?

Kenmerkend voor een te lage bloedsuiker, zijn deze gevolgen: honger, zweten, hartkloppingen, gapen, duizeligheid, hoofdpijn, humeurig zijn, verward zijn of agressieve buien. Wanneer een lage bloedsuikerspiegel te laag wordt, dat wil zeggen: gevaarlijk laag, kunt u flauwvallen of bewusteloos raken.

Wat als bloedsuiker te hoog?

Dit kunt u merken aan veel jeuk, door ontstekingen, hoofdpijn, zwakker voelen en minder spierkracht hebben, moeite met ademen, uitdrogingsverschijnselen en braken. Wordt de bloedsuikerwaarde echt veel te hoog, dan kunt u flauwvallen, bewusteloos raken of zelfs in een coma raken en overlijden.

Wat kun je doen tegen hypoglykemie?

Een hypo gaat over als je snel iets zoets eet of drinkt (niet light). Neem het liefst suiker in de vorm van glucosetabletten (druivensuiker/dextrose). Een glucosetablet komt namelijk het snelste in het bloed. Neem bijvoorbeeld zes tot acht tabletten druivensuiker wanneer je een hypo hebt.

Hoe hoog moet je suiker zijn?

Bloedsuikerwaarde – niet nuchter geprikt (zo’n anderhalf tot twee uur na een maaltijd, op het moment dat er het meeste bloedsuiker in het bloed zit): Onder de 7,8 mmol/l – geen diabetes. Tussen de 7,8 en 11 mmol/l – geen oordeel mogelijk. Boven de 11 mmol/l – diabetes.

You might be interested:  Hoe Lang Is Jeroen Zoet? (Question)

Hoe schadelijk is een hypo?

Hier is veel onderzoek naar gedaan, maar voor zover we weten is het vaak doormaken van een hypo niet gevaarlijk voor het lichaam of de hersenen. Bij ouderen mensen kan het een extra belasting voor het hart vormen. Bij frequente hypo’s neemt u best contact op met de behandelende arts.

Waarom veroorzaakt een zeer laag insulinegehalte een coma?

Bij type 1 diabetes kan hierbij een verzuring van het lichaam optreden. Het bewustzijn kan zover dalen dat er sprake is van een coma. Ook kan er een coma optreden doordat het bloedglucosegehalte juist heel laag is. In dat geval spreken we over hypoglycemie of kort gezegd een ‘hypo’.

Welke suikerwaarde is gevaarlijk?

Als je nog niet gegeten hebt, is je bloedsuiker verhoogd als het boven de 8 mmol/L is. Binnen 2 uur na het eten geldt een grens van 9 mmol/L. Als je bloedsuikerwaarde boven de 15 mmol/L komt, kan het gevaarlijk worden, zeker als je langer verhoogde waarden hebt.

Wat zijn de symptomen van een hypo?

Zo’n ernstiger hypo kan gevaar opleveren in het verkeer of bij uw werk. Na herstel komen vooral hoofdpijn, vermoeidheid of een lamlendig gevoel voor, maar soms ook gevoelens van angst, schaamte of kwaadheid

Hoe hoog mag suiker nuchter zijn?

Een goede bloedsuiker voor ‘s ochtends als u nog niet gegeten of gedronken heeft is: tussen 4,5 en 8. Dit heet de nuchtere bloedsuiker. Na het eten gaat uw bloedsuiker omhoog. Een goede bloedsuiker voor 2 uur na het eten is: lager dan 9.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *