Categories Vleesproducten

Welk Land Is Groter Marokko Of Turkije? (Solved)

Welk land is groter België of Nederland?

België vs. Nederland is gelukkig maar 1.3 keer zo groot (41.526 km²). Maar met hun 17 miljoen inwoners en een bevolkingsdichtheid van 449 inwoners per km² leven ze wel redelijk dicht op elkaar.

Welk land is groter Nederland of Israel?

Israël is half zo groot als Nederland, de oppervlakte bedraagt bijna 22.000 km². Het is een langgerekt land dat met enige fantasie de vorm van een dolk heeft. Van noord naar zuid meet het land 412 km, van oost naar west is de grootste afstand 130 km, maar in het midden is Israël niet breder dan 20 tot 30 km.

Welk land is groter Frankrijk of Duitsland?

Spanje is een van de grotere landen binnen de Europese Unie en het is vele malen groter dan Nederland en België maar weer kleiner dan bijvoorbeeld buurland Frankrijk. Wereldwijd gezien staat Spanje op een 52e plaats op een lijst 235 landen. De directe buurlanden Frankrijk en Portugal staan op de plaatsen 43 en 111.

Welk land is groter Nederland of Denemarken?

Denemarken heeft een totale oppervlakte van 43.094 km², iets groter dan Nederland en bijna anderhalf keer zo groot als België. Het bestaat hoofdzakelijk uit een groot deel van het schiereiland Jutland en de drie grote eilanden Funen, Seeland en Lolland, die samen met tal van kleinere eilanden de Deense archipel vormen.

You might be interested:  Hoe Lang Kun Je Gekookte Kip Bewaren? (Question)

Is Nederland groter dan België?

Riga is de levendige hoofdstad van Letland. Een aantal grote steden in Letland zijn verder Daugavpils, Liepāja, Jelgava, Jūrmala en Ventspils. De oppervlakte van Letland is 64.589 km², en daarmee is het land 1,5 keer groter dan Nederland of ruim 2 keer België.

Welk land van de Europese Unie heeft de grootste oppervlakte?

Feiten en cijfers over het leven in de Europese Unie De EU beslaat meer dan 4 miljoen km² en heeft 447,7 miljoen inwoners. Qua oppervlakte is Frankrijk het grootste EU- land en Malta het kleinste.

Welk land heeft de meeste landsgrenzen?

China staat op nummer 1 wat betreft aantal buren. Ze hebben maar liefst 16 aangrenzende buurlanden. Hun grootste buur aan de noordkant is Mongolië en ze delen een gezamenlijke grens van ruim 4500 km. De meeste andere buren liggen aan de zuidkant, bijvoorbeeld in het berggebied bij Bhutan, Nepal en Myanmar.

Wat is groter Turkije of Duitsland?

Groot, groter, grootst! 41.000 km² en België ca. 30.000 km². Frankrijk en Duitsland zijn samen ongeveer net zo groot als Turkije. Door haar grootte staat Turkije op de 36e plaats van de lijst met de grootste landen ter wereld.

Welke land is het grootst?

Rusland is met afstand het grootste land ter wereld. Het een oppervlakte van 17.098.242 km2. Dat is 11% van al het land op aarde! Wat interessant is aan Rusland is dat een deel in Europa ligt en een ander deel in Azië.

Hoeveel keer is Rusland groter dan Europa?

Van deze oppervlakte ligt bovendien zo’n 3.960.000 vierkante kilometer in Europa (de rest ligt in Azië), wat van Rusland ook met voorsprong het grootste Europese land maakt: meer dan zes keer zo groot als runner-up Oekraïne.

You might be interested:  Hoe Lang Duurt Vliegen Naar Turkije? (Solution found)

Welk werelddeel is het grootst oppervlakte?

Ze zijn allemaal gigantisch groot, maar Azië is het allergrootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Arctische Oceaan, in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *