Categories Vleesproducten

Wat Te Doen Side Turkije? (Solved)

Wat te doen in Side en omgeving?

Checklist! Doen in Side & omgeving

 1. Relax aan het kilometerslange zandstrand.
 2. Neem een kijkje bij de levendige haven.
 3. Ga cultuur snuiven bij het Romeinse amfitheater.
 4. Verblijf in één van de luxe all inclusive hotels.
 5. Bezoek één van de Romeinse aquaducten.
 6. Maak een selfie bij de Tempel van Apollo.
 7. Ga een dagje naar Alanya.

Wat is er te zien in Side?

De beste attracties in Side

 1. Temple of Apollo. 5.058. Historische locaties • Oude ruïnes.
 2. Greek Amphitheater. 3.245. Oude ruïnes.
 3. Side Museum. 1.285. Specialiteitenmusea.
 4. Side Antik Kenti. 297. Oude ruïnes.
 5. Monumental Fountain (Nymphaeum) 511.
 6. Vespasianus Aniti. 209.
 7. Aspendos Bridge. 346.
 8. Tyche Tapinagi. 119.

Is Side leuk?

Een vrij grote en veelzijdige stad met een leuke haven, compleet met fort. Leuk als vakantiebestemming of als bestemming voor een dagje uit. Op 30 kilometer van Side ligt een groot en goed bewaard amfitheater. Metershoog en een capaciteit van maar liefst 15.000 bezoekers.

Welke stad ligt side?

Side (Grieks: Σίδη) was een antieke havenstad in Pamphylië, ongeveer 16 kilometer van Seleucia. Tegenwoordig is het vooral bekend als toeristische bestemming en badplaats aan de Turkse Rivièra. Het ligt tussen de steden Antalya en Alanya, nabij de plaatsen Manavgat en Selimiye.

You might be interested:  Wie Vliegt Er Naar Turkije? (Best solution)

Hoe groot is Side Turkije?

Vakantie Turkije veilig? In de badplaatsen langs de kust, zoals onder andere Alanya, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum, Belek, Kemer en Kusadasi is niets aan de hand. Je kunt hier met een gerust hart vakantie vieren. Daarnaast hebben de vakantiehotels de veiligheid van hun gasten hoog in het vaandel staan.

Wat is een HES code Turkije?

Vliegt u naar Turkije? Dan moeten reizigers van 6 jaar en ouder zich digitaal registreren via deze website van de Turkse overheid. Deze digitale registratie moet maximaal binnen 72 uur voor de geplande aankomstdatum Turkije gedaan zijn. U krijgt dan een autorisatiecode ( HES – code ) die u moet aantonen bij controles.

Welke kust ligt side?

De Turkse Rivièra is de benaming voor een deel van de zuidkust van Turkije aan de Middellandse Zee. Meestal wordt de kuststrook vanaf Marmaris-Antalya tot voorbij Alanya met deze benaming aangeduid.

Welke steden van Turkije liggen in Europa?

Ook de hoofdstad Ankara ligt in het Aziatische gedeelte van het land. Een kleine hoeveelheid land ligt geografisch in Europa: het oudste en westelijke deel van de grootste stad, Istanboel, en het gebied ten westen daarvan liggen in Europa, wat overeenkomt met 3% van het Turkse land.

Hoeveel inwoners heeft side?

Bevolking. Side is een kleine plaats met buiten het seizoen 18.000 inwoners. In het hoogseizoen ligt dit aantal een stuk hoger, omdat dan vele Scandinaviërs, Britten, Turken en Nederlanders hun weg naar Side vinden en hun zomer aan de Turkse Rivièra doorbrengen.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *