Au bain Marie

Terug naar vorige pagina: VENSTER SLUITEN

INFO:

Au bain-marie wordt ook wel 'een waterbad' genoemd.

 

Het is een kookmethode  die gebruikt wordt voor het smelten van chocolade en het voorzichtig verwarmen van chocolade en het bereiden van saus, custard(vla) en andere gerechten die makkelijk schiften of aanbranden. 

 

De bereiding vindt plaats in twee in elkaar passende pannen, met het gerecht in de bovenste pan en in de onderste pan warm water. Dit zorgt er voor dat het gerecht in de bovenste pan niet te warm kan worden.

 

Er zijn  speciale 'au bain marie' pannen te koop (traditionele setjes van twee pannen met een speciale sluiting, maar ook dubbelwandige steelpannen met een vulopening voor water). 

 

Er  kunnen ook twee gewone pannen of een pan een een hittebestendige (oven)schaal gebruikt worden die afsluitend op elkaar passen en waar genoeg tussenruimte tussen beide is om een laagje water van ten minste 3 centimeter in te doen dat de bodem van de bovenste pan niet raakt.

 

Doe het te bereiden gerecht in de bovenste pan en verhit het water in de onderste pan tot het kookt, zet daarna de hittebron laag.

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar vorige pagina: VENSTER SLUITEN