Terug naar:   

Tips, Trucs en Techniek

De Kooktips - Homepage

Algemene informatie over de snelkookpan - zoals de werking, de voor- en nadelen en de geschiedenis  - is (hieronder) te vinden bij Algemeen.

Informatie over het gebruik van de snelkookpan - vullen, koken, de vloeistof enzovoorts - is te vinden bij Gebruik.

Specifieke informatie over onder andere de kooktijden van producten is te vinden door op de rubriek van het product te klikken. 

Naar:  

Algemeen

Gebruik

  Bouillon

 

Vis

 Vlees

Groenten

Fruit

Peulvruchten

Graan 

Rijst

Haal vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast (vlees dat te koud bereid is wordt droog). 

Voor het bereiden van vlees is de normale hoeveelheid vloeistof nodig. Dat is 3 deciliter voor alle tijden onder de 15 minuten + 1 deciliter voor elke 5 minuten extra - dit geldt voor de meeste snelkookpannen, sommige moderne pannen gebruiken de helft (1 deciliter = 100 gram) Klik hier voor een uitgebreide lijst.

 

Let op: Olie of vet dat voor het aanbraden van het vlees gebruikt is telt niet mee als vloeistof.

Doe nooit alleen olie (of vet) in de snelkookpan, het is geen snel-frituur-pan - zie voor meer informatie: Gebruik (klik hier)

 

Tip: Gebruik als vloeistof bijvoorbeeld een pittige bouillon, het vlees heeft anders de neiging flauw te worden. Leng de bouillon na de bereiding zo nodig aan met water voor verder gebruik.

 

Schroei het vlees (behalve poulet en sommige ingewanden) - al dan niet gekruid - eerst dicht in olie, boter  of margaine (veel  vlees - in porties).

 

- Gebruik hiervoor de snelkookpan en haal het vlees er na het dichtschroeien uit. Verwarm vervolgens eerst de benodigde vloeistof in de snelkookpan en doe daarna het vlees pas in de snelkookpan (anders wordt het droog).

of:

- Gebruik een koekenpan voor het dichtschroeien en  verwarm tegelijkertijd de voor het koken benodigde vloeistof in de snelkookpan (Tip: Was de koekenpan niet meteen af maar gebruik 'm om het vlees nog even lekker bruin te bakken na de bereiding in de snelkookpan).

 

Vleessoort:

Kooktijd: *

   Vleessoort:

 Kooktijd: *

 Duif (jonge, gehalveerd) 30 minuten  Lever (varken of rund in plakken) 5 minuten
 Eend (in stukken) 12 minuten  Magere varkenslappen 15 minuten
 Fazant 15 - 20 minuten  Niertjes 12 minuten
 Gehaktballen 10 minuten  Ossenstaart 45 minuten
 Kalfslappen 15 minuten  Riblappen, doorregen runderlappen 25 minuten
 Hamschijf met been 20 minuten  Runderpoulet  30 minuten
 Kalkoen (in stukken) 30 minuten  Runderrollade 30 minuten
 Kip (1200 gram - heel - voor soep) 25 minuten  Schapenvlees (2 - 3 kilogram) 45 minuten
 Kip (in 4 - 6 stukken) 12 minuten  Schouderkarbonades (6 - 8 stuks) 12 minuten
 Kipfilet 7 minuten  Varkenspootjes 30 - 45 minuten
 Kippenlevertjes 3 minuten  Varkensribbetjes 15 minuten
 Kippenpoten 10 minuten  Varkensrollade 20 minuten
 Konijn (in stukken) 15 minuten  Verse worst 10 minuten
 Lamsschouder (2 - 3 kilogram) 35 - 45 minuten  Tong (runder) 75 - 100 minuten

*De kooktijd gaat in als de pan volledig onder druk is. Na de kooktijd de snelkookpan met de koud water methode snel afkoelen (voor meer info zie: Gebruik, klik hier)

Terug naar:   

Boven

Tips, Trucs en Techniek

De Kooktips - Homepage

 
 

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. De auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina's. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips'

Although these page is put together with the utmost care, errors are possible. The author cannot be held liable for any possible damages, caused by using the information on these pages. The copyright (©) of these pages and any other commercial rights are fully owned by 'De Kooktips'.