Terug naar:   

Tips, Trucs en Techniek

De Kooktips - Homepage

Algemene informatie over de snelkookpan - zoals de werking, de voor- en nadelen en de geschiedenis  - is (hieronder) te vinden bij Algemeen

Informatie over het gebruik van de snelkookpan - vullen, koken, de vloeistof enzovoorts - is te vinden bij Gebruik

Specifieke informatie over onder andere de kooktijden van producten is te vinden door op de rubriek van het product te klikken. 

Naar:  

Algemeen

Gebruik

  Bouillon

Vlees

Vis

 Fruit

Groenten

 

Peulvruchten

Graan 

Rijst

Vers fruit dat in een snelkookpan gekookt wordt gaat zo goed als altijd - min of meer - kapot, ook als de pan de mogelijkheid heeft om op lagere druk te koken.

 

Verwacht geen mooie ( halve) perziken, peren of kersen (zoals er in een pot of blik zitten). Tip: Gebruik voor 'mooi fruit' een andere kookmethode. 

 

In de snelkookpan kan wel razendsnel een compote of een taartvulling gemaakt worden. Suiker kan voor of na het koken toegevoegd worden. Bind de compote of taartvulling (indien nodig) altijd na het koken.

 

De kooktijden zijn een richtlijn en kunnen verschillen (= afhankelijk van rijpheid en hoeveelheid fruit). De pan mag niet meer dan 2/3 vol zijn, een rooster of inzetmand is voor het koken van fruit niet nodig. 

 

Let op: 

Maak geen appelmoes of rabarbermoes met de snelkookpan, die brandt vrijwel altijd aan (tenzij er veel (te veel) water toegevoegd wordt).

Kook geen cranberry's in de snelkookpan, ze 'ploppen' open en kunnen het ventiel verstoppen. 

 

 Fruitsoort (vers)  Vloeistof (minimaal)  Kooktijd*
 Aalbessen (rode, roze en witte besjes)  1 deciliter  0 minuten**
 Abrikozen, heel of gehalveerd  1 deciliter  1 minuut
 Ananas, plakken  1/4 liter  6 minuten
 Bosbessen - Blauwe bessen  1 deciliter  2 minuten
 Kersen  1 deciliter  0 minuten**
 Kruisbessen  1 deciliter  2 minuten
 Perziken, heel of gehalveerd  1 deciliter  2 minuten
 Peren, gehalveerd  1 deciliter  2 minuten
 Pruimen  1 deciliter  0 minuten**

*De kooktijd gaat in als de pan volledig onder druk is. Na de kooktijd de pan met de koud water methode snel afkoelen (voor meer info zie: Gebruik, klik hier)

**Als bij de kooktijd 0 minuten vermeld staat moet de pan meteen nadat hij (volledig) onder druk is van de hittebron gehaald en gekoeld worden.

Terug naar:   

Boven

Tips, Trucs en Techniek

De Kooktips - Homepage

 
 

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. De auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina's. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips'

Although these page is put together with the utmost care, errors are possible. The author cannot be held liable for any possible damages, caused by using the information on these pages. The copyright (©) of these pages and any other commercial rights are fully owned by 'De Kooktips'.