Terug naar:   

Tips, Trucs en Techniek

De Kooktips - Homepage

Algemene informatie over de snelkookpan - zoals de werking, de voor- en nadelen en de geschiedenis  - is (hieronder) te vinden bij Algemeen

Informatie over het gebruik van de snelkookpan - vullen, koken, de vloeistof enzovoorts - is te vinden bij Gebruik

Specifieke informatie over onder andere de kooktijden van producten is te vinden door op de rubriek van het product te klikken. 

Naar:  

Algemeen

Gebruik

 

Vlees

Vis

Bouillon

Groenten

Fruit

Peulvruchten

Graan 

Rijst

De snelkookpan is bij uitstek geschikt om bouillon te maken. Bouillon moet in een gewone pan meestal zo'n 3 uur trekken en is in de snelkookpan in hooguit een half uur klaar.

Bouillon met botten of graten kan gaan schuimen, vul de pan niet verder dan tot de helft, voor andere bouillon kan de pan tot 2/3 gevuld worden.

Maak bouillon met vlees of kip ruim voor gebruik. Zeef de bouillon als hij klaar is en laat de bouillon vervolgens afkoelen. Schep voor gebruik het vet er af.

Tip: Maak meteen een grote hoeveelheid bouillon en vries de bouillon die niet direct gebruikt wordt in (eventueel eerst tot de helft in laten koken om ruimte te besparen).

 Soort

 Kooktijd (hoge druk)*

 groentebouillon  10 minuten
 kalfsbouillon  20 minuten
 kippenbouillon  25 minuten
 kruidenbouillon  10 minuten
 visbouillon  6 - 10 minuten

vleesbouillon (van  rundvlees, varkensvlees, een mergpijp of ossenstaart)

 25 minuten

* De kooktijd gaat in als de pan volledig onder druk is. Na de kooktijd wachten tot de druk vanzelf van de pan af is, de stoom laten ontsnappen of de pan onder de kraan afkoelen. Visbouillon meteen met de koud water methode snel afkoelen, voor andere bouillon is het niet belangrijk op welke manier de pan geopend wordt (voor meer info zie:  Gebruik, klik hier).

Terug naar:   

Boven

Tips, Trucs en Techniek

De Kooktips - Homepage

 
 

 

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. De auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina's. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciŽle rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips'

Although these page is put together with the utmost care, errors are possible. The author cannot be held liable for any possible damages, caused by using the information on these pages. The copyright (©) of these pages and any other commercial rights are fully owned by 'De Kooktips'.