Categories Recepten

Welke Wijn Mosselen Koken? (Question)

Een mild droge, witte wijn met een fris fruitige smaak past daarbij. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een Pinot Blanc of Sauvignon Blanc. Begeleidende sauzen | Mosselen worden vaak geserveerd met begeleidende sauzen.

Welke wijn bij mosselen provencale?

Tip 3: Mosselen provençaal – Recept witte wijnen uit appellaties als Pierrevert, Palette, Cassis of Côtes de Provence Blanc. Toegegeven: ze zijn zelden echt spotgoedkoop, maar wel ideaal.

Welke wijn bij mosselen Gall en Gall?

Schelp en schaaldieren Garnalen, oesters, krab, mosselen en andere zeevruchten: kies voor lichte, frisse witte wijn zoals Chablis, Soave, Chenin Blanc of een Muscadet.

Welke wijn bij mosselen in tomatensaus?

Een schot in de roos qua wijn bij dit gerecht is een kruidige, droge, intens smakende Sauvignon Blanc. De frisse zuren van de wijn combineren uitstekend met de frisheid die de tomaat aan het gerecht geeft, en de kruidige smaak van de wijn combineert mooi met de dito smaak van het gerecht.

Welke wijn bij mosselen Lidl?

Een wijn met een zogeheten ‘zuur’ karakter, zoals de Muscadet (niet te verwarren met de Muskaatdruif, die voor zoete wijnen gebruikt wordt). De smaak van de Muscadet gaat perfect samen met het ziltige van de mosselen. De wijn die je op de foto ziet, Mélon de Bourgogne, komt van Lidl.

You might be interested:  Aardappelen Beetgaar Koken Hoe Lang? (Perfect answer)

Welke wijn bij mosselen Colruyt?

Bij mosselen kies ik meestal voor een droge witte wijn die licht aromatisch is, met fijne mineralen en frisse zuren. Het best is ook een niet op vat gerijpte wijn te nemen. Een fruitige Sauvignon Blanc uit Chili of een Franse droge wijn met goede aciditeit past goed bij een mosselgerecht.

Welke wijn bij linzensoep?

Wijnen van de Chardonnay, Viognier en Pinot Gris passen hier het beste bij. Vermijd echter wel houtgerijpte wijnen.

Welke wijn bij sukade?

Heel Hollands is rib- of sukadelap dat zo lang suddert tot het vlees in draadjes uit elkaar valt. De geur en smaak zijn intens en lekker hartig en het mondgevoel zacht en smeltend. Met een soepele rode wijn zit je bij rood suddervlees vrijwel altijd goed.

Welke wijn bij pangasiusfilet?

Vette en magere vis Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

Kan je nog mosselen kopen?

Ze zijn te koop van juli tot en met maart. Vooral in de zomer, de piek van het mosselseizoen, zijn de mosselen in trek en kun je ze op z’n verst kopen.

Heeft de Aldi mosselen?

De Zeeuwse mosselen van ALDI zijn aangemeerd. Ze komen recht uit zee en dat proef je. Want ze zijn supervers, smaakvol en van de beste kwaliteit. En zoals je van ALDI gewoon bent, haal je alles in huis aan een verrassend lage prijs.

You might be interested:  Hoe Lang Moeten Asperge Koken?

Welke mosselen zijn de grootste?

Dan heb je de doorsnee warenhuismossel, de super, met 60 tot 70 mosselen per kilo, dan de imperial (49 tot 59 mosselen per kilo), de jumbo (43 tot 48 mosselen per kilo) en als grootste de goudmerk (35 tot 42 mosselen per kilo).

Welke wijn bij Italiaanse mosselen?

Een droge, witte wijn met frisfruitige smaak past daarbij, bijvoorbeeld Muscadet, Sauvignon de Touraine, Soave of Vinho Verde. In Zuid-Frankrijk en Italië bestaat het bedje uit ui, knoflook en tijm en smaken de mosselen mediterraner.

Welke druif bij mosselen?

Bij deze klassieke bereidingen, hoef je geen complexe wijn te serveren. Kunst is de ziltige smaak van de mosselen te combineren met een eenvoudige wijn met een hoog zuurgehalte. De druivensoorten die zorgen voor een hoog zuurgehalte zijn: Sauvignon Blanc, Muscadet, Verdicchio, Riesling, Verdejo en Albariño.

Welke wijn bij Thaise mosselen?

Droge witte wijnen met geurige aroma’s van bloesem en/of rijp fruit passen hierbij. Zij blussen enigszins het pikante van de peper en de curry, en ondersteunen het scala aan aroma’s in dit gerecht. Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland en Chili, Pinot Gris, Torrontés, Furmint en Jurançon zijn geweldige wijnen voor erbij.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *