Roerei met tomaat

RECEPT VOOR 2 PERSONEN

TIP: Dit roerei is onder meer erg geschikt om in de vakantie op de camping of een boot te maken omdat de ingrediënten enkele dagen buiten een koelkast bewaard kunnen worden.   Tip: Er is speciale campingmargarine (in blik) die ook buiten de koelkast bewaard kan worden.

TIP: Er kunnen voor dit roerei overgebleven stukken tomaat van een ander gerecht gebruikt worden. Hooguit de helft mag dan bestaan ui de natte inhoud van de tomaat (met de zaden) anders blijft het roerei te waterig.


BEREIDINGSTIJD: 10 minuten 

BEREIDEN:
Tip: Smeer eerst de boterhammen, want dit roerei is warm het lekkerst.

Halveer de tomaten en verwijder de kroontjes.

Snijd de have tomaten in circa 6 – 7 stukjes per helft (maak geen plakjes – dan komen er lange velletjes in het roerei).

Smelt een klontje boter in en koekenpan en bak de stukjes tomaat op matige hittebron tot ze net iets zacht beginnen te worden.

Tik met een ei op de rand van de koekenpan, breek het ei boven de pan en roer alles – met een houten spatel of een vork – meteen flink door elkaar.

Doe hetzelfde met het tweede ei.

Zet de hittebron hoger en blijf roeren tot al het ei in de pan gestold is en het vocht dat uit de tomaten gekomen is verdampt is.

Voeg peper en zout naar smaak toe.

BENODIGDHEDEN:

4 volkoren boterhammen

halvarine, margarine of boter om de boterhammen mee te besmeren

2 flinke tomaten (samen circa 200 gram)
2 grote eieren
klontje boter of margarine
peper en zout


Tip:

Valt er een scherf van de eierschaal in de pan dan kan die er het makkelijkst met de (gebroken) eierschaal uit gehaald worden.