Categories Groenten

Wat Kun Je Met Cola Doen?

Cola: wat je allemaal met cola kunt doen. Cola is om te drinken. Maar cola kun je ook voor allerlei andere zaken gebruiken. Als je misselijk bent bijvoorbeeld of als je ingewanden van streek zijn, kan cola je weer beter maken. Cola kun je ook gebruiken om je banden mooi schoon en zwart mee te houden. Cola kun je drinken.
33 ongewone zaken die je met Cola kan doen

 • Vetplekken schoonmaken.
 • Roest verwijderen.
 • Bloedvlekken schoonmaken.
 • Olievlekken verwijderen van je garagevloer.
 • Roestige bouten losmaken.
 • Slakken aantrekken en doden.
 • Je gazon groener maken
 • De voorruit van je wagen ontvriezen.
 • Wat doet cola met je wc?

  Ondanks dat cola natuurlijk mierzoet smaakt, is de frisdrank van zichzelf qua PH-waarde juist erg zuur is. Zelfs net zo zuur als azijn of citroen! En juist door die zuurtegraad (en de milde koolzuur en fosforzuur) kun je je wc er zo goed mee schoonmaken. Met name om kalkaanslag aan te pakken.

  Is cola goed voor roest?

  Wist je dat je je favoriete drankje in kan zetten tegen roest? Cola bevat fosforzuur. Fosforzuur helpt goed tegen roest. Het principe werkt hetzelfde als bij witte azijn. Leg het item met roest in een bakje met cola en laat het daarna een tijdje inweken.

  You might be interested:  Wat Drinken Na Alcohol?

  Is cola goed voor planten?

  Cola in de tuin

  Op diverse plekken wordt aangeraden om je planten te ‘bemesten’ met cola, maar dat is geen goed idee. (Ook de tip om wat cola in een vaas te doen om je bloemen langer goed te houden, komt op meerdere plekken voor maar is omstreden: de frisdrank zou te zuur zijn.

  Hoe lang weken in cola roest?

  Kleine onderdeeltjes kun je laten weken in een bakje met cola. Stop het roestige object in een plastic bakje en giet er vervolgens cola overheen. Laat dit een paar uurtjes staan. Na een paar uurtjes poets je de roest zo weg met een staalborsteltje, stukje staalwol of wat aluminium folie.

  Hoe Urinesteen verwijderen toilet?

  Giet een kopje baking soda in het toilet en geef ook dit even de tijd om in te trekken. Meestal is 10 tot 15 minuten voldoende. Daarna schrobt u de aanslag weg met de borstel. Wilt u zeker weten dat er helemaal geen urinesteen meer te zien is?

  Kan cola kalk verwijderen?

  Kalkaanslag verwijderen in de wc-pot? Denk dan eens aan cola. Het zuur wat in cola zit is een effectieve verwijderaar van (kalk)aanslag. Giet een blikje leeg in de wc, laat het minimaal een uurtje intrekken, borstel je wc even flink na en spoel vervolgens de wc door.

  Kun je met cola roest verwijderen?

  Coca-Cola. Misschien wel een bekend trucje; cola als roestverwijderaar. Leg je gereedschap in een bak met cola en de volgende dag kan je de roest er zo vanaf borstelen. Werkt natuurlijk ook met Pepsi.

  You might be interested:  Alcohol Inkt Waar Te Koop?

  Welke cola voor roest?

  Gebruik Coca-Cola, dat werkt net zo goed!” De zuren in cola zijn zo sterk dat zij de roest letterlijk wegvreten; perfect als allesreiniger!

  Wat helpt tegen roest op metaal?

  Roest verwijderen met huishoudelijke middelen

  Azijn is behoorlijk zuur en die zuren bijten door de roest heen. Limoen en zout. Strooi wat zout over de verroeste delen om het daarna te besprenkelen met limoen- of citroensap. Het ruwe zout en de zuren van de citrusvrucht lossen roest op.

  Hoe lang weken in cola?

  Je kan natuurlijk met schoonmaakmiddel flink gaan schrobben, of je gebruikt cola. Doe een glas cola in de pot, laat het een uur staan en borstel de wc dan weer goed door.

  Hoelang metaal in cola?

  Laat je juwelen niet langer dan een uur in een badje cola liggen, want het zuur kan zelfs verf van metaal verwijderen en het metaal laten roesten als je het lang genoeg laat zitten. Spoel de cola snel af met warm en dep de sieraden droog.

  Hoe maak je metaal roestig?

  Breng de oplossing van zoutzuur en koper op het metaal aan.

  Breng een dunne laag van de oplossing op het metaal aan en laat dit aan de lucht drogen. Je kunt het zoutzuur met een verstuiver of een verfkwast op het metaal aanbrengen, maar het zoutzuur zal snel de metalen onderdelen van de verstuiver aantasten.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *