Categories Groenten

Wanneer Komkommer Planten Buiten?

Vanaf 12 mei (IJsheiligen) en mits de zaailingen groot genoeg zijn (met in ieder geval 2 echte blaadjes naast de 2 kiemblaadjes) mogen de zaailingen naar buiten. Komkommers houden van veel warmte en kunnen slecht tegen regen en kou, daarom worden ze in Nederland vaak in een kas of platte bak geteeld.

Heeft komkommer veel water nodig?

De vruchten bestaan voor 95 % uit water. Geef zeker iedere dag een halve gieter water per plant. Je merkt dat de plant meer water nodig heeft als de bladeren gaan hangen. Komkommers zijn gevoelig voor de ziekte ‘meeldauw’, dus geef geen water op het blad.

Hoe komkommers opbinden?

Komkommers die buiten staan kunnen we ook het beste met touw opbinden, of tegen een raster van gaas laten groeien. Opbinden tegen een tonkinstok is lastiger bij komkommer omdat de stengel daar niet stijf genoeg voor is. De plantafstand hangt een beetje van de manier van opbinden af.

Heeft komkommer veel zon nodig?

Komkommers moeten net zoals tomaten in de volle zon staan. Dit wil zeggen: minimum 6u zon per dag (ongeacht of dit nu ochtend- of namiddagzon is). Daarnaast geef je ze best ook voldoende ruimte.

You might be interested:  Hoe Weet Ik Of Mijn Pompoen Eetbaar Is? (Solution found)

Hoeveel komkommers aan een plant?

Je kunt per plant in een platte bak die niet te vol en goed verdeeld is wel 20 tot 25 komkommers per plant oogsten. Ook komkommers voor kasteelt zaai je wat eerder: begin tot half april binnenshuis (of bij goed weer in de kas maar let dan goed op nachtvorst!!).

Hoe snel groeien komkommers?

Komkommers groeien heel snel. Van bloem tot oogstbare vrucht duurt soms maar 10 dagen. Deze komkommers zijn het lekkerst als ze tussen de 10 en 15 cm lang zijn.

Kun je komkommers buiten kweken?

Vanaf 12 mei (IJsheiligen) en mits de zaailingen groot genoeg zijn (met in ieder geval 2 echte blaadjes naast de 2 kiemblaadjes) mogen de zaailingen naar buiten. Komkommers houden van veel warmte en kunnen slecht tegen regen en kou, daarom worden ze in Nederland vaak in een kas of platte bak geteeld.

Hoe komkommers kweken?

Om komkommers binnen voor te zaaien vult u een zaaibakje of planten potjes met zaaigrond. Komkommers zijn gevoelig voor verplanten, het kan handig zijn om ze te zaaien in een biologisch afbreekbaar potje. Maak een gat van 2,5 cm diep en zaai hierin 1 komkommerzaadje. Dek het zaadje af met aarde en geef goed water.

Hoe moet je komkommers plukken?

Oogsten van komkommers gaat het best met een mesje of snoeischaar – zo voorkom je dat de plant beschadigt. Als je te lang wacht met oogsten, zal de komkommer dikker worden. De zaden worden dan ook taaier en dikker. De smaak wordt dan iets bitterder, en bovendien zal de komkommer minder sappig zijn.

You might be interested:  Wat Te Doen Met Oude Thee?

Hoe kun je zien of een komkommer rijp is?

Het beste kan men de komkommers vroeg oogsten omdat dan de plant nog verdere vruchten aanzet. Als de komkommers glad aanvoelt en helemaal groen is, is deze rijp om te oogsten Wanneer men de komkommers te groot laat worden, ontwikkelt de plant geen nieuwe vruchten meer!

Waar groeit een komkommer?

De komkommerplant is een eenjarige plant met hechtranken, maar kan ook horizontaal groeiend op de grond geteeld worden. Voordat er kassen waren werden de komkommers op broeiveuren onder platglas geteeld. Later werd het platte glas rechtop gezet en vormde zo een kas.

Hoe lang voor komkommer ontkiemt?

Hoe lang duurt het voordat komkommerzaadjes ontkiemen? Het duurt gemiddeld één tot twee weken (kamertemperatuur) voordat de zaadjes ontkiemen. Let op: je moet de komkommerzaadjes zo min mogelijk blootstellen aan een natte bodem, omdat ze hier snel van gaan rotten.

Waarom hebben mijn komkommers stekels?

In China en Japan eten ze komkommers met stekels. Deze hebben een stevigere structuur en zijn daardoor geschikt om mee te wokken.

Waarom geen komkommers aan plant?

Dit is mogelijk, maar het zou ook wel eens de laatste komkommer van die plant kunnen zijn. De plant is eigenlijk nog te klein om nu al vruchten te dragen. De eerste zes à zeven bladoksels worden dan ook volledig uitgeplozen, zowel zijscheuten als bloemen.

Hoe lang van bloem tot komkommer?

De vruchten groeien in de bladoksels van de plant. Bestuiving is niet nodig. Van bloem tot volwassen komkommer is een razendsnel proces. In de winter kan het drie weken duren, maar in deze tijd heb je al binnen een week een rijp product.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *