Categories Groenten

Komkommer Plukken Wanneer? (Best solution)

Je oogst een komkommer wanneer deze ongeveer 20-25 centimeter groot is. Snij met een mesje het stukje steel áchter de komkommer door.

Hoe zie je dat een komkommer rijp is?

Het beste kan men de komkommers vroeg oogsten omdat dan de plant nog verdere vruchten aanzet. Als de komkommers glad aanvoelt en helemaal groen is, is deze rijp om te oogsten Wanneer men de komkommers te groot laat worden, ontwikkelt de plant geen nieuwe vruchten meer!

Kan komkommer buiten groeien?

Oorspronkelijk komt de komkommer uit Azië maar vandaag is het een goed ingeburgerde moestuin plant. De plant groeit goed in een tuinkas of serre maar ook buiten in volle grond.

Hoe komkommer laten klimmen?

Zorg ervoor dat de komkommer kan klimmen. De planten kunnen meer dan 1,5 meter lang worden en proberen overal in te klimmen. Bamboestokken, een rozenboog, een hek of een boom zijn goede klimmaterialen voor een komkommer plant. Als de plant ongeveer 1,5 meter lang is, dan knipt u de top van de plant af..

Is komkommer een klimplant?

De komkommer is een klimplant met ‘hechtranken’, waarmee ze zich aan vanalles kunnen verankeren. Aan één stengel kunnen wel tientallen vruchten groeien. Met zijn mooie gele bloemen is het een leuke groente voor je moestuin.

You might be interested:  Hoe Lang Geen Alcohol Na Antibiotica?

Hoe moet je komkommer dieven?

De komkommerplant is een klimplant en de stengel moet dan ook regelmatig langs een stok of draad worden geleid voor voldoende steun. De uitlopers in de oksels van de bladeren kunnen zo veel mogelijk worden weggenomen (dit noemen we dieven ).

Waarom is de komkommer bitter?

Komkommers zijn lekker, maar toch kan het voorkomen dat er een iets wat bittere smaak aan zit. Dit komt doordat de komkommerplanten van nature een stof bevatten, Cucurbitacin genaamd, die van zichzelf bitter is. Ook is het mogelijk dat de plant bittere vruchten produceert als gevolg van hevige temperatuurschommelingen.

Hoelang moet komkommer groeien?

Komkommers groeien heel snel. Van bloem tot oogstbare vrucht duurt soms maar 10 dagen. Deze komkommers zijn het lekkerst als ze tussen de 10 en 15 cm lang zijn.

Hoe lang voor komkommer ontkiemt?

Hoe lang duurt het voordat komkommerzaadjes ontkiemen? Het duurt gemiddeld één tot twee weken (kamertemperatuur) voordat de zaadjes ontkiemen. Let op: je moet de komkommerzaadjes zo min mogelijk blootstellen aan een natte bodem, omdat ze hier snel van gaan rotten.

Hoe moet je komkommers kweken?

Zaai ze vanaf half april bij kamertemperatuur voor, de zaden binnen 1 tot 2 weken en de zaailingen mogen, mits groot genoeg, vanaf 12 mei (IJsheiligen) naar buiten. Dek de grond waar de komkommer komt een week of 3 van tevoren af met plastic zodat de grond alvast wat kan opwarmen.

Hoe komkommers opbinden?

Komkommers die buiten staan kunnen we ook het beste met touw opbinden, of tegen een raster van gaas laten groeien. Opbinden tegen een tonkinstok is lastiger bij komkommer omdat de stengel daar niet stijf genoeg voor is. De plantafstand hangt een beetje van de manier van opbinden af.

You might be interested:  Wat Zijn Rode Bonen? (Solved)

Waar plant je komkommer?

De meeste komkommer rassen groeien het beste in een kas of tunnel, maar er zijn ook rassen voor de vollegrond. De drie rassen in ons assortiment kun je zowel buiten telen als in een koude kas. Bij een teelt in een kas is het verstandig om de planten te begeleiden langs een draad.

Welke soort komkommer?

Want het geslacht Cucumis telt zo’n driehonderd soorten. Het is een van de meest gegeten vruchtgewassen ter wereld. Maar verreweg de meeste komen voor in Afrika. Alleen die ene, waarvan ‘onze’ komkommers stammen, komt uit India.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *