Categories Fruit en bessen

Waar Zit Hazelnoot In?

De hazelnoot is een van de weinige noten die oorspronkelijk uit Europa komt. Hazelnoten zijn de vrucht van de ‘hazelaar’ (Corylus avellana), een grote struik die wel tot 5 meter hoog kan worden. De hazelaar komt met name voor in landen rond de Middellandse Zee.

Wat is een hazelnoot allergie?

Hazelnoot allergie gaat weleens samen met een kruisreactie op boompollen. Er komt stuifmeel vrij wanneer bomen (met name de berk, els en hazelaar) gaan bloeien. Het stuifmeel kan door de lucht verre afstanden afleggen. De els en de hazelaar bloeien in februari en maart. Berken bloeien in april en mei.

Wat zijn de voordelen van hazelnoten?

Hazelnoten zijn een uitstekende voedsel voor het brein omdat er magnesium en Proanthocyanidine in zit. Deze antioxidant komt ook voor in cacao, druivensap, zwarte thee en groene thee. Proanthocyanidine kan de bloed-hersenbarrière doorbreken waardoor ook de minuscule bloedvaatjes in de hersenen worden voorzien van deze stof.

Wat is het eiwit van hazelnoten?

Het eiwit van hazelnoten is dan het allergeen. Een allergeen komt het lichaam binnen via de huid, de luchtwegen of het maagdarmkanaal. Over het algemeen is een allergeen niet schadelijk voor het lichaam. Een lichaam dat allergisch is voor hazelnoten herkent het echter niet en beoordeelt het als een lichaamsvreemde stof.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *