Categories Dagelijkse producten

Welke Witte Wijn Bij Vispannetje?

Welke witte wijn bij vispannetje? Zo zijn witte wijnen als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Salentein en Pinot Grigio vaak een genot voor de tong bij visgerechten. De smaak echter van een fruitige – licht gekoelde – rode wijn uit de Merlot druif of wijn van de druif Pinot Noir kan u echter ook aangenaam verassen!
Kiest u voor een magere vis, kabeljauw, dorade, koolvis, schelvis, tong of forel, dan komt deze perfect tot smaak wanneer u deze serveert met een lichte en frisse witte wijn als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn, of een droge Rosé.

Welke wijn bij visschotel?

Vette en magere vis

Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

Welke wijn past bij vissoep?

Vissoep kun je het beste combineren met een kruidige volle witte of rosé wijn. Ook een frisse witte wijn met veel body is een goede keuze. Met deze wijnen komt de smaak van de vis goed tot zijn recht. Kies bijvoorbeeld voor wijnen van de Riesling of Sauvignon Blanc.

You might be interested:  Bosui Wat Kun Je Eten?

Wat voor wijn drink je bij vis?

Gegrilde vis is het lekkerste met een houtgerijpte wijn met wat meer body, zoals een Californische chardonnay. Gegrilde tonijn: tonijn is een voedzame en stevige vis die goed te combineren is met een mooie rode wijn. Kies voor een merlot uit Chili of een pinot noir.

Welke kleur wijn bij vis?

Vissen vergelijken

Vis Lijkt op Wijnstijl
Dorade rode poon, zeebaars, zeewolf wit: droog, licht, fris, aan de strakke kant
rosé: droog en fris
rood: droog, fris, fruitig, soepel, zonder hout
Forel meerval, tilapia, zalm wit: droog, fris, niet te strak, zonder of met weinig hout

Wat te drinken bij kabeljauw?

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima.

Welke wijn bij bouillabaisse?

Bouillabaise kun je het beste combineren met een vrij volle witte of rosé wijn met veel gedroogde kruiden in de smaak. Een alternatief is een fonkelfrisse witte wijn met voldoende body.

Welke wijn past bij Schelvis?

Magere vissen als kabeljauw, schelvis, schol, tilapia en tong passen vaak bij lichte wijnen met een frisse smaak. Dat zijn meestal witte wijnen van druiven als sauvignon blanc, ries ling en pinot grigio.

Wat drinken bij Bouillabaise?

Albariño en Godello uit het noordwesten van Spanje, witte Douro en Dão, Zuid-Italiaanse wijnen van carricante, fiano en grillo, Grieks wit, wijn van Santorini, Sémillon uit Australië of Zuid-Afrika, Chardonnay: ze voelen zich allemaal thuis bij de Franse vissoep.

You might be interested:  Wat Kun Je Eten Om Je Stoelgang Te Bevorderen?

Is Verdejo een droge wijn?

Het is een erg droge wijn. Het heeft een hoge zuurtegraad. Deze combinatie zorgt voor een erg frisse wijn.

Wat voor wijn bij kabeljauw?

Kies dan een Sauvignon Blanc of een Bourgogne wijn. Een Chardonnay of lichte rosé kan je ook goed serveren bij gebakken kabeljauw Komt de kabeljauw van de barbecue, dan past een Pinot Blanc of Sauvignon Blanc ook goed bij deze bereidingen.

Welke wijn bij rode poon?

Rode poon (rouget barbet) is een fantastisch lekkere vis, die best gewoon gebakken of gegrild wordt. Hij past perfect bij rode wijn, bijvoorbeeld een jonge gamay, pinot noir of cabernet franc uit de Loire.

Kan rode wijn bij vis?

Bereiding van de vis

Een te zware rode wijn werkt vaak niet, maar lichte rode wijnen zoals Pinot Noir, Zweigelt, Beaujolais of een rode Sancerre zijn bijvoorbeeld heerlijk bij een tonijnsteak. En ook rosé is vaak een goede keuze bij visgerechten met een wat uitgesproken smaak.

Welke rode wijn past bij kabeljauw?

Dit zijn eigenlijk dit altijd witte wijnen zoals, sauvignon blanc, pinot grigio, chenin blanc en chardonnay. Rode wijn of mousserende wijn wordt nauwelijks gedronken bij deze vis, maar als je een rode wijn moet kiezen is de Pinot Noir een aanrader

Welke wijn bij een garnalencocktail?

Welke wijn is lekker bij een Hollandse Garnalencocktail?

 • Een Muscadet of Sauvignon de Touraine uit de Franse Loirestreek.
 • Een Oostenrijkse Grüner Veltliner.
 • Een Riesling uit de Elzas.
 • Een Picpoul de Pinet uit het zuiden van Frankrijk.
 • Een niet-houtgerijpte Chardonnay.
 • Een feestelijk glas Crémant de Bourgogne.
 • 1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *