Categories Dagelijkse producten

Welke Wijn Past Bij Grieks Eten?

Retsina wijn wordt gemaakt van de Savatiano en Roditis druif. Retsina wijn past goed bij Grieks eten en kan het beste koud worden geserveerd. De meest bekende Retsina wijn is de Malamatina, deze is verkrijgbaar bij ons in 500ml flessen of 2 liter. Maar ook de Retsina wijnen van Kechris, Kechribari en Kourtaki ontbreken niet ins ons assortiment.
Suggesties in witte wijn: riesling uit Duitsland of Oostenrijk, pinot blanc uit Alto Adige, sauvignon blanc of tocai friulano uit Friuli, assyrtiko of roditis uit Griekenland. Suggesties in rode wijn: jonge pinot noir uit Oostenrijk of Nieuwe Wereld, Beaujolais.
Retsina is een witte Griekse wijn met harssmaak in het Grieks heet deze Ρετσίνα. Retsina is een gangbare wijn die in Griekenland vaak bij het eten gedronken wordt. Geschiedenis

Welke wijn is lekker bij Grieks eten?

GYROS MET GRIEKSE WIJN

Bestel je een Griekse gyros met een berg tzatziki dan neem je daar een wijn bij uit hetzelfde land. Dat de gyros gemaakt is door een tentje om de hoek maakt dan even niet uit. Kies voor een volle witte wijn; deze past perfect bij je Gyros.

You might be interested:  Waarom Eten Honden Peop?

Welke wijn bij de vis?

Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijn van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij.

Welke wijn bij eten?

De volgende 6 basisregels worden gehanteerd voor wijn en spijs combinaties:

 • Strak bij strak: zoute, zilte en zure gerechten geven een ‘strak’ mondgevoel.
 • Bite bij bite: rood vlees en tannines in rode wijn verzachten elkaar.
 • Rond bij rond: in plaats van strak kan een gerecht rond, romig en smeuïg aanvoelen.
 • Welke wijn bij welk hapje?

  Welke Wijn Waarbij | Wijn En Eten

  Soort wijn Gerechten
  Witte Wijn Fris en Fruitig Vis, kip, gevogelte, groene salades, fruit salades, kaasjes, hapjes, pasta, rijst
  Witte Wijn Vol en Rijk Vis, kip, kruidig, gevogelte, kalfsvlees, varkensvlees, rijke salades, zachte kaas, oude kaas

  Hoe heet witte Harswijn?

  Retsina is de toverdrank van de Grieken. Deze ‘hars-wijn’ werd al in de verre oudheid gedronken en werd het een genezende werking toegeschreven. ‘Retsina’ (Griekse woord voor hars) wordt gemaakt door tijdens de gisting van de most denne-hars van de Aleppo-boom toe te voegen, dat oplost in de zich ontwikkelde alcohol.

  Welke wijn bij Libanees eten?

  Denk aan een rode volle wijn uit Libanon of een wijn die daar wat van weg heeft als een Portugese wijn uit de Douro. Een witte wijn mag ook zeker vol zijn van smaak. Een witte Spaanse als de Autor of een hout gelagerde witte kunnen goed samen.

  You might be interested:  Hoe Genoeg Eiwitten Eten?

  Wat eten en drinken ze in Griekenland?

  Naast wijn drinken de Grieken ook Ouzo. Het is een geliefd aperitief op anijsbasis dat wit kleurt als je er water bij doet. De Grieken drinken het puur, maar er wordt altijd een glaasje water bij geserveerd.

  Wat is Harswijn?

  retsina. wijn die is gegist onder toevoeging van dennenhars voor de smaak en die vooral in Griekenland wordt geproduceerd; retsina. Voorbeelden: De nationale drank van Griekenland is ouzo (anijsdrankje).

  Welke wijn is het lekkerst?

  De zoetheid varieert van droge rode en witte wijnen zoals Cabernet Sauvignon of Chardonnay tot zeer zoete dessertwijnen zoals Port. Voor veel beginners zijn de niet-droge wijnen zoals Moscato d’Asti en Pinot Noir een geweldige entree in de wijn.

  Welke wijn bij Pata Negra?

  Dan zijn er nog de rijke wijnen, waartussen we de fino en de manzanilla vinden (soorten sherry), die volgens velen de ideale combinatie vormen met een pata negra ham, door hun penetrante karakter die de smaak van de ham naar boven haalt en hem langer laat hangen in de mond.

  Welke wijn bij vis met saus?

  Gebakken vis in smeuïge saus – Gaat u vis serveren in een heerlijke smeuïge saus of romige pasta? Ga dan voor een droge witte wijn met volle smaak, zoals bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of Chardonnay.

  Wat te drinken bij kabeljauw?

  Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima.

  Wat drink je bij witvis?

  Witvis. “Magere vissen” zoals kabeljauw, schelvis, dorade of tong vallen onder de categorie witvis. Deze soorten zijn licht en fris van smaak en vragen om een lichte wijn met frisse zuren. Zoals een sauvignon de Touraine of een côtes de gascogne.

  You might be interested:  Wat Eten Victoria Secret Modellen?

  Welke wijn bij hoofdgerecht?

  Bij een hoofdgerecht van wit vlees

  Een volle witte wijn of een niet te zware rode wijn is een prima keuze. U kunt de volle witte wijnen van het warm visgerecht schenken of een elegante rode wijn kiezen. Een niet al te zware wijn uit de Beaujolais, Bourgogne of een Spatburgunder uit Duitsland (Ahr) past hier prima.

  Hoe kies je wijn bij eten?

  Witte wijnen gaan over het algemeen beter samen met zuur, omdat deze wijnen ook hogere zuren hebben dan rode wijn. Indien de wijn een zoetje heeft, dan zal het zuur in het gerecht de wijn ook iets zoeter doen smaken. Een fruitige rode wijn zal door zuren in een gerecht vaak nog fruitiger worden in smaak.

  Wat is lekker om te eten bij witte wijn?

  Volle witte wijn past goed bij romige gerechten als romige soep, pasta met room, lasagne, Franse keuken. Maar ook bij schaaldieren, kip en ander gevogelte. Welke wijnen: chardonnay, sémillon, viognier, marsanne en roussanne.

  Welke wijn drink je bij vitello tonnato?

  Welke wijn bij vitello tonnato? Favoriete bijpassende wijnen komen natuurlijk uit Piemonte, met voldoende rondeur, frisheid en smaak. Ideaal zijn een opgewekte witte Gavi of Roero Arneis. Of anders: Soave Classico, Pinot Grigio, Pecorino, Verdicchio dei Castello di Jesi of Vermentino.

  Welke hapjes bij chardonnay?

  Chardonnay (Chili)

 • Gebakken oesters.
 • Gebakken rogvleugel.
 • Gebakken of gegrilde tong.
 • Gebakken of gegrilde tonijn.
 • Gegrilde heilbot.
 • Kalfsrollade.
 • Kip met ananas.
 • Parelhoen.
 • 1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *