Categories Dagelijkse producten

Welke Wijn Is Lekker Bij Asperges?

Pinot Blanc en Pinot Gris zijn de klassiekers als het gaat om het combineren van wijn en asperges. Maar ook een vollere Riesling, Sancerre, Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner kunnen een mooie combinatie vormen met asperges. Evenals de Silvaners uit Duitsland of een Zuid-Afrikaans Aligoté of Chenin Blanc.

Welke wijn past het best bij asperges?

Gaat u voor het klassieke recept met witte asperges, ei, ham en boter- of hollandaisesaus of gerookte zalm? Dan past een volle witte wijn, zoals een Chardonnay zonder eikenhout, er uitstekend bij. Het zachte karakter van de wijn gaat namelijk goed samen met de romige saus en de zachte smaak van de asperges.

Welke wijn schenk je bij asperges?

Een heerlijke volle wijn die de delicate smaak van de asperges ondersteunt en samen ‘het perfect huwelijk’ vormen. Maar ook een lichte Sauvignon Blanc, een Soave of een lichte Chardonnay zijn goede matches.

Welke rode wijn past bij asperges?

Gegratineerde asperges: stevige witte wijnen met hout zoals Chardonnay of mineralige wijnen als Vermentino. Ter verfrissing kan een Verdejo uit Rueda natuurlijk ook. Asperges met rood gebakken lamsvlees: rode Bourgeuil, Beaujolais, Rode Bourgogne, Valpolicella, Spatburgunder.

You might be interested:  Hoe Maak Je Dennennaalden Thee?

Kan Chablis bij asperges?

Probeer vooral eens een Chablis, of wanneer het iets gewaagder mag, een rosé van de Etna! Asperges zoals in Spanje met paprikasaus. Garneer met peterselie en serveer met aardappeltjes. Kies hierbij een wijn met dezelfde licht aromatische tonen en zuren, zoals de Soave uit Italië.

Wat drink je bij witte asperges?

Denk dus aan frisse chardonnay met wat hout, Chenin Blanc uit Zuid-Afrika, Soave, Grüner Veltliner, Verdicchio of een rosé. Ook mousserende wijn als een Cava is een goede keus.

Welke wijn bij asperges op zijn Vlaams?

Klassiek zijn nog altijd de asperges op Vlaamse wijze met al even klassiek een pinot blanc wijn erbij. Pinot Bianco of Weissburgunder is een mooie en tevens veilige keuze. Onze Weissburgunder uit Alto Adige van Falkenstein is een perfecte keuze, de Pinot Grigio van Il Roncal een mooi alternatief.

Welke wijn bij asperges met hollandaisesaus?

Asperges “à la flamande” of met hollandaisesaus

Dan kies je best voor een iets rondere witte wijn die goed past bij de botersmaak. Uitstekend geschikt hiervoor zijn Chardonnay wijnen zonder al te veel houtopvoeding, bv. een Beaujolais Blanc.

Welke wijn bij asperges a la flamande?

Wijnen die daar goed bij passen zijn fris, maar ook mild en rond van karakter. Usual suspect is natuurlijk Pinot Blanc uit de Elzas. Ook de Duitse variant Weissburgunder of Pinot Bianco uit Alto Adige zijn heerlijk bij dit gerecht. Andere Noord-Italianen, bijvoorbeeld uit de Veneto of Friuli, zijn ook aanraders.

Welke wijn bij mousselinesaus?

Welke wijn bij mousselinesaus? Dan is een droge Pinot Blanc wijn uit de Elzas of een Duitse Weissburgunder ook erg lekker om erbij te drinken door zijn milde en frisse zuren.

You might be interested:  Hoe Bier Tappen?

Waarom Pinot Blanc bij asperges?

Eet je de witte asperges rauw, knapperig roergebakken of van de barbecue, combineer ze dan met een knisperend frisse wijn met voldoende zuren en fruit, bijvoorbeeld deze droge pinot grigio van Di Lenardo uit Friuli. Kook je de asperges, dan worden ze zachter en voller van smaak met een licht zoetje.

Welke wijn bij asperges Jumbo?

Maar deze pinot blanc is droog met een aangenaam heel klein zoetje. Dat maakt hem makkelijk drinkbaar en aantrekkelijk voor bijna iedere wijndrinker. Je ontdekt de smaak van peer, appel, witte perzik, citrus en de geur van bloemen. Schenk hem bij asperges, visgerechten en hartige taarten.

Welke wijn bij asperges met kabeljauw?

Het volle en brede van een Chardonnay past goed bij de botersaus en het zachte van de wijn goed bij de asperges. Een andere goede combinatie met asperges is een Elzas wijn zoals een volle Riesling. Breid de asperges in combinatie met vis en een kruidige saus.

Welke champagne bij asperges?

Liever champagne drinken bij de asperges? Kies dan voor een vollere, ietwat rijpe stijl. Past geweldig bij de aardse smaak van het “witte goud” en champagne is één van de weinige wijnen die het filmende karakter van de boter en vooral eieren kan doorbreken met de bubbels.

Welke wijn bij asperges met garnalen?

Asperges met grijze garnalen en hollandaisesaus vragen dan weer om een wijn met hoge smaakconcentratie zoals een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc. Gegrilde asperges serveren we met een krachtiger wijntype, zoals een Grüner Veltliner, wiens peperig karakter goed past bij de vegetale smaken van de asperges.

You might be interested:  Wat Zijn Bio Groenten?

Kan Riesling bij asperges?

Asperges met gamba’s is vanwege de ziltige en tegelijk licht zoetige tonen een uitstekende combinatie met een gerijpte Riesling of een aromatische Zibibbo. Tip: beide wijnen zijn ook uitstekend inzetbaar bij asperges op oosterse wijze.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *