Categories Dagelijkse producten

Welke Wijn Bij Tomaat Mozzarella? (TOP 5 Tips)

Logischerwijs denk je aan een Italiaanse witte wijn, zoals een pinot blanc uit Alto Adige of een sauvignon blanc uit Friuli. Maar er zijn andere mogelijkheden die nog beter zijn. Zoals grüner veltliner uit Oostenrijk, riesling spätlese uit Duitsland en droge Vouvray uit de Loire.

Welke wijn bij mozzarella?

Kaas. Bevat de pizza wat zachtere of frisse kazen, zoals mozzarella of geitenkaas? Kies dan voor een frisse witte wijn, zoals een pinot grigio.

Welke wijn past bij Caprese?

Wil je het echt lokaal houden (salade caprese komt van Capri), ga dan voor wit uit Campanië, zoals Fiano, Falanghina of Greco. Ander fris Italiaans wit, zoals Pinot Grigio of Vermentino, matcht ook goed. Daarnaast is een frisse rosé een goede optie, of eventueel een lichte rode wijn.

Welke wijn bij tomaat?

Gebruik je tomaten in een salade, kies dan voor een Sauvignon Blanc waar ook vandaan, want die past altijd. Maar ook de friskruidige witte wijnen uit Italië, als Vermentino of Verdicchio, zijn een goede match.

Welke wijn is lekker bij antipasti?

Antipasti kunnen natuurlijk van alles zijn, van vis tot vlees en groentehapjes. Je kunt bij antipasti het beste een toegankelijke witte of rode wijn kiezen, zonder al te felle zuren of uitgesproken tannines.

You might be interested:  Wat Is Grijs Brood? (TOP 5 Tips)

Welke wijn bij buffelmozzarella?

Een klassieker voor op zomerse dagen is een salade van buffelmozzarella met tomaat en wat basilicum. En daar hoort uiteraard een gepaste wijn bij. Zowel een droge witte wijn met voldoende smaak en zuren, als een droge en frisse rosé passen perfect bij deze salade.

Welke wijn bij spinazie lasagne?

De mogelijkheden zijn legio: Chianti, Rosso di Montalcino, Barbera d’Asti of d’Alba, Montepulciano d’Abruzzo, Valpolicella, Siciliaanse Nero d’Avola of Etna Rosso.

Welke wijn past bij bruschetta?

Bij de heerlijke combinatie van geroosterde tomaat, brood, basilicum en gesmolten mozzarella wordt er meestal een droge witte wijn bij gedronken (denk aan Pinot Grigio of Chardonnay) en dat is natuurlijk prima en lekker. Maar denk ook eens aan een fruitige rosé met frisse zuren of lichtere rode wijn als een Bardolino.

Welke wijn past bij burrata?

Een mooie wijn zou zijn een fruitige riesling als de Mertz Riesling. Maar ook een Valpolicella Ripasso is een goede match kunnen zijn, beide hebben een dikkere structuur.

Welke wijn past bij Saltimbocca?

Saltimbocca is een vrij licht vleesgerecht van kalfschnitzel en proscuitto. Bij dit gerecht past een condrieu, pinot gris uit de Elzas of Alsace of een lichte rode wijn uit de Bourgogne zoals de Santenay.

Welke wijn bij kool?

Rode kool is een buitenbeentje in de koolfamilie door de vrij zoete smaak. Daar past dan ook een rode wijn bij die tegen deze zoetheid op kan. Suggesties: Amarone uit Italië, primitivo uit Zuid-Italië, shiraz uit Australië, zinfandel uit Californië.

Welke wijn bij paprika?

Bij rauwe paprika lijkt een witte wijn eerder aangewezen, van hetzelfde lichte, frisse type als de groente zelf, zoals sauvignon blanc uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika of Rueda uit Spanje.

You might be interested:  Hoe Lang Aubergine Bewaren? (Solution)

Welke wijn bij crostini?

Een Spaanse witte wijn die uitstekend past bij deze heerlijke crostini’s.”

Welke wijn bij ricotta?

Welke wijn bij cannelloni met spinazie en ricotta? De rinse, romige smaak en zachte structuur van de cannelloni vragen om een ronde wijn. Als je voor wit gaat, zijn Soave, Lugana, Pinot Bianco/Pinot Blanc, Gavi en Vermentino/Rolle aanraders, omdat in deze wijnen frisheid en souplesse ook mooi samenkomen.

Welke wijn bij prosciutto?

Prosciutto -> Sangiovese rosé Prosciutto van goede kwaliteit smelt op je tong. Daar moet je dan ook geen te zware wijn tegenover zetten. Een rosé van Sangiovese is een prima optie. Precies genoeg zuur en frisheid ten opzichte van het vettige vlees en de fruitigheid zorgt voor een extra smaakdimensie.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *