Categories Dagelijkse producten

Welke Wijn Bij Thaise Rode Curry?

Thaise curry Bij oosterse, min of meer pikante gerechten wordt vaak lichtzoete wijn (pinot of gewürztraminer uit de Elzas, riesling halbtrocken uit Duitsland) en rosé wijn aangeraden. Minder bekend is dat rode wijnen met tannine (zoals bordeaux of malbec) het goed kunnen vinden met pikante smaken.
Bij oosterse, min of meer pikante gerechten wordt vaak lichtzoete wijn (pinot of gewürztraminer uit de Elzas, riesling halbtrocken uit Duitsland) en rosé wijn aangeraden. Minder bekend is dat rode wijnen met tannine (zoals bordeaux of malbec) het goed kunnen vinden met pikante smaken.

Wat drink je bij Thaise curry?

Wijn met een laag alcoholpercentage en weinig zuren blust de hete smaak en het branderige gevoel van de curry. Klinkt dit aantrekkelijk? Schenk dan een riesling uit Duitsland of een gewürztraminer uit de Elzas. Een rosé met licht zoetje kan ook heel goed.

Welke rode wijn bij rode curry?

Pittig en kruidig eten

Bij een heerlijke curry gaat mijn voorkeur dan uit naar een lekkere Gewürztraminer of een Pinot Grigio. Vermijd in ieder geval friszure wijnen (zoals wijnen van de Sauvignon Blanc), die versterken vaak de pittige of pikante smaak, in plaats van deze te verzachten.

You might be interested:  Waarom Honger Na Alcohol?

Welke wijn bij Thai?

In de Thaise keuken is Pad Thai niet uit te sluiten. Dit kenmerkende gerecht is heel goed te combineren met een Grüner Veltliner. De Gewürztraminer en Riesling zijn ook goed een goede combinatie met de Thaise keuken.

Welke wijn bij Thaise groene curry?

Welke wijn bij Thaise groene curry met garnalen? De curry smaakt lichtromig, pittig en lichtzuur. Dit kun je heel goed combineren met een frisse witte wijn met een kruidig aroma. Kies bijvoorbeeld voor een Duitse riesling of een sauvignon blanc uit Chili of Marlborough Nieuw-Zeeland.

Welk bier bij Thaise curry?

Maar als je in de mood bent om eens wat anders te proberen, raden wij aan om er een pale ale of ipa bij te drinken. En het brandende gevoel op je tong vanwege een pittige thai curry verzacht je prima met een imperial ipa.

Welk bier past bij Aziatisch eten?

De pittigheid van Aziatisch en de bitterheid van bier versterken elkaar, waardoor het bier te bitter wordt en het eten te scherp. ‘Veel beter zet je daar iets zoeters naast. Zoals een stout of een dubbel.’

Welke wijn bij milde curry?

Zo’n geurige, gele curry met kip vraagt om een aromatische, witte wijn met milde zuren en eventueel een klein zoetje. Muscat, Gewurztraminer, Pinot Gris, Furmint en Jurançon zijn enkele van de vele mogelijkheden.

Welke wijn bij kokosmelk?

Heb je een wat romiger gerecht, bijvoorbeeld een curry waarin kokosmelk of room verwerkt is, dan kan een Chardonnay uit de Nieuwe Wereld ( = buiten Europa) die houtopvoeding gehad heeft een mooie combinatie vormen. Vooral bij een kruidig-romige Indiase curry werkt dit goed.

You might be interested:  Hoe Vaak Eten Afvallen?

Welke rode wijn bij Aziatisch eten?

Verschillende Aziatische smaken

Wanneer er zoete smaken in een Oosters gerecht voorkomen, iets wat bijvoorbeeld vaak bij Thais eten het geval is, kies je daarom het beste voor een wijn met een zoetje. Denk dan aan een kruidige Gewürztraminer of een Pinot Gris.

Wat past bij Thais eten?

Rijst is heel belangrijk en het Thaise woord voor “eten” is ‘kin khao’, letterlijk betekent dit: het eten van rijst. Naast rijst worden er diverse bijgerechten gegeten zoals Thaise curry, Tom Yam, salades, groente- en vleesgerechten.

Welke wijn bij Koreaans eten?

Wijn & de Koreaanse keuken

Een riesling doet het altijd goed, de Ludique Johanniter heeft een soortgelijk smaakprofiel. De Mafesousa uit Portugal heeft een heel lichte bubbel en een gebalanceerde zoet-zuurverhouding die ook mooi overeind blijft bij Koreaanse gerechten.

Welke rode wijn bij Chinees?

Denk aan een Pinot Blanc of een Gewürztraminer. Liefhebbers van rood kunnen het beste gaan voor een frisse en fruitige rode wijn met een stevige body die vrij koel geschonken wordt. Deze wijnen blussen de pittige tonen van het gerecht vaak.

Welke wijn bij midden oosterse gerechten?

Denk aan een rode volle wijn uit Libanon of een wijn die daar wat van weg heeft als een Portugese wijn uit de Douro. Een witte wijn mag ook zeker vol zijn van smaak. Een witte Spaanse als de Autor of een hout gelagerde witte kunnen goed samen.

Welke wijn bij Thaise Biefstuksalade?

Zowel lichte (riesling en pinot noir) als stevige wijnen (van rijke Spaanse blends) worden opengetrokken om op te boksen tegen de aromatische en smaakvolle Thaise keuken.

You might be interested:  Welke Vissen Eten Baardalg?

Wat voor wijn bij sate?

peper: met kruidige wijnen als Shiraz/Syrah. Hier passen ook Saté en BBQ saus goed bij. rode wijn: met Cabernet Sauvignon of mooie blends met o.a. deze druif, denk aan fruitige Merlot of Pinotage.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *