Categories Dagelijkse producten

Welke Wijn Bij Paddestoelen?

Een lekker witte wijn bij paddenstoelenrisotto is een Pinot Gris uit Duitsland (hier heet hij Grauburgunder). Door het koele Duitse klimaat krijgt de pinot gris wat meer mineralen en aardse tonen. Die aardse tonen zorgen ervoor dat hij passend is bij de paddenstoelen en dus bij de paddenstoelenrisotto! Rode wijn bij paddenstoelenrisotto
Welke wijn bij paddenstoelen?

 • Paddenstoelen en Chardonnay. Ga je voor een romig gerecht met paddenstoelen, zoals bijvoorbeeld een champignonsoep of champignon roomsaus, kies dan voor een houtgerijpte Chardonnay.
 • Paddenstoelen en Pinot Gris.
 • Paddenstoelen en Pinot Noir.
 • Welke wijn past bij paddenstoelen?

  Hartige, houtgerijpte witte wijnen (bij voorkeur met wat flesrijping) werken het best bij de rijke smaken van de (in de boter gebakken) vis en de aardse smaken van de paddenstoelen.

  Welke wijn bij Rundstong?

  Rundstong op zich zou goed samengaan met een fijne pinot noir uit Bourgogne. Maar de madeirasaus vraagt om wat meer kracht van de zon, zodat je voor de pinot noir eerder in de Nieuwe Wereld moet gaan zoeken: Chili, Zuid-Afrika, het zuiden van Australië, Nieuw-Zeeland.

  You might be interested:  Wat Te Eten Van Paksoi?

  Wat voor wijn bij Truffelpasta?

  Een goede keuze bij truffel is een wijn van de Pinot Noir. Zowel de wijnen als truffels bevatten aardse tonen, waardoor er een perfecte match is. De Nebbiolo is een Italiaanse druif die erg lekker smaakt bij truffel. Deze wijnen zijn vaak licht van kleur en hebben meer aardse tonen dan de Pinot Noir.

  Welke wijn bij toast champignon?

  Dit vraagt om een licht krachtige wijn. Onze voorkeur is een rode wijn, bijvoorbeeld van de pinot noir of spätburgunderdruif. Denk bijvoorbeeld aan een glas pinot noir uit de Bourgogne of een spätburgunder uit Duitsland. De aardse atonen en de milde aroma’s zijn perfect als begeleiding voor een toast champignon.

  Welke wijn bij oesterzwammen?

  Bij een salade met gebakken oesterzwammen past een witte wijn gemaakt van de Sauvignon Blanc druiven. Bij gebakken cantharellen past een ronde vette en nootachtige witte wijn het best zoals een Vin du Jura of een witte Rhône wijn.

  Welke wijn past bij Kipragout?

  Bij een kipragout kunnen dat bijvoorbeeld wijnen van pinot blanc/weissburgunder of chardonnay zijn, of friszachte Italiaanse wijnen uit bijvoorbeeld Soave. Bij vis- of groenteragout doen Spaanse wijnen van verdejo of godello het fantastisch.

  Welke wijn bij Koetong?

  Wijnen & gerechten

  Rundstong op zich zou goed samengaan met een fijne pinot noir uit Bourgogne. Maar de madeirasaus vraagt om wat meer kracht van de zon, zodat je voor de pinot noir eerder in de Nieuwe Wereld moet gaan zoeken: Chili, Zuid-Afrika, het zuiden van Australië, Nieuw-Zeeland.

  Wat is de beste wijn bij Kalfswangetjes?

  Door de milde smaak van kalfsvlees kan je hier zowel rode als witte wijn bij drinken. Denk hierbij aan een valpolicella die je licht koelt om zo het zachte van de wijn op te halen of een pinot noir.

  You might be interested:  Bombay Gin Welke Tonic?

  Welke wijn bij osso bucco?

  Welke wijn bij osso buco van kalf? Bij zo’n op-en-top Italiaans gerecht is een wijn uit Italië de allerbeste keus. Sangiovese kan perfect het vetje van het vlees en het zuur van de tomaat aan. Het aardse kantje in een Chianti Classico of Vino Nobile di Montepulciano pakken de kruidigheid van het gerecht moeiteloos op.

  Welke wijn bij Truffelrisotto?

  Dit romige, Piëmontese gerecht schreeuwt gewoon om wijn. In veel recepten wordt de rijst er al mee afgeblust. Dan hoort daar natuurlijk ook een passend glas naast.

  Bijpassende wijnen:

 • Pinot Noir.
 • Barbera.
 • Barbaresco.
 • Bourgogne (wit)
 • Bordeaux (wit)
 • Chablis.
 • Soave.
 • Roero Arneis.
 • Welke witte wijn bij pasta met truffel?

  In Italië worden truffelgerechten vaak met Barolo of een andere grote rode wijn gecombineerd, maar met een volle witte wijn is de combinatie vaak net iets verfijnder. Probeer maar eens met een Chardonnay, Falanghina, Friulano of Pecorino.

  Welke wijn bij pasta garnalen?

  Ga voor een lichte, frisse witte wijn, zoals een Chablis, Soave, Chenin Blanc of een Muscadet. Ga voor een witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Verdejo, Riesling of rosé wijn.

  Welke wijn bij roomsaus?

  Wijn bij pasta met roomsaus

  Pasta met een roomsaus is van velen een favoriet. Bij een romig gerecht kun je het beste kiezen voor een stevige witte wijn. Ook een wijn die houtrijping heeft gehad, is een goede keuze. Denk aan een Chardonnay bijvoorbeeld.

  Wat voor wijn bij ossenhaas?

  Gaat u voor een rare of medium gebakken of gegrilde Ossenhaas, met slechts een vleugje peper en zout, dan is een volle, krachtige rode wijn met tannines als de Tempranillo, Rioja, Shiraz, Syrah, Sangiovese, Chianti Classico, Salentein, Pinot Noir, Merlot of Cabernet Sauvignon de ideale begeleider!

  You might be interested:  Wanneer Mag Een Baby Boterhammen Eten?

  Welke wijn bij varkenshaas met champignons?

  Combineert u bijvoorbeeld varkenshaas met een rode (port)saus ga dan voor een volle, fruitige rode wijn als Tempranillo, Merlot of Pinot Noir. Gaat u echter voor een romige saus, als champignonsaus, kies dan voor een volle, witte wijn met lichte houtrijping als een stevige Chardonnay of een Franse Viognier.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *