Categories Dagelijkse producten

Welke Wijn Bij Gebakken Tonijn?

Wijn met gebakken tonijn combineren. Gebakken tonijn kun je combineren met een stevige, houtgerijpte Chardonnay, maar spannender is om te kiezen voor een niet al te zware rode wijn met voldoende frisse zuren. We hebben één wijn in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormt met gebakken tonijn. Deze wijn vind je aan de linkerkant van
Denk aan Chablis, Muscadet, Vinho Verde, Assyrtiko, droge Tokaj of Albariño. Een mooie droge (Vintage) Champagne werkt ook erg goed met bijvoorbeeld tonijnsashimi. In combinatie met ingrediënten als limoen, koriander of rode peper werkt een aromatische Riesling uitstekend.

Welke wijn is lekker bij tonijn?

Licht gegrilde tonijn is heerlijk met een lichte rode wijn, zoals een rode Loire Chinon of Bourgueil, of een soepele Bourgogne. Een droge Zuid-Franse of Spaanse rosé kan ook goed. Is het allemaal wat pittiger, probeer dan eens een fruitige Nieuwe Wereld-Pinot Noir.

Welke wijn bij tonijn tataki?

Tonijn tataki maken: tips

Wijntip | Onze WijnSpijs goeroe Victoria Moore adviseert bij tonijn een rode wijn; gekoelde lichte of niet te volle wijnen. Een Beaujolais, Cerasuolo di Vittoria, rode Etna-wijnen, Oostenrijkse Zweigelt of Pinot noir uit Chili, Bourgogne, Duitsland of Oostenrijk.

You might be interested:  Hoe Lang Blijft Wijn Goed Na Openen Fles?

Wat voor wijn drink je bij vis?

Bij gegrilde vis kunt u kiezen voor een volle witte wijn van bijvoorbeeld de Chardonnay of een rosé wijn. Bak je een vis in vette sauzen? Ga dan voor een droge witte wijn met een volle smaak. Denk aan een Pinot Blanc, Sauvignon Blanc of Chardonnay.

Welke wijn bij fruits de mer?

De beste keuze is een goed droge, uitgesproken frisse witte wijn. De klassieke partners voor fruits de mer zijn Chablis, Muscadet of Picpoul, of natuurlijk – als je het echt serieus wilt aanpakken – Champagne.

Welke wijn past bij gerookte forel?

Een chardonnay uit Zuid-Europa of uit de zuidelijke Bourgogne (Mâcon en Côte Chalonnaise) is een veilige keuze. Door zijn aardse toetsen kan een cabernet franc uit Chinon of Saumur-Champigny er eveneens goed bij passen. Gerookte forel vraagt om een wat minder droge wijn, zoals pinot gris of riesling halbtrocken.

Wat is de smaak van Chardonnay?

Een typische chardonnay is droog en voelt qua structuur gematigd tot vol aan in de mond. Het heeft een gematigde zuurgehalte. De smaken variëren van appel en citroen naar meer tropische smaken, zoals ananas en mango. Als de wijn is houtgerijpt kan het ook invloeden hebben van vanille.

Welke wijn bij Poke Bowl tonijn?

Waar je in ieder geval rekening mee moet houden, is de rauwe vis. Daarbij selecteer je bij voorkeur een frisse, droge witte wijn, zoals Picpoul of Grüner Veltliner. Riesling werkt vaak goed met de Aziatische smaken. Zit er veel avocado in de poke bowl, neig dan richting Sauvignon Blanc.

You might be interested:  Waar Komt Witte Wijn Vandaan?

Welke wijn drink je bij vitello tonnato?

Welke wijn bij vitello tonnato? Favoriete bijpassende wijnen komen natuurlijk uit Piemonte, met voldoende rondeur, frisheid en smaak. Ideaal zijn een opgewekte witte Gavi of Roero Arneis. Of anders: Soave Classico, Pinot Grigio, Pecorino, Verdicchio dei Castello di Jesi of Vermentino.

Waar drink je Chablis bij?

Chablis is met z’n frisse basis erg lekker bij:

 • Licht vlees zoals kip en kwartel in romige sauzen; maak bijvoorbeeld eens kipreepjes in paddenstoelenroomsaus.
 • Lichte vis zoals heilbot en escargots; de mineraliteit van chablis past hier erg goed bij.
 • Ook bij rauwe vis doet Chablis het goed hoor!
 • Welke wijn bij vette vis?

  Gegrilde vis is het lekkerste met een houtgerijpte wijn met wat meer body, zoals een Californische chardonnay. Gegrilde tonijn: tonijn is een voedzame en stevige vis die goed te combineren is met een mooie rode wijn. Kies voor een merlot uit Chili of een pinot noir.

  Welke kleur wijn bij vis?

  Vissen vergelijken

  Vis Lijkt op Wijnstijl
  Dorade rode poon, zeebaars, zeewolf wit: droog, licht, fris, aan de strakke kant
  rosé: droog en fris
  rood: droog, fris, fruitig, soepel, zonder hout
  Forel meerval, tilapia, zalm wit: droog, fris, niet te strak, zonder of met weinig hout

  Wat te drinken bij kabeljauw?

  Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima.

  Welke wijn bij krabsalade?

  De keus is groot. Wijnen van onder meer grenache blanc (garnacha blanca), marsanne, sémillon, grecanico, friulano, pecorino en verdejo pakken niet alleen de smaak, maar ook de romige structuur van de krabtartaar met avocado goed op.

  You might be interested:  Wat Mogen Honden Wel En Niet Eten?

  Wat voor wijn bij gambas?

  Wijn met gambas combineren

  Frisse witte wijnen van de Sauvignon Blanc druif zijn een veilige keuze. Ook Grüner Velltiner en Riesling zijn prima opties. En dan zijn er uiteraard nog tal van andere, minder voor de hand liggende wijnen die aan het smaakprofiel van ‘niet te zwaar en veel fraîcheur’ voldoen.

  Welke wijn bij garnalenkroketten?

  Bij een zomerse garnaalkroket hoort een frisse wijn. Met witte druiven als chardonnay, pinot blanc, sauvignon blanc of silvaner maak je alvast een goeie keuze. Sappig gekoeld rood behoort eveneens tot de opties. Houd het vooral licht met een jonge gamay of pinot noir.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *