Categories Dagelijkse producten

Welk Bier Drinken Bij Kaasfondue?

De Touraine Sauvignon Blanc is in zijn eigen streek tot zilver bekroond wat zeer terecht is. Het is een feestje om deze wijn te mogen drinken bij een kaasfondue. De buxus spat uit het glas, je proeft een heerlijk frisse grassigheid, hij is sappig van vers fruit en de zuren zijn zeer aangenaam.
Bij de fondue kun je een variëteit aan bijgerechtjes serveren. Een goed glas witte wijn is er heerlijk bij, dat zul je ons niet horen ontkennen, maar de bierliefhebber kan probleemloos voor bier kiezen. Het beroemde trappistenbier van Westmalle, de Westmalle Tripel, is een perfecte begeleider.

Wat moet je drinken bij kaasfondue?

Het lekkerst zijn wijnen afkomstig uit de regio of het land waar de kaas in je fondue vandaan komt. Dus ga je voor een Zwitserse kaasfondue, ga dan voor een Oostenrijkse, Duitse of Zwitserse wijn. Ga je voor een Franse kaasfondue, gebruik dan bij voorkeur Franse wijnen.

Wat niet drinken bij kaasfondue?

Maar let op: die wijn kun je beter even laten staan. Volgens een Zwitserse legende kun je koude dranken beter niet combineren met kaasfondue. En al helemaal geen alcohol. Het vet van de kaas zorgt er namelijk voor dat alcohol moeilijk afbreekbaar wordt, wat gevaarlijk kan zijn.

You might be interested:  Wat Mag Een Kat Absoluut Niet Eten?

Wat dip je in de kaasfondue?

Brood, pasta en meer!

 1. blokjes brood (tip neem boerenbrood dat niet te vers is, en neemt bijvoorbeeld wit én donker brood)
 2. soepstengels.
 3. blokjes gekookte aardappel.
 4. gekookte pasta of ravioli.
 5. nacho’s.

Welk bier bij kaasplankje?

Bieren van lage gisting (pils) en witbieren zijn goed te combineren met halfzachte kazen en zachte witschimmelkazen. Een bier van spontane gisting, zoals geuze, combineert uitstekend met verse kaas of geitenkaas. Zachte abdijkazen passen goed bij de ronde, zachte abdij- en trappistenbieren.

Welke rode wijn lekker bij kaasfondue?

Wil je toch echt een rode wijn naast de kaasfondue drinken? Ga dan voor een frisse, licht-fruitige rode wijn met weinig body. Denk bijvoorbeeld aan een Franse Gamay of aan een Pinot Noir uit de Bourgogne.

Waarom citroensap in kaasfondue?

Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter, en het zorgt voor een homogener mengsel. Voeg de kaas toe, onder voortdurend roeren laten smelten. Meestal werkt beetje bij beetje toevoegen het beste.

Hoe maak je kaasfondue dikker?

Kaasfondue te dun? Meng ½ eetlepel maizena, met een gelijke hoeveelheid wijn of water door de kaas. Roeren tot deze dikker wordt! De fondue is op de juiste temperatuur als het te ‘dippen’ eten meteen borrelt of bakt.

Hoe slecht is kaasfondue?

Maar is kaasfondue gezond? Misschien niet de meest gezonde maaltijd, omdat dit type fondue flink calorierijk is en redelijk veel verzadigde vetten bevatten. Fondue van alleen light kaas maken lukt trouwens niet, want dan smelt de kaas niet voldoende.

Hoeveel alcohol zit er in kaasfondue?

Eet je met z’n tweeën kaasfondue die maar kort heeft geprutteld met 150 milliliter wijn, dan krijg je dus toch tot een half glas wijn binnen. Genoeg reden dus om eten met alcohol niet te serveren aan kinderen en zwangeren.

You might be interested:  Hoe Hoog Mag Je Suikerspiegel Zijn Na Het Eten?

Welke witte wijn bij kaasfondue?

De lekkerste wijn bij kaasfondue is toch echt frisse en knisperend witte wijn. Dit geldt voor het bereiden van de kaasfondue, maar ook als u graag een glas wijn naast de fondue drinkt. Denk aan Muscadet, Sauvignon Blanc, Chablis, droge Elzas (Pinot Blanc of Riesling), of Grüner Veltliner.

Welke kant en klare kaasfondue is lekker?

Test kant-en-klare kaasfondue: de uitslag

 1. Fondue l’Original Hardegger (PLUS) – cijfer 8,1.
 2. Kaltbach Fondue (verkrijgbaar bij speciaalzaken) – 7,3.
 3. Fondue Suisse Tradition (Jumbo) – 4,5.
 4. Emmi Fondü original (Algemeen verkrijgbaar o.a. bij Albert Heijn) – 4,5* (hetzelfde cijfer als nr.
 5. Zwitserse kaasfondue (Aldi) – 3,5.

Wat in plaats van Kirsch?

Alternatief voor kirsch:

 1. Kersensap.
 2. Kersensiroop.
 3. druivensap.

Welk bier bij Borrelplank?

Welk bier bij Borrelplank? Kies als bier bijvoorbeeld voor een Affligem Blond, Grimbergen Blond of Leffe Blond. Speciaalbieren zoals een Blonde Brugse Zot of Bronckhorster Blond Coop zijn ook uitstekende opties. Lekkere volle geitenkaas combineer je overigens heerlijk bij een sprankelende Tripel!

Welke kaas bij donker bier?

Donker bier smaakt erg goed met oude, stevige kaas. De diepe smaak van donker bier sluit erg goed aan bij het zoutje in oude kazen. Kies hierbij voor een kaasplank met bijvoorbeeld oude Hollandse kaas, schapenkaas of Manchego.

Welke kaas bij dubbel bier?

Deze bieren zijn mooi te combineren bij stevige kazen zoals oude Hollandse kaas, schapenkaas of Manchego. Kies hierbij voor bieren zoals Budels Oud Bruin, Maredsous Brune of Affligem Dubbel. Oud bruine bieren zoals Brand & Alfa sluiten hier ook mooi op aan.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *