Categories Dagelijkse producten

Welk Bier Bij Vis?

Ook vis gaat prima samen met bier. Bij visgerechten serveer je best een fris of lichtzurig bier: witbier, blond abdijbier, geuze of tripel bijvoorbeeld. Grijze garnalen, daar hoort Rodenbach bij. En zeetong meunière met tripel, een hemelse combinatie!

Wat voor bier past bij vis?

Visgerechten voelen licht aan

Je kan daarom spelen met vooral kruidig, fruitig, bitter of zuur bier om een contrast te maken. Voorbeelden van ideale bierstijlen/biersoorten zijn bijvoorbeeld: brett bier, goose, session, oud bruin, oude gauze, IPA, witbier of blond bieren.

Welk bier bij vette vis?

Geen twijfel mogelijk, een stevige tripel of een sterk blond bier maken hier de dienst uit. Als de vis een volle en iets vettige structuur heeft, zoals zalm, kies dan voor een sterke tripel. Heeft de vis daarentegen een droge textuur aarzel dan niet en open een flesje droog en parelend sterk blond.

Wat voor bier bij zalm?

Bij gepocheerde zalm– of kipfilet past eerder bijvoorbeeld een licht bier, zoals pils, witbier of Weizen. Bij gegrilde zalm– of kipfilet, al of niet gemarineerd met kruiden, zal de keuze eerder vallen op een blond bier van 8 tot 9%, een volmondige tripel van 8 tot 9% of een India Pale Ale (I.P.A.) van 8% of zwaarder.

You might be interested:  Waarom Is Alcohol Slecht Voor Je Hart?

Welk bier bij witte vis?

Bier bij de vis

 • Bij een carpaccio van witte vis is een lichtzuur witbier ideaal gezelschap.
 • Kies je voor een visterrine dan biedt een stevige tripel uitstekend tegenwicht voor de romige smaak van de visterring.
 • Welk bier bij sliptong?

  Pale Ales: combineer dit bier met salades, visgerechten en lichte voorgerechten en tussengerechten. De lichte smaak gaat goed samen met de fijne smaak van bijvoorbeeld een sliptong. India Pale Ales: deze bieren kunnen tegen wat rijkere, sterke smaken, zoals bijvoorbeeld pulled pork, pizza of gebakken kip.

  Welke witte wijn bij vis?

  Over het algemeen is de stelregel dat witte druivenrassen beter combineren met visgerechten, dan blauwe druivenrassen. Zo zijn witte wijnen als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Salentein en Pinot Grigio vaak een genot voor de tong bij visgerechten.

  Welk bier bij haring?

  Op een haringparty is de keus voor een pilsener zeker geen slechte. Het is een fris bier met koolzuur, dus dat doet het goed in combinatie met de haring. Als je de keuze hebt, kies dan een pilsener met een stevige moutsmaak in plaats van een pilsener met bitterheid.

  Welk bier bij coquilles?

  Coquilles bereid je bovendien supersnel en gaan uitstekend samen met een lekker Blond Biertje. Bereid je Coquilles (St. Jacobsschelpen) zo naturel mogelijk, dan blijft de smaak behouden. Een Leffe Blond is een super combinatie hierbij.

  Welk bier drinken bij sushi?

  In Japan is het heel gebruikelijk om een lekker biertje te bestellen bij je sushigerecht. Bekende Japanse biertjes zijn Sapporo, Krin, Asahi en Iki. Natuurlijk kun je ook een koud Nederlands pilsje bij je sushi drinken maar echt Japans bier maakt je sushigerecht natuurlijk wel helemaal af.

  You might be interested:  Hoe Maak Je Van Bruine Suiker Witte Suiker?

  Wat maakt een tripel en tripel?

  Een tripel is vaak een zwaar bovengistend bier met hergisting in de fles. De complexe smaak dankt tripel aan de typische gist die is toegevoegd aan het product. Ook de hop en mout dragen bij aan de bitterheid. De hoeveelheid mout is spreekwoordelijk 3 keer hoger dan een normaal trappistenbiertje.

  Welk bier bij vlees?

  Zeker als het vlees wat gekruid is, is een IPA een prima keuze. Wat dacht je van de Jopen Mooie Nel of de Laguntias IPA. Hou je wel van een donker bier, dan is Dubbel een prima keuze. De La Trappe Dubbel, de Grolsch Volle Dubbel of de Grimbergen Dubbel zijn ook fijne partners van bijvoorbeeld goed gegaarde spareribs.

  Welk bier bij oesters?

  Met oesters smaken de lichte stouts het lekkerst. Het origineel van Guinness steekt er met kop en schouders bovenuit. De combinatie van het zilte van de oesters contrasteert heerlijk met de droge smaak van het bier. Een goede tweede is het bier van Jopen.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *