Categories Dagelijkse producten

Wat Zit Er In Gin?

Om gin te maken heb je twee belangrijke ingrediënten nodig: ‘botanicals’ en pure alcohol. Botanicals is een verzamelnaam voor alles wat plantaardig is en gedistilleerd kan worden: bloe­men, zaden, wortels en kruiden. De alcohol is niets anders dan wodka. Eigenlijk is gin dus flavoured wodka.
Voor gin heb je 2 ingrediënten nodig: botanicals en pure neutrale alcohol. En botanicals zijn alles dat plantaardig en distilleer baar is. Denk aan bloemen, zaden, wortels en kruiden. Hoofdbestanddeel van deze botanicals zijn altijd jeneverbessen die de gin die typische smaak geven.

Wat is een perfecte verhouding gin-tonic?

Mixologen zijn eensgezind over een zogenaamde Perfect Serve, de perfecte verhouding gin-tonic. Het recept is eenvoudig: 4,5 cl. gin, aangevuld met 12,5 cl. tonic. Het geheel, gepresenteerd in een bolvormig gekoeld glas, afgewerkt met de nodige botanicals.

Waarvan wordt gin gemaak?

Gin is een sterke geestrijke of alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag. Door toevoeging van jeneverbessen (of sleedoornbessen in het geval van sleedoorngin), krijgt hij zijn specifieke smaak.

Welke kruiden zitten er in gin?

De meest gebruikte én bekendste botanicals vind je hieronder!

You might be interested:  Waar Kun Je Vanille Extract Kopen?
 • Juniper, juniperus communis. Jeneverbes.
 • Angelica, angelica archangelica. Engelwortel.
 • Mint, mentha. Munt.
 • Star anise, illicium verum. Steranijs.
 • Lavender, lavandula angustifolia. Lavendel.
 • Savory, satureja hortensis. Bonenkruid.
 • Cardamom, elettaria cardamomum. Kardemom.
 • Wat doe je in gin?

  De garnering kies je om de smaak van je gin te benadrukken. Heb je een citrusachtige gin dan kies je voor citroen, limoen of bijvoorbeeld grapefruit. Heb je meer een ziltige gin zoals Gin Mare of Rutte Celery Gin dan garneer je bijvoorbeeld met ziltige kruiden zoals een takje rozemarijn of thijm.

  Hoe gezond is gin?

  Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen intussen aan dat verantwoord gin drinken niet alleen je humeur, maar ook je gezondheid een boost geeft. De natuurlijke ingrediënten van gin zijn antioxidanten die je huid soepel, veerkrachtig en jong houden.

  Wat is de oorsprong van gin?

  Gin – Oorsprong

  Vaak wordt gin als een typisch Engels drankje beschouwd, maar de roots van gin liggen eigenlijk in Nederland. Want gin is namelijk de Engelse versie van de Nederlandse jenever. Gin ontstond dan ook oorspronkelijk in de 11e eeuw waar Italiaanse monniken slechte ‘spirits’ distilleerden.

  Waar is gin tonic ontstaan?

  De cocktail werd in de achttiende eeuw geïntroduceerd in het leger van de Britse Oost-Indische Compagnie in India. De aan de tonic toegevoegde stof kinine hielp tegen malaria. De Britse officieren temperden de bittere smaak van de kinine met een mengsel van water, suiker, limoensap en gin.

  Welke smaak heeft gin?

  Gin is een alcoholische drank welke zijn specifieke smaak dankt aan de jeneverbes. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de smaak van een gewone Gin erg droog is. Gin wordt om deze reden zelden puur gedronken en wordt vaak gebruikt in mixdranken zoals de welbekende dirty martini en de Gin-tonic.

  You might be interested:  Wat Eten Tegen Diarree?

  Wat is lekker om met gin te mixen?

  Gin-Bitter Lemon

  Een andere overeenkomst met Tonic is dat je Bitter Lemon heel goed met Gin kunt mixen. Gin mixen met Bitter Lemon is eenvoudig en op elk moment geschikt om te nuttigen. Je kunt het maken door ongeveer een kwart van het glas te vullen met Gin en de rest met Bitter Lemon.

  Hoe drink je gin puur?

  Een sterke drank puur drinken betekent dat je er niets extra mee doet. Dus niet afkoelen, geen ijs en niet mixen. Om op deze manier van gin te genieten moet je een standaardshot (45 ml) gin in een traditioneel cocktailglas gieten. Drink de gin langzaam en in kleine slokjes zodat je van de smaken kan genieten.

  Hoe gin serveren?

  Juist serveren doe je zo

  1. Koel een groot ballonglas met ijsblokjes.
  2. Doseren kun je leren: gebruik 4 tot 7 cl gin, naargelang je persoonlijke smaak.
  3. Kantel het glas en giet de tonic er langzaam in zodat de bubbels zich kunnen vermengen met de alcohol.
  4. Meng voorzichtig met behulp van een cocktaillepel.

  Is Gin Tonic gezonder dan wijn?

  In vergelijking met bijvoorbeeld een glas wijn bevat een gin tonic minder calorieën. Probeer je je calorie-inname te beperken, dan is de G&T dus de betere optie op de drankkaart. Daarbij moet wel gezegd worden dat je met light drankjes of water natuurlijk nog veel lager zit.

  Wat is beter gin tonic of wijn?

  Dus geen groot verschil in calorieën! En de suikers dan? De tonic bevat 10% suiker, droge witte wijn 0% en rode wijn 3%. Dan scoort wijn dus toch een extra puntje!

  You might be interested:  Hoe Lang Blijft Koffie In Je Bloed?

  Is tonic slecht voor je gezondheid?

  Het korte antwoord is nee. Het bruisende drankje is koolzuurhoudend water met suiker. Waar een bittere smaak aan wordt toegevoegd, met een ingrediënt die ooit werd gebruikt om malaria te behandelen.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *