Categories Dagelijkse producten

Wat Voor Wijn Drink Je Bij Kaasfondue?

De lekkerste kaasfondue wijnen zijn knisperend frisse, witte wijnen. Het lekkerst zijn wijnen afkomstig uit de regio of het land waar de kaas in je fondue vandaan komt. Dus ga je voor een Zwitserse kaasfondue, ga dan voor een Oostenrijkse, Duitse of Zwitserse wijn.

Welke wijn in Kaasfondu?

De lekkerste wijn bij kaasfondue is toch echt frisse en knisperend witte wijn. Dit geldt voor het bereiden van de kaasfondue, maar ook als u graag een glas wijn naast de fondue drinkt. Denk aan Muscadet, Sauvignon Blanc, Chablis, droge Elzas (Pinot Blanc of Riesling), of Grüner Veltliner.

Welke rode wijn is lekker bij kaasfondue?

Wil je toch echt een rode wijn naast de kaasfondue drinken? Ga dan voor een frisse, licht-fruitige rode wijn met weinig body. Denk bijvoorbeeld aan een Franse Gamay of aan een Pinot Noir uit de Bourgogne.

Welke thee drink je bij kaasfondue?

Als je voor een pittige kaasfondue gaat dan kan een zwarte of een geroosterde Oolongthee een mooie combinatie zijn. Bijvoorbeeld de Da Hong Pao of, als je ervan houdt; een Lapsang Souchong thee.

Welke alcoholvrije wijn voor kaasfondue?

Kaasfondue. Frisse witte wijn, zoals Grüner Veltliner of Elzas, of soepele rode wijn, de Blanc de Blanc van Leitz alcoholvrij is het beste aan te bevelen! Belegen kaas. Oude kaas.

You might be interested:  Waar Komt De Hazelnoot Vandaan?

Wat kun je allemaal dippen in kaasfondue?

Deze groenten zijn ideaal om te dippen in de kaasfondue:

 1. Broccoli (verse of diepvriesbroccoli even een paar minuutjes in kokend water doen, zodat het nog een goede bite heeft!)
 2. Wortel.
 3. Paprika.
 4. Tomaatjes.
 5. Komkommer.
 6. Bloemkool.
 7. Gegrilde courgette.
 8. Gekookte of gebakken aardappeltjes / krieltjes.

Welke wijn bij Italiaanse kaasfondue?

Kenners kiezen vaak voor wijnen uit de Elzas, zoals een Riesling of Pinot Gris. Een andere optie is een Sauvignon Blanc uit het Italiaanse Friu.

Waarom citroensap in kaasfondue?

Voeg een scheutje citroensap toe, hierdoor smelt de kaas beter, en het zorgt voor een homogener mengsel. Voeg de kaas toe, onder voortdurend roeren laten smelten. Meestal werkt beetje bij beetje toevoegen het beste.

Welke thee bij welke kaas?

Over het algemeen gaan zwarte, donkere theeën goed samen met kazen waar je donker bier of rode wijn bij zou serveren. Lichte groene thee serveer je juist bij lichte kazen die ook goed samengaan met frisse witte wijn.

Welke thee bij Franse kaas?

Welke thee bij Franse kaas? Groene Thee: Omdat groene thee veel minder geoxideerd is dan zwarte thee, bevat groene thee minder tannine en is lichter van smaak. De frisse, grasachtige smaak past prima bij verse geitenkaasjes, brie en halfzachte kaas als Port Salut.

Hoe maak ik mijn kaasfondue dunner?

Kaasfondue te dun? Meng ½ eetlepel maizena, met een gelijke hoeveelheid wijn of water door de kaas.

Waar kan ik alcoholvrije kaasfondue kopen?

Het is ook mogelijk om zowel alcoholvrije als kaasfondue met wijn te bestellen. Wij geven op de doos aan welke de alcoholvrije variant is. Onze kaasfondue met Jopen Koyt is ook bereid zonder wijn, maar door de toevoeging van het bier is deze niet alcoholvrij te verkrijgen.

You might be interested:  Wat Mag Je Tussendoor Eten Als Je Lijnt?

Wat in plaats van Kirsch?

Alternatief voor kirsch:

 1. Kersensap.
 2. Kersensiroop.
 3. druivensap.
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *