Categories Dagelijkse producten

Wat Te Doen Met Aubergine? (Solved)

Hoe kun je het beste een aubergine uithollen?

Snijd de aubergine in tweeën zodat je twee halve aubergines overhoudt die je kunt uithollen. Hol de aubergine uit met een mes en/of lepel. De binnenkant van de aubergine moet je niet weggooien maar in stukjes snijden.

Waar eet je aubergine bij?

Want aubergine is zo’n groente die eigenlijk overal wel bij kan. In een ovenschotel, door de pasta of bijvoorbeeld in een salade.

Hoe smaakt een aubergine?

1.1 Smaak. Aubergine zoals we ‘m in Nederland kennen, met een glanzende paarse schil en een vorm zoals die van een iets dikkere, kortere courgette, heeft een milde, vrijwel neutrale smaak.

Kun je de schil van een aubergine eten?

Aubergine eten Een aubergine hoef je niet te schillen. Goed wassen is voldoende. In de schil van de aubergine zit de meeste smaak.

Hoe moet je een aubergine bewaren?

Bewaar aubergines niet in de koelkast, maar op een koele plaats (15-17°C), bijvoorbeeld in een voorraadkast. Bewaar de aubergines het liefst verpakt, dan zijn ze ca. 5-7 dagen houdbaar. Bewaar aubergines niet naast groenten die ethyleen verspreiden zoals tomaten.

You might be interested:  Hoe Werkt Zout Strooien? (Correct answer)

Hoe gaar je een aubergine?

Om de aubergine te koken doe je een klein laagje water in een pan. Voeg hier een snufje zout aan toe en voeg direct de gesneden aubergine toe. Zet dit op het vuur en breng aan de kook. De kooktijd van aubergine koken is zo’n 5 à 7 minuten.

Hoe moet je een aubergine snijden?

Een aubergine schillen doe je in de lengte richting en het beste gereedschap is een dunschiller. Zet de afgesneden kant op de snijplank en snijd met de dunschiller van boven naar beneden. Dit kan je ook doen met een mes, maar waarschijnlijk snijd je meer aubergine weg. De schil van de aubergine kan je ook gewoon eten.

Is aubergine groente of fruit?

Aubergine is een vruchtgroente uit de nachtschadefamilie, net zoals tomaat en paprika. Meestal is de peervormige vrucht donkerpaars.

Welke kruiden gebruik je bij aubergine?

Aubergines: welke kruiden en specerijen?

 • peper & zout;
 • basilicum;
 • oregano;
 • paprika;
 • rozemarijn;
 • salie.

Wat is een goede aubergine?

Aubergines moeten zwaar aanvoelen, dat is een teken dat deze vers is en in goede conditie. 2. De buitenkant is helder, glad en glanzend. Een doffe buitenkant wijst erop dat ze slecht zijn bewaard of vervoerd.

Wat is gezonder courgette of aubergine?

Aubergines bevatten veel meer gezonde vezels dan courgette. Goed voor de darmflora en stofwisseling dus! Al hebben courgettes ook veel andere goede voedingsstoffen. Van courgettes kun je courgettespaghetti maken (en ook rauw eten), terwijl aubergines meer een stevige basis zijn als vervanging voor lasagnebladen.

Wat is het gemiddelde gewicht aubergine?

Er zitten 58 kilocalorieën in 1 stuk (290 gram) aubergine.

You might be interested:  Hoe Maak Ik Lekkere Sate Saus?

Hoe snij je een aubergine in plakjes?

Zo snijd je groente Pak bijvoorbeeld een aubergine en snijd het kroontje van de groente eraf. Snijd vervolgens over de lengte plakken in de gewenste dikte. Groente snijden kun je veilig doen door je vingertoppen naar binnen te duwen en het mes tegen je knokkels te zetten.

Hoe gebruik je een aubergine?

Tips

 1. Bewaar aubergine niet in de koelkast.
 2. Schillen is niet nodig, kroontje eraf halen en in plakken of blokjes snijden.
 3. Aubergine is een goed natuurlijk bindmiddel.
 4. Als je schijven of blokjes in de pan bakt gebruik dan zo min mogelijk olie.
 5. Eet aubergines niet rauw!

Hoe kun je zien of een aubergine nog goed is?

Je kunt het beste vaststellen of een Aubergine niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Aubergine beschimmeld is of rotte plekken heeft dient de Aubergine weggegooid te worden.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *