Categories Dagelijkse producten

Wat Kun Je Maken Met Komkommer? (Question)

Wat met komkommers?

Tzatziki is een topper uit de Griekse keuken, met komkommer als hoofdingrediënt. Zalig als dipsaus bij het aperitief en ook heerlijk bij gegrild of gebakken vlees in een frisse kebab bijvoorbeeld.

Wat met teveel komkommers?

Frisse ideëen!

 1. Infused water met limoen, komkommer en dille. Bekijk het recept.
 2. Tzatziki. Bekijk het recept.
 3. Komkommers zoetzuur. Bekijk het recept.
 4. Komkommercake. Bekijk het recept.
 5. Ananas-komkommergazpacho. Bekijk het recept.

Hoe eet je een komkommer?

Een komkommer hoeft niet geschild te worden voor gebruik. Hij moet wel worden gewassen en de uiteindes eraf gesneden. Meestal eten we komkommer rauw. Het kan ook gestoofd, gebakken en gekookt worden.

Hoe maak ik Komkommerlinten?

Snij van de komkommers de lengte met een kaasschaaf lange linten tot op de zachte kern. Je kant dat in 3 of 4 keer doen. De zachte kern heb je niet nodig. Giet het warme vocht over de komkommerlinten en laat ze onder af te toe omroeren een half uurtje staan.

Wat is er gezond aan een komkommer?

Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.

You might be interested:  Wat Is Beter Arachideolie Of Zonnebloemolie? (Solution found)

Hoe kan je komkommers het beste bewaren?

Komkommers drogen uit in de koelkast. De schil beschadigt waardoor ze sneller bederven. Bewaar ze daarom op een koele plaats in de keuken, de kelder of de berging. Laat de komkommer in zijn folie zitten.

Hoeveel plakjes haal je uit een komkommer?

Je kunt een halfproduct aanmaken genaamd ‘ komkommer plakje ‘, waarbij je 1 komkommer omrekent naar bijvoorbeeld 40 plakjes. Je standaardiseert de bruikbare hoeveelheid, in dit geval het aantal plakjes uit 1 komkommer.

Hoe lang blijft komkommer goed in de koelkast?

Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.

Is de schil van een komkommer gezond?

De één vindt de schil van een komkommer lekker en de ander eet ‘m liever zonder. Wat betreft de voedingsstoffen maakt het eigenlijk geen verschil zegt Wieke van der Vossen kennisspecialist Voedselveiligheid bij het Voedingscentrum.

Hoe eet je snack komkommer?

Snackkomkommers smaak

 1. Als traktatie op school.
 2. In plakjes op brood of in de salade.
 3. In combinatie met een dipsaus als tussendoortje.
 4. Uitgehold en gevuld. Meng bijvoorbeeld wat tonijnsalade door de komkommerblokjes en vul de uitgeholde snackkomkommers met dit mengsel.
 5. Als garnering.

Is komkommer goed om af te vallen?

3. Komkommers zijn zeer caloriearm. Doordat komkommers voor zo’n groot deel uit vocht bestaan, bevatten ze nauwelijks calorieën: slechts 13 calorieën per 100 gram [3]! Je kunt gerust een halve komkommer als tussendoortje eten.

You might be interested:  Welke Azijn Voor Salade? (Correct answer)

Wat is een zure komkommer?

Zure komkommersalade (acar ketimun), een gerecht wat nooit mag ontbreken bij een rijsttafel of een bord nasi goreng, wat mij betreft. Een atjar, een pickle of ingelegde groenten zijn een frisse tegenhanger voor al die kruidige en pittige gerechten die geserveerd worden in de Indische keuken.

Is een augurk hetzelfde als een komkommer?

Augurken zijn een soort zure komkommers. Maar voordat ze in het potje zitten, smaken ze nog helemaal niet zuur. Dit is de augurk, familie van de komkommer. Die augurk kennen we vooral van de potjes met zuur.

Hoe een komkommer snijden?

Hoe koken

 1. Verwijder de schil.
 2. Snijd een klein stukje van elk uiteinde.
 3. Snijd de komkommer in de lengte, precies door het midden.
 4. Ik gebruik graag een kleine lepel om de zaden eruit te schrapen.
 5. Snijd de helften nogmaals in de lente door om lange repen te verkrijgen.
 6. Verzamel de komkommerplakken.
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *