Categories Dagelijkse producten

Wat Is Een Goede Rum?

Welke rum moet ik kopen? 5x aanbevolen rum.

 • Diplomatico Reserva Exclusiva. De eerste rum die wordt aanbevolen is de Diplomatico Reserva Exclusiva.
 • Peaky Blinders Black Spiced Rum. Ben je bekend met Peaky Blinders?
 • Plantation Pineapple.
 • Ron Zacapa XO Centenario giftbox.
 • The Kraken Spiced Black Rum.
 • Wat zijn de beste rums?

  De beste rums zijn over het algemeen de rums die worden gemaakt uit suikerrietsap, omdat deze minder onzuiverheden bevatten. De rum moet worden gefermenteerd met natuurlijke gisten. Dit levert alcohol op. De gisting duurt meestal één nacht, hoewel sommige rums 24 of 36 uur gisten.

  Wat is rum volgens de Europese wetgeving?

  Rum is volgens de Europese wetgeving: 1 een distillaat uit suikerriet dat 2 onder de 96% alcohol moet worden gedistilleerd en 3 de ‘organoleptische’ kenmerken moet hebben van rum.

  Wat is een zwarte rum van kraken?

  De zwarte rum van Kraken is een ‘black spiced rum’, geïmporteerd uit het Caribisch gebied. Het heeft tussen de 12 en 14 maanden in eiken vaten gerijpt. Bij de bereiding worden 13 exotische kruiden gebruikt, waaronder gember, kaneel en kruidnagel. Deze mix van smaken geeft het een unieke smaak.

  You might be interested:  Welke Groenten Koelkast?

  Wat is goede bruine rum?

  Rums voor after dinner

  1. RON ZACCAPA CENTARIO. Een zachte rum met gecompliceerde smaken en een heerlijke afdronk.
  2. DIPLOMATICO RESERVA EXCLUSIVA. Rum om lekker te nippen.
  3. PAMPERO ANIVERSARIO.
  4. HAVANA SELECCION DE MAESTROS.
  5. MATUSALEM GRAN RESERVA.
  6. DIPLOMATICO MANTUANO.
  7. BACARDI 8 AÑOS.
  8. DON PAPA 7 YEARS.

  Welke rum is lekker om puur te drinken?

  bruine rum: Als de rum in eikenhouten vaten rijpt dan krijgt de rum een bruine kleur. Bruine rum is steviger van smaak en heerlijk om puur te drinken, maar is ook een prima basis voor cocktails.

  Hoe herken je goede rum?

  Om een goede rum te herkennen is het belangrijk om te kijken wat voor grondstoffen er worden gebruikt voor de destillatie. Het verschil zit hem namelijk in dat in de franse kolonie van de Caraïben gebruik wordt gemaakt van ongemanipuleerd riet suiker. Dit zorgt voor een fruitige en aanhoudende smaak van de rum.

  Wat is er lekker bij rum?

  Schenk de rum over het ijs en vul aan met tomatensap. Zo makkelijk kan het zijn! Garneer met bleekselderij of limoen. Net wat je zelf lekker vindt.

  Welke bruine rum met cola?

  De bekendste witte Rum is de Bacardi Carta Blanca en wordt voornamelijk gemixt met cola of gebruikt voor in een cocktail. Dit soort Rum wordt ook wel de jongste van alle soorten genoemd. Een ideaal cadeau om weg te geven, maar kan natuurlijk ook voor eigen belang genuttigd worden.

  Welke donkere rum?

  Gold rum heeft zijn kleur gekregen door de eiken vaten en zit qua smaken tussen de lichte witte rum en zwaardere bruine rum. Spiced rum: met gold rum als basis, maar dan met extra toegevoegde specerijen waardoor je een donkere rum krijgt met smaken als kaneel, anijs of peper.

  You might be interested:  Wat Te Doen Als Het Eten Te Zout Is?

  Kan je rum puur drinken?

  Er zijn geen regels omtrent het drinken van deze drank. Je kunt rum uitstekend puur of met ijs drinken, maar je maakt er net zo goed heerlijke mixdranken of rum cocktails mee.

  Welke drank kan je puur drinken?

  Tequila kun je puur drinken maar natuurlijk ook in een cocktail of mix. Bekende tequila cocktails zijn de Margarita, Paloma en Tequila old fashioned.

  Wat is lekker met bruine rum?

  Rum Old Fashioned

  Deze cocktail wordt door velen ook wel omschreven als ‘een echte mannen cocktail’. De rum old fashioned maak je met donkere rum, angostura bitters, sinaasappel bitters, suikersiroop, sinaasappel en ijs en is de perfecte balans tussen bitter en zoet.

  Wat is de duurste rum ter wereld?

  Appleton Estate 50 year old Jamaican Rum – €5.340

  Mede daardoor is het duurste exemplaar van deze soort €5.340 per fles.

  Hoe gezond is rum?

  Er zit 0 gram vet in 1 borrelglas (50 gram) rum, waarvan 0 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.

  Welke frisdrank bij rum?

  In de volksmond wordt de Cuba Libre ook wel de Rum Cola genoemd. De mix is vrij simpel en bestaat uit 1 deel Bacardi en 4 delen cola. Ook bevat deze mix limoenpartes voor een extra frisse smaak.

  Is rum slecht voor je?

  Whiskey en rum hebben geen toevoegingen behalve dan congeners. Dit is een stof die ontstaat tijdens het fermenteren van alcohol. Materiaal om jou een flinke kater te bezorgen en het is ook nog eens slecht voor je huid. Vermijden die bruine sterke drank dus.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *