Categories Dagelijkse producten

Wat Eten Bij Tom Kha Kai?

combinatietipLekker met (gestoomde) rijst erbij. achtergrondinfoVariaties op Tom Kha Kai bestaan ook. Zo is Tom Kha Koong dezelfde soep, maar dan met garnalen. algemeenDe laos, het citroengras en limoenblad eet je niet op, maar laat je volgens traditie in de soep zitten.

Wat te eten bij Tom Kha Kai?

Serveer de soep in diepe borden met wat ei, noedels, peper ringetjes, koriander en taugé. Serveer de partjes limoen er los bij zodat je dit over de soep uit kunt knijpen om het lekker fris te maken.

Is Tom Kha Kai gezond?

Deze Thaise kippensoep (tom kha kai of tom kha gai) is heerlijk pittig en zit boordevol groenten. Een lekker slank en gezond soepje.

Is Tom Kha Kai pittig?

Vandaag maken we een van mijn lievelings gerechten uit Thailand, een pittige Tom Kha Kai. Tom betekent soep, Kha betekent Galangawortel en Kai betekent kip. Dit zijn ook direct drie van de vier belangrijkste ingrediënten. Het vierde belangrijke ingrediënt is kokosmelk, wat de soep een heerlijke romige smaak geeft.

Kun je Tom Kha Kai soep invriezen?

Wil je eens wat anders dan een standaard kippensoep? Dan moet je zeker eens deze Thaise kippensoep Thom Kha Kai maken. Heel makkelijk te maken en ontzettend smaakvol. Maak gelijk een grote pan zodat je de rest kan invriezen en op drukke dagen de soep alleen hoeft op te warmen.

You might be interested:  Wat Is Een Snufje Zout?

Wat is Tom Ka Kai?

Tom Kha Kai! Dit is een populair soepgerecht uit de Thaise keuken. De naam betekent kip-gembersoep. Er zijn meerdere varianten met vis (Tom Kha Gai), varken en rund.

Hoe smaakt Tom Kha Kai?

Sluit je ogen en ervaar de smaken van Thailand in deze heerlijke tom kha kai. Deze soep staat garant voor een smaaksensatie door de combinatie van de frisse smaak van limoen en citroengras en de pittige toets van cayennepeper.

Hoe gebruik je Lemongrass?

Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar altijd meegekookt of gestoofd. Kook je sereh mee voor het aroma dan wordt de stengel in zijn geheel gebruikt en voor het serveren verwijderd. De stengel kan ook fijngehakt gebruikt worden in gerechten.

Welke wijn bij Tom Kha Kai?

Tom Kha Kai soep & riesling wijn

Voor de wijn is het even zoeken naar de juiste smaken, een wijn die de zuur, zout, zoet, pittig en romig aan kan. Een goede combinatie met Aziatisch eten is een rieslingwijn of juist een over de top fruitige wijn uit met mineralen als contrast zoals de Autor.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *