Categories Dagelijkse producten

Wat Eet Je Bij Whisky Proeverij?

Wijn- en bierproeverijen worden vaak gecombineerd met kaas. Bij de whiskey proeverij zal eerder wat vettere hapjes, zoals sushi, gerookte zalm, maar ook gerookte makreel, eend, rund, fazant of haggis worden geserveerd. Deze gerechten en hapjes worden vaak door de organisatie geregeld.
Bij een proeverij gaat het alleen maar om de whisky’s en is het eventuele aspect van voedsel een bijzaak. Daarom passen hierbij alleen lichte en neutrale dingen als komkommer en stokbrood die de smaak niet beïnvloeden. Ook een stukje kaas of worst zou hierbij goed kunnen, net zoals dit bij een wijnproeverij goed werkt.

Wat te eten bij een whisky proeverij?

Een zachte blended malt whisky is een goede match met oude kaas. De zachte moutige smaak combineert goed met scherpe pittige kaas. Denk aan een stevige pasta met goed gebruik van oude kaas, een kaasfondue, of een heerlijke Franse uiensoep inclusief stokbrood met gesmolten oude kaas.

Welke hapjes passen bij whisky?

Denk hierbij aan gerookte makreel, eend, rund, fazant of, daar hebben we hem weer, haggis. Overigens is een goed stuk biefstuk niet alleen aan te raden met een goed glas rode wijn, maar ook met een degelijke ‘stevige’ whisky als deze. Vaak gaat fruit ook goed samen met deze whisky’s.

Hoe doe je een whisky proeverij?

In het kort:

  1. Kijk naar de whisky. Hoe donkerder de kleur hoe langer de whisky heeft gerijpt.
  2. Snuif de geuren van de whisky op en schrijf op wat je ruikt.
  3. Proef de whisky. Welke smaken kun je ontdekken?
  4. Bepaal de smaken die je proeft.
  5. Slik de whisky door. Hoe langer de nasmaak des te krachtiger de whisky.
You might be interested:  Wat Gebeurt Er Met Alcohol In Je Lichaam?

Welke whisky past bij chocolade?

Pure chocolade

Combineer je whisky met chocolade dan ga je vaak als eerst uit van je persoonlijke smaak. Toch heeft pure chocolade vaak de overhand. De onderliggende tonen van zoetheid en alcohol in whisky compenseren namelijk buitengewoon goed voor de bittere en overweldigende smaak van donkere chocolade.

Hoe smaakt whisky?

De smaak van deze whisky’s kunnen zowel scherp en zacht zijn. Tegelijkertijd kunnen de malts ook echt pittig zijn zoals peper in de mond. Of zo zacht als een fruitcake – vol met kaneel en foelie. Terugkomende smaken zijn met name graan en havermout, peer en abrikozen.

Hoe whisky verzamelen?

Daarnaast de pro-tip: koop altijd twee. Een om te drinken en een om te bewaren. Ze zijn vaak in een beperkte oplage gemaakt dus op deze manier leer je alles over de whisky wat je wil weten, maak je de oplage een fles kleiner waardoor de overgebleven fles exclusiever wordt.

Wat kost een whisky proeverij?

Juist door de vele mogelijkheden en door factoren als online, reisafstand, grootte van de groep, etc. is het lastig om hier concrete prijzen te noemen. In grote lijnen: reken bij een standaard whiskyproeverij en minimaal 20 deelnemers op zo’n 35 euro per persoon.

Wat kost whisky proeverij?

Links

aantal personen: 6 pers 15 pers
6 whisky’s 2) standaard proeverij (cat A+B) 45 27,50
8 whisky’s 3) uitgebreide proeverij (cat A+B+C) 65 37,50
8 whisky’s 4) luxe proeverij (cat B+C+D) 75 40
6 – 8 whisky’s 5) exclusieve proeverij (cat D+E) 90 62,50
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *