Categories Dagelijkse producten

Wanneer Krijgt Een Product Het Milieukeurmerk?

Een keurmerk geeft bijvoorbeeld aan dat het product is gemaakt met extra aandacht voor het milieu of dierenwelzijn. Je ziet zo bijvoorbeeld of de vis duurzaam is gevangen, of een kip een ‘beter leven’ heeft gehad en of er sprake is van eerlijke handel (fair trade).

Welke bedrijven komen in aanmerking voor het milieukeurmerk?

Binnen iedere productgroep komen alleen de producten met de laagste milieu-impact en geen schadelijke gezondheidseffecten in de gebruiksfase in aanmerking voor het keurmerk. Het doel van het DUBOkeur® is dus het topsegment van producten op milieugebied binnen een toepassingsgebied herkenbaar te maken.

Hoe krijgt een product een keurmerk?

Een keurmerk is van een partij die onafhankelijk is van de productleveranciers. Iedereen die aan de eisen voldoet, kan het keurmerk aanvragen. Een andere, onafhankelijke partij voert de controle uit.

Welke keurmerken bestaan er?

Welke keurmerken zijn er?

 • Fairtrade: een internationaal keurmerk dat in 1988 in Nederland begon als Max Havelaar.
 • UTZ Certified: een internationaal keurmerk dat een duurzame teelt en eerlijke handel nastreeft.
 • Rainforest Alliance: dit internationale keurmerk heeft vooral betrekking op natuurbehoud.
 • You might be interested:  Loungeset Waar Je Aan Kan Eten?

  Welke Fairtrade keurmerken zijn er?

  Initiatieven die de fairtrade principes hebben verankerd in hun werkwijze zijn onder andere Fairtrade International (in Nederland bekend als Max Havelaar), WFTO, Fair Waer foundation, UTZ en Rainforest Alliance. Zij werken allemaal op hun eigen manier binnen de fairtrade principes.

  Welke bedrijven doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

  5 bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen

 • NS rijdt volledig CO2-neutraal.
 • Patagonia omarmt duurzaamheid en milieubescherming.
 • PLUS kent de keten.
 • IKEA streeft naar 100 procent hernieuwbare energie.
 • Tony’s Chocolonely strijdt voor een eerlijke chocoladewereld.
 • Hoe krijg je een fairtrade keurmerk?

  Om het keurmerk te voeren moeten producten 100% Fairtrade zijn. Bij samengestelde producten geldt die eis voor alle ingrediënten die Fairtrade certificeert (m.a.w. alle ingrediënten die Fairtrade gecertificeerd kunnen zijn, dienen dat ook te zijn).

  Welke webshop keurmerken zijn er?

  Met 8.200 aangesloten webwinkels is WebwinkelKeur het grootste keurmerk van Nederland. Thuiswinkel Waarborg komt op voor de belangen van webwinkeliers op nationaal en internationaal niveau. Ze helpen hun leden met gratis juridisch advies, onderzoeken, en door kennisuitwisseling via het door hen opgerichte platform.

  Hoe betrouwbaar zijn keurmerken?

  Iedereen kan keurmerken afgeven. Het geeft alleen meer vertrouwen als gespecialiseerde CI’s dit doen. Met een accreditatie door de Raad voor Accreditatie bewijst een gespecialiseerde CI dat zij ook echt onafhankelijk en deskundig te werk gaat bij het afgeven van keurmerken.

  Welke keurmerken bestaan er allemaal voor fairtrade en eerlijke handel in de chocolade?

  De keurmerken Fairtrade, UTZ en het Rainforest Alliance zijn de grootste keurmerken in de Nederlandse cacaowereld. Ze zijn allemaal opgericht om de (cacao)industrie in zekere mate duurzamer te maken.

  You might be interested:  Wat Te Eten Bij Koolhydraatarm Dieet?

  Is Fairtrade een keurmerk?

  Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.

  Welke Fairtrade organisaties zijn er?

  Er bestaan organisaties die proberen eerlijke handel op te zetten in ontwikkelingslanden: de zogenaamde Fair Trade organisaties. Voorbeelden zijn Agrofair (van de Oké bananen), Max Havelaar en Kuyichi Jeans. Het is hen gelukt een plek op de markt te verwerven en boeren een kans te geven een beter bestaan op te bouwen.

  Wat voor Fairtrade producten zijn er?

  In Nederland zijn er bijna 10.000 Fairtrade producten te vinden, te herkennen aan het keurmerk van hiernaast. Producten zoals rijst, bananen, thee, koffie, chocolade, bloemen, wijn, sap, katoen, rietsuiker, maar ook cosmetica, specerijen en broodbeleg.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *