Categories Dagelijkse producten

Waar Komt Gin Tonic Vandaan?

De cocktail werd in de achttiende eeuw geïntroduceerd in het leger van de Britse Oost-Indische Compagnie in India. De aan de tonic toegevoegde stof kinine hielp tegen malaria. De Britse officieren temperden de bittere smaak van de kinine met een mengsel van water, suiker, limoensap en gin.

Wat is de oorsprong van gin?

Gin – Oorsprong

Vaak wordt gin als een typisch Engels drankje beschouwd, maar de roots van gin liggen eigenlijk in Nederland. Want gin is namelijk de Engelse versie van de Nederlandse jenever. Gin ontstond dan ook oorspronkelijk in de 11e eeuw waar Italiaanse monniken slechte ‘spirits’ distilleerden.

Waarom gin tonic goed voor je is?

Gin is goed voor nieren én lever

Ze helpen namelijk ook om overtollig water uit je lichaam te krijgen. Hiermee verdwijnen ook meteen schadelijke afvalstoffen en bacteriën uit je lichaam, wat weer heel voordelig is voor je nieren en lever. Kortom een soort detox: een echte win-winsituatie!

Is tonic slecht voor je gezondheid?

Het korte antwoord is nee. Het bruisende drankje is koolzuurhoudend water met suiker. Waar een bittere smaak aan wordt toegevoegd, met een ingrediënt die ooit werd gebruikt om malaria te behandelen.

You might be interested:  Chinese Kool Bakken Hoe Lang? (Solution)

Waarom is gin zo populair?

Tijden zijn veranderd, je kunt nu bijna geen gin-tonic bestellen zonder gevraagd te worden naar je favoriete merk of smaak. De populariteit is verbazingwekkend omdat dit destillaat bijna altijd als onderdeel van een cocktail wordt gedronken. Er zijn weinig mensen die gin puur drinken.

Wie heeft gin uitgevonden?

Oorsprong. Gin stamt rechtstreeks van jenever af. Al in de eerste eeuw na Christus waren het de Arabische alchemisten die druk bezig waren met de techniek en het distilleren van uiteenlopende elixers. De distillaten van toen werden echter hoofdzakelijk gebruikt voor medische en wetenschappelijke doeleinden.

Waar bestaat gin uit?

Als alcohol gebruik je een graanalcohol, een soort vodka. Inderdaad, gin is dus eigenlijk gewoon vodka met een typische smaak.

Is Gin Tonic slecht voor je?

Het is goed voor je lijn

Dat alcoholische dranken zoals bier en wijn niet goed zijn voor je figuur, is algemeen bekend. Gelukkig kun je van een glas gin-tonic wél onbezorgd genieten. Een glas gin bevat namelijk slechts 65 calorieën, terwijl een glas bier al snel 120 calorieën bevat.

Is Gin Tonic een dikmaker?

Geen dikmaker

Een glaasje gin bevat gemiddeld 65 calorieën.

Is Gin Tonic gezonder dan wijn?

In vergelijking met bijvoorbeeld een glas wijn bevat een gin tonic minder calorieën. Probeer je je calorie-inname te beperken, dan is de G&T dus de betere optie op de drankkaart. Daarbij moet wel gezegd worden dat je met light drankjes of water natuurlijk nog veel lager zit.

Kun je teveel tonic drinken?

Kinine zit trouwens ook in een bitter lemon of tonic, maar de dosis in deze dranken is minimaal en moet je meer dan één liter drinken om risico te lopen. Een kramp ontstaat doordat de zenuwen en spieren in je lichaam plots samentrekken.

You might be interested:  Wat Eten Na Veel Bloedverlies?

Wat doet kinine met je lichaam?

Kinine is een malariamiddel. Het doodt malariaparasieten in het bloed. Artsen schrijven het voor bij malaria.

Is tonic goed voor de lever?

Naast alle genoemde eigenschappen helpen jeneverbessen ook bij het afvoeren van water. Zo worden schadelijke afvalstoffen en bacteriën effectief afgevoerd. Dit zou een positief effect hebben op je nieren en lever. Extra ondersteuning bij het afvoeren van water kan natuurlijk nooit kwaad.

Kun je gin puur drinken?

Het zal je wellicht niets verbazen; gin smaakt erg sterk als je het puur drinkt. Als het de eerste keer is dat je gin puur gaat drinken, raden we je aan om hier voorzichtig mee om te gaan. Een slok gin nemen en deze direct doorslikken kan resulteren in een scherp en brandend gevoel in je keel.

Welke soorten gin zijn er?

Gin is op te delen in vijf verschillende soorten:

 • London Dry Gin of Plymouth Dry Gin.
 • Distilled Gin.
 • Compound Gin.
 • Old Tom Gin.
 • Ultra Premium Gin. Gin geografie. Gin merken.
 • Hendricks Gin.
 • Bombay Gin.
 • Beefeater.
 • Hoe kan je gin drinken?

  Een sterke drank puur drinken betekent dat je er niets extra mee doet. Dus niet afkoelen, geen ijs en niet mixen. Om op deze manier van gin te genieten moet je een standaardshot (45 ml) gin in een traditioneel cocktailglas gieten. Drink de gin langzaam en in kleine slokjes zodat je van de smaken kan genieten.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *