Categories Dagelijkse producten

Van Welke Melk Wordt Feta Gemaakt?

Echte feta is gemaakt van schapen- en maximaal 30% geitenmelk, ‘witte kazen’ zijn van koemelk. Verder worden er aan feta nog allerlei extra eisen gesteld door de Griekse wet. Zo moet de kaas bijvoorbeeld 60 dagen rijpen en er mag niet meer dan 56% vocht in zitten.

Is Apetina geitenkaas?

Sinds 2002 is er een Europese regelgeving die zegt dat alleen kaas die gemaakt is in Griekenland, en minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk bevat Feta mag heten. Daarom noemen veel producenten hun kaas tegenwoordig ‘witte kaas’, zoals ook Apetina.

Waar wordt feta kaas van gemaakt?

Feta wordt gemaakt van verse melk die gestremd wordt bij een temperatuur van 35° C. Vervolgens wordt hij verbrokkeld en in bodemloze houten vormen gedaan. Na 24 uur wordt de kaas in rechthoekige stukken gesneden, die met zout worden bestrooid.

Is feta slecht voor je?

Feta zit vol goede voedingsstoffen

En dan blijkt dat feta boordevol goede stofjes zit! Feta is bijvoorbeeld rijk aan calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren, allemaal stoffen die je lichaam hard nodig heeft. Ook bevat het product minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld cheddar of Parmezaanse kaas.

Wat zit er in feta?

Echte feta komt, zoals we hierboven al noemden, uit Griekenland. Het wordt daar traditioneel gemaakt van schapen- of geitenmelk. Varianten van koemelk zijn er ook wel, maar die worden zeker niet als de ‘echte’ feta gezien! Feta wordt na het stremmen van de melk in een zout bad gelegd, dat uit water of uit wei bestaat.

You might be interested:  Waar Eten Ze Cavia?

Wat voor kaas is Apetina?

In 2002 was het zover. Sindsdien mag alleen een kaas alleen feta heten als de kaas in Griekenland is geproduceerd en gemaakt van minimaal 70 procent schapenmelk en maximaal 30 procent geitenmelk. Daarom draagt de witte kaas van Arla nu de merknaam Apetina als naam en heet het geen feta meer.

Wat is Apetina kaas?

Apetina Witte Kaasblokjes zijn ingelegd met een heerlijke mediterrane olie. Deze zacht, romige kaas kaasblokjes lenen zich bij uitstek voor gebruik in salades, maar zijn ook toepasbaar in warme gerechten. De kruidenrijke olie is tevens te gebruiken als smaakmaker over salades en groenten.

Wat is gezonder feta of mozzarella?

Volgens voedingsdeskundige Celine Dejaeghere is mozzarella de gezondste optie. “Als je puur afgaat op de voedingswaarde kan je zeggen dat feta iets minder goed scoort dan mozzarella.” Die voedingswaarden zijn dan vooral de calorieën en het vetgehalte.

Waar wordt feta en Harswijn gemaakt?

Retsina (Grieks: ρετσίνα) is een in Griekenland populaire wijnsoort met een harssmaak. Het meest gangbare type is witte wijn. Het is een erkend streekproduct en moet voldoen aan verschillende regels. Retsina harswijn is verfrissend en vol van smaak.

Is feta kaas goed voor dieet?

Afvallen met feta kaas

Deze kaas is rijk aan calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren. Het is een iets gezondere keus dan oude kaas. Let wel op het aantal calorieën, dat kan nogal verschillen.

Hoeveel calorieën zitten er in feta?

1 voor snee (20 gram) feta bevat:

Energie 55 kcal
Vet 4,6 g
– waarvan verzadigd 3,2 g
Koolhydraten 0,1 g
– waarvan suikers 0,1 g
You might be interested:  Hoe Lang Na Het Eten Hond Uitlaten?

Welke feta is goed?

Uitslag | De lekkerste Fetakaas

 • #1 | Nikzas. Doet zijn naam allerminst eer aan.
 • #2 | Dodoni. Een mooie kruimel in de mond en ook voorzien van de meest toegankelijke smaak.
 • #3 | Kourellas. Niet te zout, niet te zuur, maar een milde middenmoter.
 • #4 | Albert Heijn biologisch.
 • #5 | Jumbo.
 • #6 | Eridanous, Lidl.
 • 1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *