Categories Dagelijkse producten

Pompoensoep Welke Wijn?

Pompoensoep kun je combineren met een witte wijn. En die moet zacht zijn – dat wil zeggen hij moet niet teveel zuren hebben – en vrij stevig. Wijnen van Pinot Gris, Viognier of Chardonnay (zonder houtrijping) komen alle drie in aanmerking.

Welke rode wijn bij pompoensoep?

Pompoen is een groente die zoet smaakt. In eerste instantie past er altijd een goede frisse en droge witte wijn met milde zuren bij gerechten met pompoen. Denk bijvoorbeeld aan een wijn van de chardonnay of de riesling. Maar ook rode wijn, zoals een stevige Italiaanse wijn of Spaanse wijn past goed bij pompoen.

Welke wijn bij pasta met pompoen?

Ook bij een pompoentaart past zo’n wijn. Combineer je de pompoen met pasta, dan kan zelfs een lichte, fruitige (ietwat ronde) rode wijn, prima het glas bevolken. Bijvoorbeeld een wijn gemaakt van de merlot druif of een Italiaanse, gemaakt van de sangiovese druif (Toscane).

Welke wijn bij geroosterde pompoen?

– Geroosterde pompoen: Lekker met een vollere wijn zoals een pinot noir, sangiovese, tempranillo of een witte wijn zoals een chardonnay, viognier of een verdicchio.

You might be interested:  Hoe Lang Kan Een Kat Zonder Water En Eten?

Welke rode wijn bij Pompoenrisotto?

Pomopensoep of Pompoenrisotto: Droge witte wijnen zoals Grasevina, Posip, droge Riesling. Pompoenravioli of Pompoenlasagne: Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Grüner Veltiner of een Viognier. Stoofpotje met pompoen: Cabernet Sauvignon, Plavac Mali, Merlot of Syrah.

Welke wijn past bij truffel?

Een goede keuze bij truffel is een wijn van de Pinot Noir. Zowel de wijnen als truffels bevatten aardse tonen, waardoor er een perfecte match is. De Nebbiolo is een Italiaanse druif die erg lekker smaakt bij truffel. Deze wijnen zijn vaak licht van kleur en hebben meer aardse tonen dan de Pinot Noir.

Hoe smaakt Riesling?

Riesling: de mooiste druif van Duitsland, maar ook een oude bekende in de Franse Elzas. Ruik je een glas riesling, dan stuiven de intense, fruitige aroma’s je tegemoet. De smaak van riesling varieert van strakdroog tot volzoet, met altijd duidelijk waarneembare fijne zuren.

Welke wijn bij carpaccio van rund?

Carpaccio is een verfijnd gerecht, met frisse aspecten als het met citroen of kappers geserveerd wordt. Ga voor de mooiste combinatie dus óf voor wat rijker wit, óf wat lichter rood. Een smaakvolle mousserende wijn of wat vollere rosé kan ook goed.

Wat voor wijn bij kabeljauw?

Kabeljauw is een magere vis. Daarbij past een lichte wijn met frisse zuren het best. Dat zijn meestal witte wijnen, maar een droge rosé of een soepele, fruitrijke rode wijn combineren vaak ook prima.

Welke wijn bij paddenstoelen?

Welke wijn bij paddenstoelen?

 • Paddenstoelen en Chardonnay. Ga je voor een romig gerecht met paddenstoelen, zoals bijvoorbeeld een champignonsoep of champignon roomsaus, kies dan voor een houtgerijpte Chardonnay.
 • Paddenstoelen en Pinot Gris.
 • Paddenstoelen en Pinot Noir.
 • You might be interested:  Wat Eten Neushoorns?

  Welke wijn bij paprikasaus?

  Rauwe paprika en gestoofde paprika vragen om een ander type van wijn. Bij rauwe paprika lijkt een witte wijn eerder aangewezen, van hetzelfde lichte, frisse type als de groente zelf, zoals sauvignon blanc uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika of Rueda uit Spanje.

  Wat voor wijn bij kalfsvlees?

  Welke wijn drink je bij Kalfswang met groene asperges? Door de milde smaak van kalfsvlees kan je hier zowel rode als witte wijn bij drinken. Denk hierbij aan een valpolicella die je licht koelt om zo het zachte van de wijn op te halen of een pinot noir.

  Welke wijn bij geroosterde bloemkool?

  Met een Chardonnay uit Bourgogne of Noord-Italië blijft het geheel licht, met een iets vollere wijn uit Zuid-Afrika, Chili of Californië wordt de smaak rijker. In plaats van Chardonnay zijn wijnen van grenache blanc, marsanne en/of roussanne ook goede keuzes.

  Welke wijn bij arancini?

  Deze Italiaanse risotto balletjes frituur je en daardoor zijn ze redelijk vet. Daarbij past heel goed een verfrissende mousserende wijn. Die spettert je mond weer lekker schoon. Bij de risotto balletjes kies je natuurlijk een Italiaanse bubbel zoals deze Prosecco Serre 58 Superiore DOCG Brut van Azienda Serre.

  Welke wijn drink je bij coquilles?

  Pure rauwe coquilles zijn het lekkerst met een strakke, mineralige witte wijn. Denk bijvoorbeeld aan Chablis, Albariño, Assyrtiko, Vinho Verde of witte Etna. Pure gebakken of gegrilde coquilles doen het beter met rijkere witte wijnen, omdat ze dan iets karamelliseren.

  Wat drink je bij pompoen?

  Welke wijn bij pompoen?

  You might be interested:  Wat Wel En Wat Niet Eten Bij Diabetes?
 • Wijntip: droge rosé wijn, Gewürztraminer, Pinot Blanc of Riesling.
 • Wijntip: Chardonnay en Pinot Grigio.
 • Wijntip: Merlot en Sangiovese.
 • 1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *