Categories Dagelijkse producten

In Welke Producten Zit Vitamine K?

Vitamine K zit in groene bladgroenten, maar ook in andere groenten, fruit, melk en melkproducten, vlees, eieren en granen. Kleine hoeveelheden vitamine K2 komen ook voor in lever, kaas en eigeel.
Vitamine K1 wordt niet door je lichaam aangemaakt en zit voornamelijk in groene bladgroenten. Ook in andere groenten, fruit, melkproducten, vlees, eieren en granen. Kleine hoeveelheden vitamine K2 komen voor in eigeel, kaas en lever. Zo bevat (ongekookte) boerenkool maar liefst 817 vitamine K microgram per 100 gram.

Wanneer krijgen baby’s vitamine K?

Baby’s krijgen, tot ze drie maanden oud zijn, extra vitamine K toegediend om (hersen)bloedingen te voorkomen. Vitamine K zit vooral in groene bladgroenten, zuivel, fruit, eieren en granen.

Wat is vitamine K2?

Vitamine K2. Vitamine K2, oftewel menachinon, wordt voor een deel door de bacteriën in je dikke darm aangemaakt. De rest moet je lichaam uit voeding halen, zoals zuivelproducten en granen. Vitamine K2 wordt beter door ons lichaam opgenomen dan K1 en levert dus de grootste bijdrage aan onze vitamine K opname.

You might be interested:  Wat Geef Je Een Kuiken Te Eten?

Welke groenten bevatten veel vitamine K?

 • Peterselie. 1640 μg. 24 – 73 g. (rauw)
 • Boerenkool. 817 μg. 49 – 147 g. (vers, gekookt, zonder zout)
 • Spinazie. 493 μg. 81 – 243 g. (vers, gekookt zonder zout)
 • Snijbiet. 484 μg. 83 – 248 g.
 • Spinazie. 483 μg. 83 – 248 g.
 • Rapen (kool-, knol/meiraap) 367 μg. 109 – 326 g.
 • Andijvie. 231 μg. 173 – 519 g.
 • Broccoli. 141 μg. 268 – 805 g.
 • Welk fruit zit vitamine K?

  Vitamine K tabel

  Peterselie (rauw) 1640 μg
  Spinazie (vers, gekookt, zonder zout) 493 μg
  Snijbiet (vers, gekookt, zonder zout) 484 μg
  Spinazie (rauw) 483 μg
  Raap* (vers, gekookt, zonder zout) 367 μg

  Welke groenten bevatten weinig vitamine K?

  Het zijn met name de ‘groene’ groenten (sla, broccoli, spinazie, waterkers, …) en de ‘kool-achtige’ groenten (kool, spruiten, bloemkool, …) die veel vitamine K bevatten. Andere groenten zoals tomaten, komkommer, pepers, aardappelen, … bevatten dan weer weinig vitamine K.

  Hoe weet je of je vitamine K tekort hebt?

  Symptomen van vitamine K tekort

  Bloedingen die opeens ontstaan (neus en tandvlees) Vertraagde bloedstolling, waardoor een wond langdurig blijft bloeden. Menstruaties met veel bloed. Snel/vaak blauwe plekken.

  Is teveel vitamine K schadelijk?

  Voor zover bekend zijn er geen nadelige effecten van een te hoge inname van vitamine K uit voeding of uit supplementen. In de praktijk komt een teveel aan vitamine K niet voor.

  Waar zit veel vitamine K2 in?

  Vitamine K2 (menaquinone-7) is van bacteriële herkomst en wordt gevonden in verschillende soorten voedingsmiddelen, voornamelijk voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Zo zit vitamine K2 in voeding zoals vlees, eigeel, boter, yoghurt, kippenlevertjes, salami, kippenborst en orgaanvlees.

  You might be interested:  Wat Heb Je Nodig Voor Wijn Maken?

  Wat doet vitamine K in het lichaam?

  Vitamine K (fytomenadion) is nodig voor de bloedstolling. Het komt van nature voor in verse groenten, lever, melk en olie. Het wordt gebruikt bij een tekort aan vitamine K, bijvoorbeeld bij cystische fibrose.

  Is kalium gelijk aan vitamine K?

  Vitamine K en Kalium zijn twee verschillende ‘stoffen’. Vitamine K is een vitamine en Kalium is een mineraal.

  Hoe kom je aan vitamine K?

  Vitamine K speelt een belangrijke rol voor gezonde bloedvaten en longen. Het is daarom niet gek dat er een verband is met het verloop van Covid-19, de ziekte die het coronavirus (SARS-CoV-2) veroorzaakt. Hoe lager het vitamine K-gehalte, hoe meer problemen je lijkt te krijgen als je het coronavirus onder de leden hebt.

  Hoeveel Vit K per dag?

  Hoeveel vitamine K heb je nodig per dag?

  Leeftijd RI vitamine K in mcg/dag
  Volwassenen
  Mannen >19 jaar 120
  Vrouwen >19 jaar 90
  Zwangere vrouwen 90

  Waarom geen vitamine K?

  Risico. Vitamine K kan een redding zijn bij bloedingen, maar de nadelen zijn nog onvoldoende duidelijk. De kritische verloskundige schrijft dat de kans op kanker met synthetische vitamine K groter zou kunnen zijn dan de kans op een bloeding zónder vitamine K.

  Wat te doen bij lage INR?

  De INR waarde geeft aan hoe snel het bloed stolt

  Hoe hoger de INR waarde, hoe langer het duurt voordat bloed stolt. Wanneer de waarde te hoog is kan er een bloeding optreden. Hoe lager de INR waarde, hoe sneller het bloed stolt. Dan kunnen er bloedstolsels ontstaan.

  Wat mag je niet eten als je trombose hebt?

  Een gezond voedingspatroon met veel vezels, groente en fruit, vis en weinig rood vlees, geraffineerde graanproducten en fastfood kan de kans op het ontwikkelen van een trombose in de aders of slagaders verkleinen. Noot 1.

  You might be interested:  Hoe Bak Ik Een Goede Biefstuk?

  Welk fruit mag niet met bloedverdunners?

  Grapefruit(sap) bevat stoffen, genaamd furanocoumarines, die de werking van het enzym CYP3A4 in uw lichaam kunnen blokkeren. Dit enzym speelt een belangrijke rol bij de afbraak van veel geneesmiddelen. Wanneer dit enzym minder goed werkt hoopt het medicijn zich op in uw lichaam en is de kans op bijwerkingen groter.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *