Categories Dagelijkse producten

Hoe Wordt Gin Gemaakt?

Gin wordt meestal gemaakt van één soort graan en wordt gedistilleerd in een kolom still tot een alcoholpercentage van 96%. Hierdoor krijgt gin en neutralere, minder granige smaak dan jenever. Tevens wordt er naar verhouding meer jeneverbes toegevoegd in gin, wat het bekende scherpe randje geeft.

Wat heb je nodig om gin te maken?

Benodigdheden om zelf gin te maken

Ook heb je twee flessen wodka nodig. Daarnaast dien je een aantal verschillende kruiden aan te schaffen: jeneverbessen (20 gram), korianderzaad (8 gram), gedroogde citroenschil (2 gram), gedroogde sinaasappelschil (2 gram), kaneelstokje (3 gram) en gemalen kardemom (1 snuifje).

Wat is het verschil tussen gin en jenever?

Het grootste verschil tussen jenever en gin zit hem in de alcohol. Gin moet geproduceerd worden met neutrale alcohol, jenever met graanalcohol. Daarnaast bevat jenever moutwijn, wat zorgt voor een sterke graansmaak te vergelijken met ongerijpte whisky.

Wat is het verschil tussen vodka en gin?

Eerst het verschil tussen gin en wodka

Gin en wodka worden beide gemaakt met neutrale alcohol. Wat is dan het verschil tussen wodka of gin stoken? Bij gin worden jeneverbessen en andere botanicals aan de drank toegevoegd. Als je die ingrediënten ook bij wodka zou toevoegen, kan je het resultaat ook gin noemen.

You might be interested:  Hoe Bewaar Je Rabarber?

Waar maken ze gin van?

Gin is een populaire droge sterke drank gemaakt van granen. Aan de graanalcohol worden ‘botanicals’ (alles dat plantaardig en distilleer baar is) toegevoegd. Denk daarbij aan jeneverbessen, engelwortel, kardemom, karwij, kaneel, zoethout, citroen, sinaasappel of koriander.

Hoe maak je je eigen gin?

Bereidingswijze:

 1. Doe de botanicals die je wilt gebruiken eerst op een bordje of schoteltje, zou hou je beter in de gaten wat je al gepakt hebt.
 2. Kneus de jeneverbessen en eventueel de kardemom.
 3. Giet de wodka in een met kokend water omgespoelde fles.
 4. En doe de botanicals erbij.
 5. Laat 24 uur op kamertemperatuur ‘marineren’.

Welke wodka voor gin?

Kies wel voor een degelijke wodka, het bepaalt in grote mate de smaak van je gin. Die zit al op 40% dus je moet zeker niet gaan aanlengen!!! (gin moet minstens 37,5% zijn).

Is jonge jenever hetzelfde als gin?

Om met het begin te beginnen: jenever bestaat uit moutwijn (gemaakt van granen) en neutrale alcohol, gedistilleerd met jeneverbessen (en andere smaakmakers). Bij gin ontbreekt de moutwijn, maar wordt de neutrale (graan)alcohol ook op smaak gebracht met jeneverbessen (want verplicht) en botanicals voor extra smaak.

Hoe proeft jenever?

Fris bitter en licht kruidig. Het is de jeneverbes die zorgt voor de kenmerkende smaak van jenever. In Nederland heeft de jeneverbes een wettelijk beschermde status.

Wat kun je mixen met jenever?

Jenever Cocktail Recepten

 • Straaljager. De klassieke ‘straaljager’ (jenever met bitter lemon) is een frisse, zomerse mix met een licht zuurtje.
 • Dirty Genever. Door de volle, zwoele smaak is Sweet Spiced Genever heerlijk in de mix met Ginger Ale.
 • Old Ginger.
 • Dutch Storm.
 • Dutch Negroni.
 • Old Fizzy Falcon.
 • You might be interested:  Wat Eten Bij Slokdarmontsteking?

  Wat is verschil tussen wodka en vodka?

  Het verschil zit in het land van herkomst. De Polen noemen het wodka en de Russen zeggen vodka. In Nederland wordt meestal wodka geschreven, maar vodka kan dus ook.

  Hoe is wodka gemaakt?

  Wodka wordt gedistilleerd uit zetmeel-of suikerhoudende basis ingrediënten. In moderne wodka’s gaat het over het algemeen graan, rogge of zetmeel uit aardappelen. Maar je kunt eigenlijk vanalles gebruiken: suikerbiet, sojabonen, druiven, rijst en soms zelfs houtpulp.

  Is pure gin lekker?

  Het zal je wellicht niets verbazen; gin smaakt erg sterk als je het puur drinkt. Als het de eerste keer is dat je gin puur gaat drinken, raden we je aan om hier voorzichtig mee om te gaan. Een slok gin nemen en deze direct doorslikken kan resulteren in een scherp en brandend gevoel in je keel.

  Wat is het verschil tussen gin en whisky?

  Zoals je whisky’s in verschillende smaaktypes hebt, heb je ook gins in verschillende smaaktypes. Bij gin komt daar nog het mixen met de juiste tonic bij, er blijft altijd iets nieuws te ontdekken. En dan de verschillen. Whisky heeft minstens drie jaar, maar meestal veel langer, in een vat nodig om te rijpen.

  Welke kruiden zitten er in gin?

  De meest gebruikte én bekendste botanicals vind je hieronder!

 • Juniper, juniperus communis. Jeneverbes.
 • Angelica, angelica archangelica. Engelwortel.
 • Mint, mentha. Munt.
 • Star anise, illicium verum. Steranijs.
 • Lavender, lavandula angustifolia. Lavendel.
 • Savory, satureja hortensis. Bonenkruid.
 • Cardamom, elettaria cardamomum. Kardemom.
 • 1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *