Categories Dagelijkse producten

Hoe Maak Je Whisky?

Whisky is een gedistilleerde drank die in de basis uit drie ingrediënten bestaat: graan, gist en water. Producenten kunnen op basis van verschillende graansoorten whisky maken, denk hierbij aan gerst, mais, rogge en tarwe. Per whiskysoort (single malt, bourbon, blended, etc.) kan de graansoort verschillen.

Wat heb ik nodig om whisky te maken?

Hoe wordt whisky gemaakt?

 1. Stap 1: Whisky mouten (Malting) Hoe wordt Whiskey gemaakt?
 2. Stap 2: Whisky mashen (Mashing)
 3. Stap 3: Whisky gisting (fermentation)
 4. Stap 4: whisky destillatie (distillation)
 5. Stap 5: Maturation (rijping)
 6. Stap 6: botteling (bottelen)

Hoe maak je je eigen whiskey?

De basisprocessen in de creatie van whisky:

 1. Mouten (Malting) De belangrijkste component van gerst die verantwoordelijk is voor de creatie van alcohol is zetmeel.
 2. Maischen (Mashing)
 3. Vergisting.
 4. Distillatie.
 5. Rijping.
 6. Botteling en laatste processen bij whiskey maken.

Hoe word wiskey gemaakt?

Malt whisky wordt gemaakt met gemoute gerst, water en gist. De vloeistof wordt gedistilleerd in grote koperen ketels (u ziet ze bij de meeste distilleerderijrondleidingen) en wordt gerijpt in whiskyvaten voor minstens drie jaar (hoewel de meeste whisky veel langer wordt gerijpt).

Welk graan voor whisky?

Bij Schotse single malt whisky wordt gebruik gemaakt van één soort graan, namelijk gerst. Bij andere whisky’s worden soms andere graansoorten gebruikt of graansoorten door elkaar, zoals mais en rogge bij Bourbon en Tennesee Whisky.

You might be interested:  Eten Wat Over Is App?

Hoe maak je een Distilleerketel?

Een distilleerketel bestaat uit drie of vier verschillende delen: de boiler, de koeler, de helm eventueel in 2 delen. Zorg er altijd voor dat de helm goed vast zit in de boiler. Laat de koeler vollopen met water en zorg voor een rustige doorloop van koelwater door middel van een slang.

Is destilleren verboden?

Je mag wel je eigen bier brouwen en wijn maken, maar zelf sterke drank maken is verboden. Het gaat dan over drank waar meer dan 15 procent alcohol in zit. Om sterke drank te maken heb je een distilleerketel nodig en daar is een vergunning voor nodig.

Hoe stook je zelf drank?

Maar wil je het alcoholpercentage verhogen, moet de alcohol worden gescheiden van de rest (‘distilleren’). Het geheel moet worden verwarmd in een speciale ketel (vandaar ook de term ‘stoken’) waarbij de alcohol verdampt. De alcoholdamp wordt in een andere ketel afgekoeld en vervolgens opgevangen.

Hoe lang duurt whisky maken?

In de washbacks wordt gist toegevoegd aan het wort, waardoor de suikers worden omgezet in alcohol. Dit proces duurt ongeveer 48 uur, en na afloop blijft een bruine vloeistof (wash) over met een alcoholpercentage van rond de 8%. De spirit moet nu minimaal 3 jaar gerijpt worden voordat het whisky genoemd mag worden.

Waar wordt Bourbon van gemaakt?

Bourbon is een Amerikaanse whisky die voor minstens 51% van maïs gemaakt wordt. De drank is zoeter dan andere whisky soorten en met name populair in de Zuidelijke Verenigde Staten. De drank is ontstaan in de tweede helft van de 18e eeuw maar de precieze geschiedenis is onduidelijk.

You might be interested:  Hoe Lang Bak Je Varkenshaas?

Kun je whisky brouwen?

Een goed basis recept om zelf Whisky te maken. Je hebt in ieder geval een vergistingsvat nodig om je mash die je straks gaat maken te kunnen vergisten. En natuurlijk een distilleerketel om de alcohol die in de mash is ontstaan er uit te distilleren.

Waar is cognac van gemaakt?

Cognac wordt vrijwel altijd gemaakt van wijn van witte druiven. De Ugni Blanc, ook wel bekend als de Saint Emilion neemt 90% van de Cognac productie voor zijn rekening. Het is een kleine druif met een hoog zuurgehalte en qua smaken pallet weinig inspirerend.

Hoe maak je een bourbon whisky?

5 voorwaarden

 1. Is gemaakt in Amerika.
 2. Bevat minimaal 51% mais.
 3. Heeft geen rijpingsminimum. Voor straight bourbon is het twee jaar.
 4. Bevat geen andere dranken of kleurstoffen.
 5. Heeft in het tweede distillatie van het productieproces een alcoholpercentage onder de 80%. Bourbon bevat 60-70% alcohol.

Hoe maak je je eigen wodka?

Wodka wordt normaal gemaakt van tarwe, rogge, gerst, mais of aardappels. Je kan ook suiker en melasse gebruiken, zowel als hoofdingrediënt of samen met andere ingrediënten. Er is zelfs een distillateur die een innovatieve wodka maakt van rode Pinot Noir wijn. Wat je ook kiest, er moeten wel suikers of zetmeel inzitten.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *