Categories Dagelijkse producten

Hoe Maak Ik Een Gin Tonic?

 • Gebruik een mooi copa glas. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 1 of 2 grote ice cubes (the bigger the better)
 • Gebruik je favoriete gin. Giet met een barmaatje 45 ml in het glas. Houd qua verhouding gin en tonic: 1/4 gin en 3/4 tonic aan.
 • Voeg de garnering toe. Bij een klassieke tonic gebruik je 1 of 2 partjes limoen of citroen en jeneverbesjes. (alleen limoen of citroen is ook goed)
 • Afgieten met een kwalitatieve tonic uit een klein flesje. Je hoeft er niet meteen alles in te doen.
 • Even goed roeren met een barlepel en je gin tonic is klaar om op te dienen.
 • Wat is de verhouding voor Gin-Tonic?

  De juiste verhouding is 1 deel gin (50ml), en 2 delen tonic (100-120ml). Zolang je de juiste verhoudingen aanhoudt, kun je experimenteren met verschillende garneringen en smaakcombinaties, totdat je jouw favoriet hebt ontdekt! Lees ook alles over de perfecte garnering voor jouw gin-tonic.

  Hoe maak je tonic?

  1 eetlepel siroop gemengd met 200 ml spuitwater levert een lekker bittere tonic op. Voor een echt feest voeg je een maatje van je favoriete Nederlandse gin en een schijfje limoen toe. Cheers!

  You might be interested:  Waar Eten Ze Cavia?

  Wat heb je nodig om gin te maken?

  Bereidingswijze:

  1. Doe de botanicals die je wilt gebruiken eerst op een bordje of schoteltje, zou hou je beter in de gaten wat je al gepakt hebt.
  2. Kneus de jeneverbessen en eventueel de kardemom.
  3. Giet de wodka in een met kokend water omgespoelde fles.
  4. En doe de botanicals erbij.
  5. Laat 24 uur op kamertemperatuur ‘marineren’.

  Welke gin is lekker voor Gin-Tonic?

  Citrus & Zoet

  GIN TONIC GARNERING
  Bombay Sapphire Neutrale of bloemige tonic (lavendel of roos) Citroen
  Tanqueray Neutrale tonic Citroen / Limoen
  Gordon’s London Dry Alle soorten tonic Citroen / Jeneverbes
  Beefeater London Dry Neutrale tonic (Citroengras invloeden) Citroen

  Hoeveel gin bij 200 ml tonic?

  Voor het bereiden van een glas gin-tonic wordt over het algemeen de vuistregel 1 deel gin in combinatie met 4 delen tonic gehanteerd. Dit vertaald zich in praktijk vaak naar 50ml gin en 200ml tonic.

  Hoe groot moet gin tonic glas zijn?

  Het longdrink glas is even geschikt als het ballon glas. Maar houd er wel rekening mee dat het glas groot genoeg is zodat er voldoende ijs in het glas kan. Doordat het glas aan de onderkant dikker is, zal de warmte van je handen de cocktail minder snel doen opwarmen.

  Is tonic slecht voor je gezondheid?

  Het korte antwoord is nee. Het bruisende drankje is koolzuurhoudend water met suiker. Waar een bittere smaak aan wordt toegevoegd, met een ingrediënt die ooit werd gebruikt om malaria te behandelen.

  Hoeveel tonic mag je drinken?

  Kinine is eigenlijk een medicijn om malaria mee te bestrijden en werd al enkele jaren geleden afgeraden om te gebruiken voor andere doeleinden. Kinine zit trouwens ook in een bitter lemon of tonic, maar de dosis in deze dranken is minimaal en moet je meer dan één liter drinken om risico te lopen.

  You might be interested:  Kittens Eten Wanneer?

  Hoe gebruik je Gezichtstonic?

  Tonic is een vloeibaar product, je brengt het aan op een wattenschijfje, en daarmee haal je de laatste restjes vuil en eventueel reinigingsproduct van je huid. Wanneer je geen tonic zou gebruiken, kan er vuil, make-up of reinigingsproduct op je huid blijven liggen, die je poriën kunnen verstoppen.

  Welke wodka voor gin?

  Kies wel voor een degelijke wodka, het bepaalt in grote mate de smaak van je gin. Die zit al op 40% dus je moet zeker niet gaan aanlengen!!! (gin moet minstens 37,5% zijn).

  Hoe maak je een Distilleerketel?

  Een distilleerketel bestaat uit drie of vier verschillende delen: de boiler, de koeler, de helm eventueel in 2 delen. Zorg er altijd voor dat de helm goed vast zit in de boiler. Laat de koeler vollopen met water en zorg voor een rustige doorloop van koelwater door middel van een slang.

  Hoe lang duurt het om gin te maken?

  „Eén met jeneverbessen, in de andere zit een kruidenmix met ‘botanicals’, zoals ze hetgeen noemen wat de gin tot gin maakt. Het proces begint met 24 uur jeneverbessen in laten trekken, infusen dus. Vervolgens doe je twaalf uur lang de botanicals erbij.

  Welke gin bij Raspberry tonic?

  De nieuwste telg in de steeds groter wordende Fever-Tree familie laat zich goed mixen met een London Dry Gin (garneren met frambozen!), maar is ook de ideale match een met (roze) gearomatiseerde gin, vodka of, voor alle alcoholvrije momenten, om gewoon zo te drinken.

  Wat eet je bij Gin Tonic?

  Scampi’s, garnalen en mosselen pairen goed met gin. Vooral gerookte zalm doet het extra goed, aangezien het vet van de vis en de bruisende smaak van de cocktail elkaar perfect aanvullen. Zeker als je hapje ook wat pit heeft. Werk af met een beetje wasabi, zwarte peper of mierikswortel.

  You might be interested:  Hoe Lang Is Soep Houdbaar In De Diepvries? (Solution found)

  Is Gin Tonic lekker?

  ‘Tonic is bitter en dat is voor velen reden om geen gin tonic te drinken – ze denken dat het de gin is! Vaak als ze gin apart proberen, komen ze erachter dat ze de gin wél lekker vinden’, zegt Carter met een lach. De oud-sommelier gebruikt Fever Tree-tonic of Schweppes Cucumber Tonic.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *