Categories Dagelijkse producten

Hoe Lang Kun Je Thee Bewaren?

Thee is een ongekoeld product, daarom kan thee niet snel bederven. Wel kan thee smaak verliezen. We raden je daarom aan om thee niet langer dan 12 tot 18 maanden na aanschaf te drinken. Na deze periode kun je de thee dus nog steeds drinken maar is de smaak niet meer zoals ie hoort te zijn.

Kan je ziek worden van oude thee?

Thee wordt minder lekker

Zie je een pakje thee in je kast of in je kelder en had je dit al een jaar of 2 geleden gekocht? Drink het nog gerust, want je wordt er echt niet ziek van. De smaak zal echter niet meer helemaal zijn zoals je had verwacht. Bewaar je thee dus liever niet langer dan een jaar.

Hoe lang is verpakte thee houdbaar?

In principe is verpakte thee onbeperkt houdbaar als deze goed bewaard wordt. Er gaan al jaren stemmen op om de houdbaarheidsdatum van thee te schrappen omdat deze zinloos is. Het kan wel zo zijn dat de geur, kleur en smaak afwijken van het “houdbare” product.

Wat te doen met vervallen thee?

Je kunt je oude theezakjes perfect hergebruiken om meer smaak te geven aan pasta of granen (denk: havermout). Hang het gebruikte theezakje in het gekookte water en voeg daarna de pasta toe. Als je havermout maakt, hang je theezakje dan in je melk. Tip: Havermoutpap is super met kaneel- of chai thee.

You might be interested:  Hoe Fermenteer Je Groenten?

Waarom heeft thee een houdbaarheidsdatum?

Wat belangrijk is om te weten, is dat bij bepaalde producten de houdbaarheidsdatum er vooral op staat om de beste smaak en geur te garanderen. Bij thee is dit zeker het geval; op het moment dat je thee drinkt die over de houdbaarheidsdatum is, kan het zijn dat er smaak en geur verloren is gegaan.

Kan thee beschimmelen?

Goede vraag, die vaak aan ons wordt gesteld. Thee is een product dat in principe niet over de datum kan gaan, zolang je het op een goede droge plek bewaart.

Hoe best losse thee bewaren?

De theebladeren van de theeplant doen het goed in een omgeving met een lage luchtvochtigheid. Bewaar de losse thee om die reden op een droge plek in huis. Geuren en smaken van thee vervagen bij blootstelling aan (zon)licht. Vermijd daarom doorzichtige zakjes en potjes en leg de thee op een donkere plek.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *