Categories Dagelijkse producten

Hoe Lang Blijft Thee Goed?

Oolong blijft op deze manier wel 12 tot 24 maanden goed. De basisregel is: hoe donkerder de kleur van de thee des te langer je deze kunt bewaren zonder dat de specifieke smaak en eigenschappen verdwijnen. Zwarte thee blijft zelfs 12 tot 24 maanden goed. Pu-Erh thee is de uitzondering Pu-erh is de grote uitzondering op de regel.
Thee is een ongekoeld product, daarom kan thee niet snel bederven. Wel kan thee smaak verliezen. We raden je daarom aan om thee niet langer dan 12 tot 18 maanden na aanschaf te drinken. Na deze periode kun je de thee dus nog steeds drinken maar is de smaak niet meer zoals ie hoort te zijn.

Kan je ziek worden van oude thee?

Thee wordt minder lekker

Zie je een pakje thee in je kast of in je kelder en had je dit al een jaar of 2 geleden gekocht? Drink het nog gerust, want je wordt er echt niet ziek van. De smaak zal echter niet meer helemaal zijn zoals je had verwacht. Bewaar je thee dus liever niet langer dan een jaar.

Hoe lang is verpakte thee houdbaar?

In principe is verpakte thee onbeperkt houdbaar als deze goed bewaard wordt. Er gaan al jaren stemmen op om de houdbaarheidsdatum van thee te schrappen omdat deze zinloos is. Het kan wel zo zijn dat de geur, kleur en smaak afwijken van het “houdbare” product.

You might be interested:  Waar Komt Chinees Eten Vandaan?

Wat te doen met vervallen thee?

Je kunt je oude theezakjes perfect hergebruiken om meer smaak te geven aan pasta of granen (denk: havermout). Hang het gebruikte theezakje in het gekookte water en voeg daarna de pasta toe. Als je havermout maakt, hang je theezakje dan in je melk. Tip: Havermoutpap is super met kaneel- of chai thee.

Kan thee schimmelen?

Een hoge temperatuur laat je thee heus niet schimmelen of gisten, maar het zorgt er wel voor dat de smaak van je thee achteruit gaat en de gezondheidseffecten verloren gaan. Bewaar de thee in een ruimte met een normale temperatuur.

Waarom heeft thee een houdbaarheidsdatum?

Wat belangrijk is om te weten, is dat bij bepaalde producten de houdbaarheidsdatum er vooral op staat om de beste smaak en geur te garanderen. Bij thee is dit zeker het geval; op het moment dat je thee drinkt die over de houdbaarheidsdatum is, kan het zijn dat er smaak en geur verloren is gegaan.

Wat is een TGT?

THT staat voor ‘Tenminste Houdbaar Tot’. TGT betekent ‘Te Gebruiken Tot’. De TGT aanduiding staat op producten die snel kunnen bederven. Denk daarbij aan versproducten als, vlees, gebak, en voorgesneden groenten & fruit.

Hoe best losse thee bewaren?

De theebladeren van de theeplant doen het goed in een omgeving met een lage luchtvochtigheid. Bewaar de losse thee om die reden op een droge plek in huis. Geuren en smaken van thee vervagen bij blootstelling aan (zon)licht. Vermijd daarom doorzichtige zakjes en potjes en leg de thee op een donkere plek.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *