Categories Dagelijkse producten

Hoe Droog Je Salie?

Methode 3 van 5: Salie drogen in een voedseldroger

 1. Stel je voedseldroger in op een lage temperatuur. De ideale temperatuur voor het drogen van salie ligt tussen de 35 en 45 °C.
 2. Leg de bladeren in een enkele laag op het rooster. Zorg dat de bladeren elkaar niet aanraken en overlappen, want dan kan het zijn dat ze niet goed drogen.
 3. Droog de salie alleen zodat de smaken niet gemengd worden.

Knip de blaadjes af en was deze in de gootsteen met koud water. Gebruik een slacentrifuge om de salieblaadjes te drogen. Zet uw voedseldroger aan, op 35 graden en droog de salie gedurende 12 uur. Laat de salieblaadjes afkoelen en bewaar de gedroogde salie in een schone pot.

Wat te doen met gedroogde salie?

Gedroogde salie is nog sterker van smaak dan verse. Het helpt bij de vertering van bijvoorbeeld vet vlees. Het kruid wordt gebruikt in vulling voor gevogelte, lams- en varkensvlees, salades, soepen en eiergerechten. In de Amerikaanse keuken snippert men het door de aardappelpuree.

You might be interested:  Wat Is Gedistilleerde Azijn? (Best solution)

Hoe maak ik thee van verse salie?

Recept voor Salie Thee

 1. Leg de salieblaadjes in een mok.
 2. Net niet meer kokend water erover gieten.
 3. 2 Minuten laten trekken, de thee door een vergiet schenken.
 4. Beetje laten afkoelen en evt. met beetje honing drinken.

Hoe lang moet salie thee trekken?

Kook het water en schenk in een grote kop. Voeg de honing, de gember en de salie toe en laat vier minuten trekken. Voor een extra kruidige thee laat je de gember en salie er gewoon in wanneer je hem drinkt.

Wat kun je allemaal met salie doen?

5 tips om verse salie te bewaren

 1. Honing. Droog de blaadjes en voeg een theelepeltje toe aan een potje honing.
 2. Pesto. Weer eens wat anders dan basilicum– of rucolapesto!
 3. IJsblokjes. Deze tip is uitermate geschikt voor stoofpotjes, sauzen en andere gerechten die lange tijd op het vuur staan.
 4. Salieboter.
 5. Olie.

Hoe vaak mag je salie thee drinken?

Denk aan één of twee kopjes per dag. Ook mag je saliethee maximaal 3 weken achter elkaar drinken. Saliethee bevat de plantengifstof thujon. Wanneer je 3 weken achter elkaar saliethee drinkt, kan het stofje ervoor zorgen dat je gaat hallucineren en verslaafd raakt aan de thee.

Wat doet salie thee met je lichaam?

Aangezien salie veel antioxidanten bevat, geeft een kop saliethee bovendien een boost aan je lever en je lymfesysteem. Ook je luchtwegen zijn blij met saliethee. Sterk getrokken saliethee wordt regelmatig ingezet als natuurlijk antibioticum bij hoest en verkoudheid.

Hoeveel kopjes salie thee per dag?

Twee kopjes salie thee per dag zijn al voldoende om te merken wat salie met je lichaam doet. Rustgevende saliethee is bij ons als losse thee te koop, en je hebt het heel snel in huis.

You might be interested:  Tot Wanneer Mag Je Eten Ramadan 2021?

Is salie schadelijk?

Salie in de keuken

Houd er wel rekening mee dat je salie niet al te veel en in grote hoeveelheden nuttigt. Drink bijvoorbeeld niet meer dan twee koppen thee per dag. Salie bevat namelijk de giftige stof thujon die schadelijk is als je er te veel van binnenkrijgt.

Kun je salie rauw eten?

Salie is heel lekker in tal van gerechten. Je kunt de blaadjes meekoken of meebakken. Italiaanser eten dan pasta met ‘burro e salvia’ (boter en salie) kan bijna niet.

Hoeveel salie tegen opvliegers?

Er is een onderzoek gedaan naar het effect van salie op opvliegers bij 71 vrouwen na de overgang. De ene groep kreeg dagelijks een supplement met 280 mg salie voor 8 weken en de andere groep kreeg een placebo (nepmedicijn). De vrouwen die salie kregen hadden na 8 weken minder last van opvliegers dan de placebogroep.

Welke thee is goed tegen opvliegers?

Kruiden als duindoorn, aloë vera en zwarte bes bieden hier soelaas. Dan nu de meest vervelende klacht waarmee vrouwen te maken kunnen krijgen tijdens de menopauze: opvliegers. Salie werkt zeer goed tegen opvliegers.

Hoe moet je je huis reinigen met salie?

Laat de Boel Lekker Doorwaaien

Witte salie branden in huis wordt al snel intens, omdat de geur lang kan blijven hangen. Gebruik dus niet al te grote hoeveelheden en zet zoveel mogelijk ramen en deuren open. Zo kan de rook bovendien het hele huis door waaien en alle vertrekken reinigen.

Hoe moet je salie gebruiken?

Salie wordt vooral in warme gerechten gebruikt, waarbij je eerst de blaadjes fijn moet snijden, zodat ze zo veel mogelijk smaak af geven. Je kunt de hele bladeren echter ook bakken in wat boter en op deze manier verwerken in gerechten.

You might be interested:  Hoe Vaak Morning Afterpil Slikken?

Hoe moet je salie snoeien?

Het kruid sterft in de winter niet af boven de grond, het blad blijft zelfs zitten. De bloemstelen verhouten wel elk jaar meer. Daarom is het slim om na de bloei, ongeveer eind juni, de plant met een flink stuk bloemsteel af te knippen. De salie vormt dan weer nieuw mooi blad en blijft mooi compact.

Hoe kan ik verse salie bewaren?

Bewaar salie op een donkere plaats in water of in plastic verpakt in de koelkast. Daar is het enkele dagen houdbaar.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *