Categories Dagelijkse producten

Droge Witte Wijn Met Wat Creme De Cassis?

Door een kleine hoeveelheid Crème de Cassis in een wijnglas aan te vullen met de droge witte wijn Aligoté, krijg je het aperitief Kir. Voor een Kir Royale kan men Crémant de Bourgogne nemen.

Hoe heet witte wijn met crème de cassis?

De Kir Royal is afgeleid van de Kir. Een witte wijn die je drinkt met Creme de Cassis. De Kir Royal drink je niet met witte wijn, maar met champagne!

Hoe drink je crème de cassis?

En in toetjes, ijs, fruit, is hij geweldig. Maar het bekendste gebruik is als drupje in een glas witte wijn, een oude combinatie die in Bourgogne bekend stond als ‘blanc-cassis’, maar door de onvermoeibare promotie-inspanningen van Félix Kir, van 1945 tot ’68 burgemeester van Dijon, als ‘kir’.

Wat zit er in crème de cassis?

Aroma & smaak: Crème de Cassis is een zoete donker-rode likeur met zwartebessensmaak. Het wordt gemaakt door geplette zwarte bessen in alcohol te drenken en vervolgens met suiker te zoeten. Aanbevolen serveerwijze: Heerlijk om een aperitief die ‘extra punch’ te geven. Onmisbaar uiteraard om de klassieke Kir te maken.

You might be interested:  Hoe Laat Gaan Italianen Eten?

Waar komt crème de cassis vandaan?

Crème de cassis is een specialiteit van Bourgondië maar het wordt ook gemaakt in andere Franse regio’s, zelfs in Luxemburg en Quebec. De kwaliteit van crème de cassis is afhankelijk van zowel de verscheidenheid van de gebruikte vruchten als de inhoud van de bessen en het productieproces.

Welke drank met cassis?

ZO MAAK JE ‘M:

 • Vul een longdrink glas met ijsblokjes.
 • Voeg 35 ml Jack Daniel’s Whisky, 10 ml vers citroensap en 100 ml Royal Club Cassis toe.
 • Roer en garneer met 1 schijfje citroen.
 • Welke witte wijn bij Kir?

  Voor de echte kir hebt u geen waslijst aan ingrediënten nodig, enkel crème de cassis en een witte wijn van de aligotédruif uit Bourgogne.

  Waar mix je creme de cassis mee?

  Je kan het mixen door vers gemaakt ijs of door de opgeklopte room. Sommigen gieten een beetje cassis door de zelfgemaakte jam. Een echte delicatesse is een scheut cassis te mixen met schuim en fruitpuree en deze daarna af te bakken in de oven. Serveer het met een bolletje vanille-ijs en eet smakelijk!

  Hoe lang kun je creme de cassis bewaren?

  Een fles Crème de Cassis is langere tijd houdbaar. De vruchten, alcohol en suiker, maken dat de fles ongeopend zelfs meerdere jaren houdbaar is. De natuurlijke bestanddelen maken dat de kleur van het likeur wat naar een bruine kleur kan overgaan, onder invloed van zonlicht.

  Wat te drinken als aperitief?

  Een aperitief is een (meestal alcoholische) drank die je drinkt voor het eten. Dus echt voor de eerste gang, maar ook net voor het hoofdgerecht kun je een aperitief serveren. Daarbij kun je denken aan een sherry of een martini zijn, maar ook een cocktails en appelciders worden regelmatig gebruikt als aperitief.

  You might be interested:  Waar Gebruik Je Schoonmaak Azijn Voor? (Question)

  Hoe creme de cassis bewaren?

  Hoe moet je Likeur bewaren? Je kunt Likeur het beste op een koele, droge, donkere plaats bewaren. Buiten het zonlicht. Zo blijft de Likeur het beste bewaard en kun je er lang van blijven genieten.

  Wat is creme de Myrtille?

  Cartron Creme de Myrtille is een likeur van Franse komaf. De drank is paars van kleur. Zwarte bosbessen worden gebruikt om het hoofdingrediënt van de likeur van de likeur te vormen. Dit zorgt voor een intens en fruitige smaak en aroma met een prettige zoete afdronk.

  Waar is cassis van gemaakt?

  , v./m., 1. uit zwarte bessen bereide, koolzuurhoudende frisdrank; 2. een opwekkende drank, bereid van zwarte bessen.

  Wie heeft cassis bedacht?

  Cassis heeft de kleur bordeauxrood. De originele uitvinder van cassis is Hero (sinds 1938). Een alcoholische drank met de naam cassis erin is Crème de cassis.

  Waar komt de naam Cassis vandaan?

  Cassis (wijn), een Franse wijnsoort uit de omgeving van de gelijknamige plaats. Cassis (winkel), een kledingwinkel. Cassis (Romeins leger), een romeinse helm. Cassis (geslacht), een molluskengeslacht.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *