Categories Antwoorden op vragen

Wat Is Een Clitoris?

De clitoris of kittelaar is een deel van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Een clitoris is groter dan het zichtbare deel dat boven de huid uitsteekt. De lengte is ongeveer 10 cm waarvan slechts 2 cm zichtbaar is.
De clitoris, klemtoon op de i: clí-to-ris, is meer dan het gevoelige knopje bovenaan de vulva (de buitenkant van het vrouwelijk geslachtsorgaan, de vagina is de binnenkant), het is een orgaan van acht centimeter dat voor het grootste deel in het lichaam zit.

Waar is een clitoris voor?

Sommigen beschreven het als een orgaantje van genot, hoewel anderen er niets seksueels in zagen. Zo was volgens de Franse anatoom en drukker Charles Estienne (1504-1564) het zichtbare deel van de clitoris een soort tong aan het uiteinde van de blaas. Het was iets om mee te plassen.

Hoe groot wordt de clitoris?

De clitoris is in haar geheel gemiddeld negen tot elf centimeter groot. De glans, het uitwendige deel van de clitoris, meet gemiddeld één centimeter en wordt bedekt door huid – ook wel voorhuid genoemd. Iedere vrouw heeft een eigen glans, zoals elke iedere vrouw ook een eigen neus heeft.

Is clitoris zichtbaar?

De glans clitoris heeft een conische vorm en is bedekt met een kapje van zeer fijne huid. Deze is ongeveer 4 tot 6 mm lang met een diameter van 5 mm. De rest van de clitoris is niet zichtbaar: hij bestaat uit 2 corpus cavernosa (2) en 2 corpus spongiosa (3), die zich onder de kleine schaamlippen bevinden.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *