Categories Antwoorden op vragen

Kos Wat Te Doen?

Kortom, Kos is een eiland waar je veel leuke dingen kunt doen, van het bezoeken van monumenten en musea tot heerlijke dagen op de mooie stranden doorbrengen. 1. Paradise Beach Dit strand is één van de allermooiste stranden van het eiland. De mooie baai waaraan het strand ligt is omringd door bomen.

Wat moet je echt doen op Kos?

De beste attracties in Kos-Stad

 1. Plaka Forest. 476. Bossen.
 2. Asklepieion. 2.057. Oude ruïnes.
 3. Eleftherias Square. 1.483. Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen.
 4. Casa Romana Kos. 447. Historische locaties.
 5. Agios Fokas Beach (Psalidi) 322. Stranden.
 6. Agios Stefanos Beach. 1.578. Stranden.
 7. Kardamena Beach. 1.255. Stranden.
 8. Lagada Beach. 175.

Wat mag je niet missen op Kos?

Deze plekjes mag je zeker niet missen op Kos

 • Kos-stad. Een echte must see op Kos is uiteraard de hoofdstad Kos-Stad.
 • Bergdorp Zia. Halverwege het Dikeosgebergte ligt het gezellige bergdorpje Zia.
 • Zoutmeer Tigaki. Een wat rustiger plekje op Kos is het zoutmeer Tigaki, gelegen in de buurt van Alikes.
 • Schiereiland Kefalos.
 • Is Kos een leuk eiland?

  Kos staat vooral bekend als een ‘zon, zee, strand’-eiland, maar naast de badplaatsen zijn er ook andere interessante plaatsen om te bezoeken. Niet alleen Kos stad is een must see (qua bezienswaardigheden, sfeer en gezellige straatjes), maar ook enkele andere dorpjes zijn de moeite waard.

  You might be interested:  Wat Zijn Red Flags?

  Wat te doen op Kos met auto?

  Autorijden op Kos gaat zelden echt hard, waardoor je met een auto niet zoveel sneller bent.

 • Kos Stad en Tigaki.
 • 07:20 uur – ontbijt.
 • 08:00 uur – geiten.
 • 08:10 uur – Embros Therme.
 • 09:25 uur – Asklepieion.
 • 10:50 uur – Ruïne van Antimachia.
 • 11:20 uur – Antimachia.
 • 12:25 uur – Paradise Beach.
 • Heeft Kos Een Boulevard?

  Langs de haven loopt een boulevard met gezellige tavernes en barretjes. Vanwege het uitzicht betaal je hier wel wat meer dan elders in de stad of op het eiland. Op de kop van de haven tref je dé blikvanger van Kos, Kasteel Neratzia, dat in de volksmond veelal ook de Johannietersburcht wordt genoemd.

  Wat kost uit eten in Kos?

  Ontdek de gemiddelde prijzen in Kos, inclusief voedselprijzen, restaurants, bier, accommodatie, vervoer en meer. Kos maakt deel uit van Griekenland.

  Prijzen in restaurants in Kos.

  Maaltijd goedkoop Restaurant 8.50 EUR (4.00-15) 9.30 USD (4.40-16)
  Cheeseburger (fastfood) 1.50 EUR (1.50-1.50) 1.60 USD (1.60-1.60)

  Waar staat Kos bekend om?

  Kos staat bekend als het fietseiland van Griekenland. Het aanbod van huurfietsen is dan ook enorm en vooral in en rondom Kos-Stad zie je toeristen zich vooral ook per fiets verplaatsen. Omdat het gebied waar Kos-Stad, Lambí en Tigáki liggen vrijwel vlak zijn kun je hier met vrij weinig inspanning fietsen.

  Is Kos mooi?

  Kos stad

  Kos stad is een hele mooie en gezellige stad. Groot voordeel: Je kunt er heerlijk fietsen! Er is een leuke haven en er zijn veel winkels, restaurants en cafeetjes. In de stad zie je grote palmbomen langs de weg en veel bloemen.

  You might be interested:  Wat Doet Een Stukadoor?

  Waar schildpadden Kos?

  Op zo’n 30 minuten buiten Kos-stad bevindt zich het Plaka bos. Dit gigantische pijnboombos ligt pal aan de kust en hier vind je honderden wilde schildpadden en prachtige pauwen. Hier kun je heerlijk picknicken onder een van de prachtige schaduw gevende bomen. Even ontsnappen aan de hitte van de zon!

  Is Kos de moeite waard?

  Kos hoort zeker thuis in het lijstje met mooiste Griekse eilanden. Ontdek het gezellige Kos-Stad, de mooie stranden en een spookdorpje! Wie een vakantie naar Griekenland wil boeken, denkt waarschijnlijk eerst aan Kreta, Corfu en Rhodos. Ook de andere Griekse eilanden hebben echter veel te bieden.

  Wat is het mooiste eiland van Griekenland?

  Santorini

  De meeste mensen zullen Santorini bestempelen als het mooiste eiland van Griekenland. Niet zo gek ook als je die picture perfect witte huisjes ziet met uitzicht op de koningsblauwe zee. Als er een van de eilanden idylisch en fotogeniek is uit dit top 5 lijstje, dan is het Santorini wel.

  Is Kos Leuk voor stellen?

  Zon, zee & strand in overvloed

  En de aanwezigheid van de vele stranden dragen hier zeker aan bij. Tel daarbij op dat de stranden in veel gevallen langzaam in zee aflopen en het maakt Kos ook nog eens populair onder families. Aan de stranden vind je gezellige badplaatsen.

  Is Kos stad duur?

  De prijzen op Kos liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -20%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (35% goedkoper), levensmiddelen (15% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (14% duurder), sigaretten (36% goedkoper) en openbaar vervoer (61% goedkoper).

  You might be interested:  Wat Helpt Tegen Buikkrampen?

  Heb je een auto nodig op Kos?

  Wanneer u tijdens uw vakantie de meest afgelegen stukjes van Kos wilt ontdekken, is een huurauto noodzakelijk, tenzij u graag fietst. Auto’s kunt u in alle badplaatsen huren of meteen wanneer u op het vliegveld aankomt. Het goedkoopste is het meestal om al vanuit Nederland online een auto te huren.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *