Categories Antwoorden op vragen

Boosterprik Halen Wat Meenemen?

Neem het volgende mee:

 • De bevestiging van de afspraak, met de gezondheidsverklaring (vragen.coronatest.nl).
 • Uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (ID-kaart).
 • Aanvullende informatie van uw behandelend arts (als dit nodig is).
 • Wat meenemen naar je afspraak voor de boosterprik Als je eenmaal een afspraak hebt gemaakt krijg je hiervan een email. Deze e-mail en bijbehorende gezondheidsverklaring moet je meenemen naar je afspraak. Dit is wat je nog meer moet meenemen:

  Moet ik me ook na vaccinatie aan de geldende coronamaatregelen houden?

  Na vaccinatie kun je nog corona krijgen en je kunt nog corona doorgeven. Het is daarom belangrijk om je na de vaccinatie nog steeds te houden aan de algemene coronaregels.

  You might be interested:  Wat Is Een Convenant?

  Hoelang is mijn COVID-19-vaccinatiebewijs na afronding van volledige vaccinatie geldig?

  Hoewel de bescherming van de coronavaccins tegen ziekenhuisopname nog steeds erg hoog is, neemt de bescherming tegen overdracht en ziek worden van het virus geleidelijk af. Daarom heeft het kabinet besloten om de vaccinatiebewijzen in Nederland een geldigheid van 270 dagen te geven.

  Is er een alternatief op een digitaal COVID-19-vaccinatiebewijs als ik geen smartphone heb?

  Mensen die geen smartphone hebben, kunnen vanaf donderdag 1 juli ook hun vaccinatiebewijs printen via de website coronacheck.nl of bellen met telefoonnummer 0247-247247.

  Is het veilig verschillende vaccinaties in een paar maanden tijd te ontvangen?

  Ja, je kunt meerdere vaccinaties in korte tijd ontvangen. Ons afweersysteem kan op meerdere ziekteverwekkers of vaccins tegelijk reageren. Ook baby’s krijgen in korte tijd meerdere vaccinaties tegen verschillende ziektes om hen goed te beschermen.

  Vanaf wanneer beschermen vaccins tegen COVID-19?

  De vaccins van Pfizer, Moderna en AstraZeneca beschermen vanaf 2 weken na de 2de vaccinatie tegen COVID-19.
  Met één vaccinatie met Janssen ben je na 4 weken beschermd tegen COVID-19.
  Als je COVID-19 hebt gehad en daarna een vaccinatie, dan ben je 2 weken na de vaccinatie beschermd tegen COVID-19.
  Een vaccinatie met de boosterprik is 1 week na vaccinatie effectief.

  Hoe lang ben ik beschermd tegen COVID-19 na besmetting?

  De meeste mensen met een goede gezondheid bouwen afweer op tegen het virus na de besmetting. We weten nog niet precies hoe lang iemand precies beschermd is en of de opgebouwde afweer ook bescherming biedt tegen de verschillende varianten van het virus.

  Kun je de QR-code van CoronaCheck printen?

  Op coronacheck.nl kunnen mensen – eventueel met hulp van mensen om hen heen of de lokale bibliotheek– ook een papieren QR-code opvragen om te printen.

  You might be interested:  Wat Is Een Assessment?

  Waarom moet je je na een positieve zelftest alsnog bij de GGD laten testen op COVID-19?

  Bij een positieve zelftest is het belangrijk om je bij de GGD te laten hertesten (een confirmatietest). Er is namelijk een (kleine) kans dat de uitslag vals positief is. Met een hertest bij de GGD wordt de uitslag in de meeste gevallen bevestigd. Met een bevestiging van de GGD kan het BCO (bron- en contactonderzoek) goed gestart worden en houdt het RIVM zicht op de verspreiding van het virus. Daarnaast zorgt een positieve test bij de GGD ervoor dat je na het krijgen van een herstelbewijs een coronatoegangsbewijs kunt krijgen of dat de geldigheidsduur hiervan langer wordt.

  Beschermt een COVID-19-vaccin ook als het bijvoorbeeld 60% of 95% werkzaam is?

  Uit onderzoek blijkt of een vaccin goed werkt. Als een coronavaccin bijvoorbeeld 60% of 95% werkzaam is betekent dit dat mensen die dat vaccin hebben gekregen 60% of 95% minder kans hebben om ziek te worden door coronavirus COVID-19 dan mensen die geen prik hebben gehad.

  Kan ik nog besmet raken met COVID-19 als ik gevaccineerd ben?

  Als je gevaccineerd bent kun je nog steeds besmet raken met het coronavirus. De vaccinatie beschermt tegen ziek worden door het coronavirus. Er zijn inmiddels enkele studies verschenen die laten zien dat vaccinatie ook de overdracht van het virus van de ene persoon op de andere vermindert.

  Kan ik de CoronaCheck-app ook gebruiken in andere landen in Europa?

  Met de CoronaCheck-app kunnen mensen een internationale QR-code genereren die bruikbaar is in alle EU-lidstaten. De internationale QR-code, ook bekend als Digitaal Corona Certificaat, kan worden aangemaakt op basis van een negatieve test, vaccinatie of doorgemaakte corona-infectie.

  You might be interested:  Wat Verdiend Een Rechter?

  Kun je nog COVID-19 krijgen na vaccinatie?

  Je kunt na vaccinatie nog corona krijgen. De kans om ziek te worden door corona is kleiner, omdat je door vaccinatie beter beschermd bent. Het is daarom belangrijk om de vaccinaties van de basisserie te halen en daarna een boostervaccinatie.

  Waar kan ik zien welk COVID-19-vaccin ik heb gekregen?

  Als u een coronavaccinatie heeft gekregen kunt u op Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin u heeft gekregen en wanneer. Dit overzicht is geen vaccinatiebewijs.

  Kunnen zwangere vrouwen zich laten inenten tegen COVID-19?

  Zwangere vrouwen kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus met de mRNA vaccins van Pfizer en Moderna. Dat geldt voor alle zwangere vrouwen: vrouwen met onderliggende ziekten (zoals diabetes of hart- en longziekten) en ook voor gezonde zwangere vrouwen.

  Wat zijn de voordelen van een COVID-19-boostervaccinatie?

  Zonder boostervaccinatie is de kans groter dat je corona krijgt. En dat je het virus doorgeeft aan anderen. Ook ben je minder goed beschermd tegen nieuwe varianten, zoals omikron.

  1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
  Loading...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *