Mok cake

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

RECEPT VOOR

 1  persoon

INFO: Deze eenpersoons portie cake wordt in de magnetronoven gemaakt. Voordeel daarvan is de kleine hoeveelheid en de snelheid van de bereiding. De cake krijgt geen bruine korst zoals een gewone cake.

 

SERVEERTIP: Eet deze cake warm (met een vork of lepel) meteen uit de mok of laat hem afkoelen en eet hem koud. Tip: De portie is aan de grote kant, blijft er cake over maak dan deze Melba yoghurt trifle     

 

LET OP: Houd de in dit recept opgegeven hoeveelheden en tijd aan, anders werkt dit recept niet. Meer cake nodig? Maak die in meerdere mokken en 'bak' ze één voor één in de magnetron.


BEREIDINGSTIJD: Circa 5 - 10 minuten + 2 minuten magnetrontijd.


BEREIDEN:

Doe de boter of margarine in de mok en zet die in de magnetron.

 

Zet de magnetron 50 seconden aan op 900 Watt (= doorgaans de hoogste stand).

 

Haal de mok uit de magnetron en kijk of de boter / margarine (grotendeels) gesmolten is. *Zo niet zet de mok terug in de magnetron en zet hem 10 seconden aan, herhaal dit vanaf * indien nodig.

 

Doe de suiker, vanillesuiker, tarwebloem en het zout bij de boter in de mok.

 

Voeg het bakpoeder toe. Tip: Kijk of er geen klontjes in zitten, zo ja wrijf die met de vingers fijn of zet een theezeefje op de mok en werk het bakpoeder er door. 

 

Doe 2 eetlepels melk in de mok en meng de inhoud van de kom met een vork (of kleine garde)  door elkaar tot een klontvrije dikke pap is ontstaan.

 

Voeg de  rest van de melk toe en roer verder tot een egaal glad beslag is ontstaan. Let op: Als de mok nu meer dan halfvol met beslag zit is hij te klein, kies een andere die wel groot genoeg is!

 

Zet de mok in het midden op het draaiplateau in de magnetron.

 

Schakel de magnetron 2 minuten op 900 Watt (= doorgaans de hoogste stand ) aan. Tip: De cake zet tijdens de bereiding in de magnetron flink uit en rijst erg ver omhoog. Daarna zakt de cake weer iets naar beneden en komt er wat ruimte tussen de cake de mok, dit is normaal.

 

Haal de mok uit de magnetron en controleer of de cake gaar is, duw er met een vinger op. Als de cake stevig aanvoelt en terug veert is hij goed. Zo niet nog even terugzetten en 10 seconden verder 'bakken'. Zo nodig herhalen.

BENODIGDHEDEN

 

EEN MOK, inhoud 3 deciliter (= 300 gram water) tot aan de rand.

 

Alle lepels hieronder zijn afgestreken:

 

20 gram (2 eetlepels roomboter of harde margarine (uit een pakje)

1 eetlepel (8 gram) suiker

1 zakje (8 gram) vanillesuiker

6 eetlepels (45 gram)  tarwebloem

een mespunt zout

1 theelepel ( 1 gram) bakpoeder

5 eetlepels (55 gram) melk

 

TIP: Dit recept afdrukken? Gebruik de functie Bestand - Afdrukken (Engels: File - Print) van de Browser

Terug naar:   DE HOMEPAGE (beginpagina)     

DE VORIGE PAGINA

Hoewel deze pagina met veel zorg is samengesteld, kunnen er fouten in staan. ' De Kooktips Homepage' aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid  voor eventuele schade, ontstaan door het gebruiken van informatie op deze pagina. Het auteursrecht (copyright, ©) en alle andere van toepassing zijnde commerciële rechten, zijn onverkort voorbehouden aan 'de Kooktips Homepage'